Střední Amerika - plán cesty
Je to reálné veřejnou dopravou za 18 dní včetně cesty z Evropy?
(Belize - Honduras bude trajektem)
pekna tour po najnebezpecnejsich mestach strednej Ameriky :))
predpokladam, ze prilet/odlet Salvador, tak by som si vybral este jednu krajinu a tak urobil plan. Zase to silit na 4 krajiny...
Když jsem viděl autora a čáry na mapě, čekal jsem nějaký sprostý obrázek ;-) Padrino mě překvapil seriózním dotazem.
Budeme se za Padrina modlit a držet palce... Bez jeho občasných postů by tu bylo smutno:-)
tonic napsal(a):Ono je to sice 5 států, ale jsou opravdu malé a vzdálenost kolem 3 tis. km není za cca 16 dní moc (letos např. cesta kolem Indie za stejnou dobu cca 7 tis. km).pekna tour po najnebezpecnejsich mestach strednej Ameriky :))
predpokladam, ze prilet/odlet Salvador, tak by som si vybral este jednu krajinu a tak urobil plan. Zase to silit na 4 krajiny...
Spíš mi jde o kvalitu hlavních cest a collectivos a případné záseky na hranicích.
Nejhorší co se mi může po cestě stát je, že mě přepadne nějaký agresivní homosexuální gang abstinentů. S mojí španělštinou to neukecám a ani je neopiju. Pro tyto případy přibalím indulonu a zesílené kondomy.
Povedlo se podle plánu - 3000 km veřejnou dopravou za 19 dní včetně letů s Evropou.
Musím říci, že Střední Amerika už není zdaleka tak nebezpečná jak uvádí průvodce, což mě trochu zklamalo. Očekával jsem alespoň nějakou menší akci, ale je to vše podobné JV Asii a to i cenově. Počet vošoustů za celou dobu nepřekročil počet jaký se běžně zdržuje kolem jednoho kalifornského Walmartu. Překvapila šíře palubního prodeje v autobusech - Ryanair a ostatní mají co zlepšovat. Aeroméxico - po cestě zpět podávali jídlo výhradně potmě - to jsem zažil poprvé.
Pár postřehů:
Salvador - všichni velmi přátelští a družní - opustit bar a dostat se do hotelu byl obrovský nápor na játra, protože ostatní místní hosté stále posílali panáky tequily. Super koupání v Pacifiku.
Guatemala - země fastfodů a nejvíce turistická. Tolik rozteklých holek jsem v životě neviděl. U nás se mi líbí tak jedna z 10-ti, tam to bylo tak jedna ze 150-ti.
Belize - zajímavá země s atmosférou karibského zapadákova. Adrenalinový zážitek byla plavba lodí do Guatemaly - je opravdu rychlá a soky na vlnách jsou hodně tvrdé.
Honduras - podle průvodce nejnebezpečnější země - srovnávají to s Mogadišem, ale žádný problém jsem neměl. Jen mě jeden kolemjdoucí upozornil ať se vyhnu jedné opuštěné čtvrti v San Pedro Sula. Lákali na párty, nabízeli i kokain, ale nerad nakupuji od někoho koho neznám.
Nikaragua - asi nejzajímavější ze zemí centrální Ameriky a určitě se Salvadorem nejlevnější. Ale tak ošklivé prostitutky jako tam jsem ještě nikde neviděl. To by snad člověk raději zaplatil aby odešly. Pěkná letoviska na pobřeží Pacifiku.
Super, padrino je spat, zivy a zdravy :) A ak je GUA najturistickejsia, tak to sa tesim na ten zvysok Strednej Ameriky, pretoze uz v GUA mi prislo, ze je tych turistov nie je moc. Pocula som ale, ze v Belize je brutalne vela amikov, hlavne na tych ostrovoch. :)
Ahoj, mám prosím otázku na cestovní pojištění do těchto zemí, Na mzv je spousta z nich označená jako nedoporučené k cestování atp. Bojím se tedy vychytralých výluk různých pojišťoven. Máte tedy prosím tip na spolehlivou cestovní pojišťovnu? Klidně zahraniční :) Děkuju! :)
Prectete si podminky pojistoven - zeme, kde pojisteni neplati (a cim se ridi) tam byvaji celkem precizne vyspecifikovany. Samotne nedoporuceni na webu mzv nic neznamena.
Treba CSOB to ma ve svem pojisteni specifikovane celkem jasne, a vyluk je minimum.