Dračí Hory - JAR
Já ne.
Chtěl jsem se tam podívat, nestíhal jsem a kvůli pár hodinám se mi nechtělo platit docela drahé vízum, které snad dnes už nemusí být. Nakonec jsem jel do Svazijska.
Ahoj, já ano, ale proč se ptáš? Chceš doporučit trek? Šli jsme z vesnice Didima přes Windy Gap asi 1500 výškových metrů nahoru a po krásných výhledech z horního okraje skalních stěn další den ráno jsme sešli stejnou cestou zpět a ve spodní části oklikou přes Mushroom Rock. Dalo by se jít i na Cleft Peak. Kromě pár lidí ve spodní části, kde se dá jít okruh na necelý den, jsme nikoho nepotkali. Dole je kemp, nahoře pár míst na stan bez drnů a asi i nějaké jeskyně. Voda v horní části výstupu jen 1x a malý potůček i v údolí pod tábořištěm. Není vždy úplně snadné najít cestu a je tam pár strmějších míst, ale za dobrého počasí, když aspoň někdo ve skupině je zkušený, to jde.
Nejhezčí (ale mírně turistická) část Dračích hor je Blyde River Canyon, kde jsou v horní části jen krátké stezky od parkovišť na úžasné vyhlídky a dole se dá jít několik výletů i na pár hodin. Přejezd mezi horní a dolní částí chvíli trvá, takže optimálně na 2 dny.
My jsme navštívili v Dračích horách vodopád Tugela a pak se pohybovali u Cathedral Peak a Giants Castle. Blyde River Canyon je u Kruger NP, ne?
A kde jste začínali, když jste šli na ten vodopád Tugela? A dá se třeba na Amphieathre jít bez průvodce nebo je potřeba nějakého průvodce mít s sebou? :)
Zde začíná stezka k Tugele, až sem lze jet autem, není to žádná asfaltka, ale corollou jsme to zvládli :-)