kanáry v prosinci
Ahoj...chystáme se v prosinci na Kanáry a chci se zeptat jelikož plánujeme i výstup na Pico de Teide a dočetl jsem se že je i nějaka cesta dle wikipedie na kterou není třeba povolení na výstup...šel jste to někdo? Dále mam dotaz jak je to na teto hoře se sněhem a jaké jsou klimatické podminky v prosinci?
Dále mam dotaz na vaření, spíše na dostupnost na ostrovech plynové bomby na vařič od Colemana, jestli se dá někde koupit...nebo je lepší si rovnou vzit s sebou MSRko benzíňák?
díky za info
Ahoj, povolení potřebuješ jen na závěrečných asi 200 výškových metrů od horní stanice lanovky na vrchol. K této horní stanici se můžeš dostat buď lanovkou nebo po svých (zdola vede značená stezka), od ní nahoru vede jen jedna cesta, které je přes den hlídaná strážci. Ti přijíždějí a odjíždějí první a poslední lanovkou, takže mezi 17.00 a 9:00, kdy už tam nikdo není, je možné jít na vrchol bez povolení.
Se sněhem je v zimním období třeba počítat, zažil jsem ho tam ještě v dubnu.
Plynové bomby jsem nepotřeboval, takže netuším, ale nespoléhal bych na to, že tam jdou koupit.
Ahoj, ja som bola minuly rok druhy decembrovy tyzden a tento rok ideme znova v rovnakom termine. Na Teide som sice nebola (chystame sa tento rok) ale pri Parador de Canadas del Teide (2200 m.n.m.) bolo v noci okolo nuly mozno tesne nad nou. Ale mozno prehanam, lebo som zimomrava :) Kazdopadne spala som v spacaku s limitom -9 vonku bez stanu s bundou, teplakmi a 2 ponozkami a okrem tvare mi bolo relativne fajn. Predpoved pre vrchol Teide v noci mala byt okolo -2, ku koncu mojho vyletu (16.12) az -7. Cez den si to nepamatam. Sneh tam nebol vobec. Tu si mozes pozriet teploty z minuleho roka https://www.meteoblue.com/en/wea...6&month=12 alebo a tu zasa predpoved https://www.mountain-forecast.co...asts/2000.
Inak ked som isla 16teho okolo vychodnej strany Teide tak hrozne fukalo a skoro cely cas som bola v mracne, ale podla ludi co v ten den boli hore tak tam bolo vraj teplo a krasne. Kvoli vetru vtedy nesla ani lanovka, takze pustili aj (velmi asertivnych) ludi co nemali povolenie, ale inak plati to, co pise mirjur.
Ja som mala so sebou benzinak, takze s plynovymi ti neporadim. Benzinak mi pride lepsi vo vsetkych ohladoch (mozno okrem trochu komplikovanejsej manipulacie). Ale verim ze sa tam budu dat zohnat plynove bomby. Skus si pogooglit nejake outdoorove obchody.
Snih a trocha ledu v prosinci na Teide zrejme bude ale obvykle to zase tak hrozne neni, ve 2000 metrech byva pres noc kolem nuly, nahore muze byt az -10...pres den pokud sviti slunce klidne +25 stupnu.
Pokud je na zacatku klasicke jednodussi cesty na vychod od lanovky cedule ze je zavrena, tak bych si s tim moc hlavu nelamal, davaji to tam jen aby byli z obliga...
Jak se pise vyse - mezi 17 - 9 se da na vrcholovou cast bez povoleni, strazce tam neni.
Kartuse do Colemana jsem kupoval v Santa Cruz v obchode s outdoor vybavenim...jmeno si ale uz nepamatuju.
Ahoj nemá někdo prosím zkušenosti s cestováním trajektem z tenerife na Al Hierro v listopadu? Od konce října do cca ledna jsem nenašel žádné možné spojení. Je to možné? Konkrétně by se mělo jednat o přístav El Cristiano.
Díky moc :)
Pristav na Tenerife je Los Cristianos a na El Hierro Valverde , byvala tam pauza . je mozne ze to v listopadu a prosinci nejezdi , lod by mela byt Aviera Armas , tak treba to overit pimo u nich , letecky s Tenerife Nord s Binter Canaries od 36 euro za jeden smer , mezi Tenerife South a Tenerife North jezdi bus
Ahoj parto.
Máte prosím někdo zkušenost, na kolik dní má smysl zůstávat na Fuerteventura?
V plánu je půjčení auta a courání po místních plážích, atrakcích atd. Potom přejezd na Lanzarote, tam něco obdobného a zpět do Prahy.
Líbilo by se nám vyrazit začátkem prosince. Děkuju za tipy!! 😌
Navíc jsou teď akční letenky: https://www.cestujlevne.com/akcn...em-podzimu
[citace="Katka Pavlíčková"]
Ahoj parto.
Máte prosím někdo zkušenost, na kolik dní má smysl zůstávat na Fuerteventura?
Ahoj Katko,
pro někoho má smysl zůstat 2 dny pro jiného 2 roky. Záleží na každém soudruhovi a soudružce (to abych byl genderově vyvážený). Podobné otázky mám nejraději :). A nezlob se na mě, ale nemohl jsem si dnes po ránu pomoci.
Hezký den
Člen party
Ja bych tam kvuli koupani v prosinci nejel, kdyz jsou denni maxima 22 st.C a teplota vody kolem 20. Nekdo otuzily by si to treba uzil. Jinak nevim, jiste lepsi nez v tu dobu doma s vyjimkou bezkovych vyletu po hrebenech hor nad inverzi.
Zalezi jaky podil chcete venovat koupani a jaky aktivitam . Fuerteventura je nejhezci ostrov na koupani, ostatni aktivity jsou na jeden max 2 dny Na Lanzarote se daji aktivity zvladnout za 3 dny pripadne 4 vcetne vyletu lodi na Graciosu a navstevu sopek , jeskyne , botanicka zahrada ,trh , velbloudi surfovani, zaliv s oliviny atd
Na Fuerteventure jsou nejhezci plaze mezi Costa Calma a Morro Jable , na Lanzarote nejlepsi sterdisko Puerto del Carmen a pak prirodni rezervace a plaze Papagayo
Je otazka zda se vyplati pri poslednich cenach letenek z Berlina za 34 euro respektive 40 euro oba ostrovy kombinovat, za trajekt s Playa Blanca do Corraleja date vic, nez za letenku i kdyz je kratky
Jinak koupani tak jak pise Libore more 19-21 vzduch 22-24 me osobne to staci jezdime na Silvestra ( 4x Lanzarote 3x Fuerteventura ) pokazde 7-8 noci ale vzdycky jedno nebo druhe
Koupali jsme se vzdycky , pri malem rozdilu mezi vzduchem a morem se voda nezda tak studena ale neni to na nejake dlouhe potapeni a plavani
Libor_S napsal(a):Ja bych tam kvuli koupani v prosinci nejel, kdyz jsou denni maxima 22 st.C a teplota vody kolem 20. Nekdo otuzily by si to treba uzil. Jinak nevim, jiste lepsi nez v tu dobu doma s vyjimkou bezkovych vyletu po hrebenech hor nad inverzi.
Libore díky. Nejspíš jsem to měla specifikovat - že couráním po pláži nemyslíme koupání, ale courání :)))) Díky za point.
Díky za skvělý postřehy. Musím tu cestu ještě pořádně promyslet a zkusit vyhledat lepší informace. Zatím narážím na 2-3 roky starý články a přeci jenom si ráda vyměňuju aktuální informace .))
Tak i tak v prosinci vyrážíme :))
K.
mikir napsal(a):Zalezi jaky podil chcete venovat koupani a jaky aktivitam . Fuerteventura je nejhezci ostrov na koupani, ostatni aktivity jsou na jeden max 2 dny Na Lanzarote se daji aktivity zvladnout za 3 dny pripadne 4 vcetne vyletu lodi na Graciosu a navstevu sopek , jeskyne , botanicka zahrada ,trh , velbloudi surfovani, zaliv s oliviny atd
Na Fuerteventure jsou nejhezci plaze mezi Costa Calma a Morro Jable , na Lanzarote nejlepsi sterdisko Puerto del Carmen a pak prirodni rezervace a plaze Papagayo
Je otazka zda se vyplati pri poslednich cenach letenek z Berlina za 34 euro respektive 40 euro oba ostrovy kombinovat, za trajekt s Playa Blanca do Corraleja date vic, nez za letenku i kdyz je kratky
Jinak koupani tak jak pise Libore more 19-21 vzduch 22-24 me osobne to staci jezdime na Silvestra ( 4x Lanzarote 3x Fuerteventura ) pokazde 7-8 noci ale vzdycky jedno nebo druhe
Koupali jsme se vzdycky , pri malem rozdilu mezi vzduchem a morem se voda nezda tak studena ale neni to na nejake dlouhe potapeni a plavani
budu na Lanzarote od 19.1. do 2.2., převážně jezdit na MTB. Kdyby měl někdo podobné plány, nechť houkne ;)
Jinak, byli jsme i loni v lednu a na Papagayo se 3 dny ze sedmi koupala i přítelkyně. Když nefouká, je teplo a oceán má příjemných 20 stupňů.
Jeste me napadlo k tomu poznani obou ostrovu najednou , da se koupit let na Lanzarote z letiste do Puerto del Carmen je to 10 km ( taxik 15 euro primo do apartmanu . bus za nejake 3 eura tusim ., v Puerto del Carmen pujcit auto od Cicaru nebo Plus Car bez depozitu ( jen zaloha na palivo ) na 3 dny , pak zajet busem do Playa Blanca ., trajektem bez auta na Fuerteventuru , tam pujcit auto treba na den a odletet pak z Fuerteventury , uz jsem to tak jedou chtel nakombinovat ale nakonec jsme poznavali kazdy ostrov zvlast
Hehe, dobře si to rozplánoval.
My jsme to nakonec vyřešili tak, že pojedeme jenom na Fuerte na 5 dní, projedeme pár míst, co jsme si přispendlili na mapě, že chceme vidět a pokud se nám tam bude líbit, třeba se tam na jaře nebo v létě vrátíme. Mám rozhodně v plánu napsat tady na cestujlevně Cestopis včetně hromady fotek a tipů, co kde a jak, kdyby se to nějakýmu bláznovi hodilo do budoucna :))))
mikir napsal(a):Jeste me napadlo k tomu poznani obou ostrovu najednou , da se koupit let na Lanzarote z letiste do Puerto del Carmen je to 10 km ( taxik 15 euro primo do apartmanu . bus za nejake 3 eura tusim ., v Puerto del Carmen pujcit auto od Cicaru nebo Plus Car bez depozitu ( jen zaloha na palivo ) na 3 dny , pak zajet busem do Playa Blanca ., trajektem bez auta na Fuerteventuru , tam pujcit auto treba na den a odletet pak z Fuerteventury , uz jsem to tak jedou chtel nakombinovat ale nakonec jsme poznavali kazdy ostrov zvlast
Tak 5 dnu je hodne malo . to by se nam asi nechtelo zpatky a to jsme byli na vsech Kanarskych ostrovech krome El Hierra , nejvic prave na Lanzarote a Fuerteventure , Tenerife jsme pak jednou vyuzili k prepluti na La Palmu a jednou to delili na La Gomeru a Tenerife a jedou jen Tenerife , Gran Canaria jen jednou
Na Fuerteventure bych to videl na Corralejo , z nej se da plout na maly ostruvek Lobos. nebo na plavbu k plazim Papagaya na Lanzarote , v Corraleju pisecne duny ale lepsi plaze jsou dole na jihu od Costa Calma ...plaz Sotavento pro surfare a pak dal k Morro Jable zaliv Jandia , kolem Esquniza jsou na obe strany krasne useky liduprazdnych plazi cca 20 km, protoze lidi jsou lini chodit moc daleko od ubytovani a tam dohromady tohoho moc na ubytovani neni , oblast Esquinza hodne vyuzivaji nudiste charakter plazi jsou pisecne useky oddelne skalnatym vybezkem , da se prejit vrchem po pesine , nebo pri odlivu po plazi , vsude pritomne veverky se rady daji krmit z ruky burskymi orisky ale i treba okurkou ,protoze maji nedostatek vody , s Esquinza do Morro Jable je asi 8 km je to pruchozi i po plazi na druhou stranu s da vlastne jit az k Sotaventu i kdyz tam uz nevim jiste , mezi Sotaventem a Costa Calma je uz zastavba hotelu ,ale porad je tam relativni klid
Dalsi vylet se da udelat s Morro Jable k majaku Punta de Jandia , za nas tam jeste vedla prasna cesta ale prujezdna i obycejnym osobakem k dalsimu vybezku na opace stranne ostrova vede asfaltka ale plna vymolu a der , po ceste je kamenita plaz Ojos
Nevim nakolik postavili nejakou komunikaci na opacne strane ostrova .ale dalo se tam sjet je na nekolika mistech jinak pouze terenim autem da se pak zajet do narodniho parku Betancuria
Kousek za letistem ktere je za Puerto del Rosario se cesta staci od more do vnitrozemi a pokracuje vnitrozemim az do Costa Calma , poprve sme byli prave v tomto miste ale pak dvakat v Esquinzu kde se nam to libilo vice