Madeira
ahoj, hrozně rád bych se podíval na madeiru, ale vůbec se mi nelíbí tohle http://www.mzv.cz/lisbon/cz/aktuality_z ... deire.html , co si o tom myslíte? Odradilo by vás to od návštěvy?
No teď sem si o tom přečetl pár článků a mě osobně by odradilo to, že ty komáři přenašeči jsou i v centru měst (narozdíl od malarickejch) a teda ani ve městech si před nima nemůžu bejt jistej... Navíc ta tisícovka nakaženejch sem i zdá už dost... No prostě bych si vybral jiný destinace, svět je obrovskej. A Madeiru si nechal až na důchod, kdy už se to třeba nějak vyřeší....
tam chci jet ještě za levádovou turistikou hlavně, na moře kálim , to tam bude na těch levádách samej tygří komár..
co se mi ještě nelíbí je že doporučovanej repelnet nějaký DEET se doporučuje pro dospělýho člověka v koncentraci myslim 30% a pro děti jen 10-15% to bude dobrej sajrajt ten účinej repelent , a že se má dávat až po opalovacim krému
DEET je chemická složka repelentu, která odpuzuje nejen komáry - http://cs.wikipedia.org/wiki/Diethyltoluamid
Platí, že čím více % tím lepší a déle trvající ochrana (to zní jak reklama na nově ). Já měl (ještě mám) tento repelent.
Stačí jednou stříknout a rozmazat po končetině, jelikož je 95%. Moc bych se těch komárů nebál, pokud budeš pravidelně používat repelent, neměl by být problém. Navíc ty letenky http://cestujlevne.com/?s=madeira&submit=Hledat
Byl jsem na Madeire koncem cervna, chodili jsme s kamosem poctive kazdy den (cely tyden) cca 20-25 km, jak po horach, tak po levadach a na komara jsem nikde nenarazil, nic krome klistete jsem nechytnul
Kdo letíte přes Frankfurt,dávejte si bacha na časový posun při cestě zpět. Já kvůli tomu skoro nestihla letadlo do Prahy..
Lucka
Má někdo zkušenost s příletem TAP PORTUGAL v 0,55 hod.? Zvažuji co bude lepší, jestli zůstat do rána na letišti, nebo si půjčit auto a dospat to v něm. Ubytování většinou nenabízí check-in během noci. Dík za info.
Já bych volil jakékoli ubytování, domluvit se dá s každým, být zbytečně dojebaný ze spaní někde na lavičce nebo v autě, to není moc dobrý začátek dovolené. Aerobus do Funchalu jezdí i v noci. Teď jsem se zkusmo koukal, že jede v 1:30.
Dokonce mají uvedeno v poznámce, že tento konkrétní noční spoj čeká i na zpožděny TP1693, což je patrně tvůj let.
Jinak auto si pak můžeš půjčit ve městě a vrátit ho na letišti, umožňuje to téměř každá půjčovna a nebere si za to žádný poplatek, maximálně zaplatíš nějaké drobné.
FC Baník Ostrava napsal(a):Má někdo tip na autopůjčovnu bez platby předem a s plným pojištěním? Díky za info.
Tip nemám, ale chválím přezdívku! ;)
Dobré poledne,
mohl by mi někdo vysvětlit, jak to přesně funguje se vstupem (vstupenkami) na Great Allegoric Flower Parade? Rodiče viděli v TV nějaký dokument a projevili přání to vidět na vlastní oči. :-) Stojí se pouze v ulicích (zadarmo?) nebo souhlasí informace, že je dostupná nějaká tribuna za 25 EUR/místo?
Před rezervací jsem se ptal hoteliéra, zda by mi s tím byl ochoten pomoci. Jistě! Po rezervaci samozřejmě ticho! Grrrh! Mezi svátky jsem ještě poslal email do nějakého místního centra pro turisty. Tak uvidím, zda a jak mi případně odpoví.
Momentálně jsem v situaci, že hotel a letenky koupeny, výlety na další dny zajištěny. Ale o té květinové slavnosti vím akorát, že bude 3. května ve Funchalu. :-)
Děkuji za jakoukoli radu/objasnění. A přeji všem zdejším členům skvělý rok 2020!
@Ragmo: 3 May 2020 – Great Allegoric Flower Parade = 30 EUR per seat na Grandstand, jinak je vstup zdarma
Údajně to bývá hodně dopředu vyprodáno...
A nějaká rada, jak bych je mohl získat, když na mě hoteliér kašle? Online prodej jsem nenašel. A že bych jim tam letěl koupit vstupenky předem, to se mi úplně nechce. :-)
mirjur napsal(a):@Ragmo: 3 May 2020 – Great Allegoric Flower Parade = 30 EUR per seat na Grandstand, jinak je vstup zdarma
Údajně to bývá hodně dopředu vyprodáno...
Byl nekdo konec rijna/1.pol. listopadu na Madeire? Jake pocasi tam bylo? Zejmena dest.
Sice je Madeira celorocni destinace, ale nejake trvale deste asi nejsou to prave. Podle statistik by byly srazky snad 7 dni v mesici (30mm) na listopad.
Já byl v první půlce listopadu (2019) na deset dní,taky sem se trošku bál počasí a nakonec OK,žádný trvalejší déšť jsem nazažil jen dvě tři krátké přeháňky - občas silnější vítr,ale nic hrozného vyjma tedy Ponta De são Lourenço to byla opravdu vychřice,ale tam je to prý celoroční záležitost.
Většinou polojasno teploty okolo 20 st.
Ale co bylo v roce 2019 nemusí být jindy dle statistik je listopad už trošku sázka do loterie .
Noooo.Min. rok v listopadu pršelo hodně , ale zase jen první dva týdny. Předminulý rok chcalo pořád. Předpředminulý vůbec. Jo rok před tím pršelo první a třetí týden hodně a ve zbytku vůbec :-).
Nějak nechápu podobné otázky. 30 mm je fakt sranda za měsíc, ale může se stát, že spadnou v tvém termínu. Stačí to tak? Ano osobní zkušenost nemám, ale ta je ti od někoho , kdo tam byl jednou, opravdu na dvě věci. Dávalo by to smysl se ptát někoho kdo tam bydlí.
My jsme byli letos celý listopad a pršelo tak každý třetí den. Hodně záleží v jaké části ostrova a většinou šlo vždy někam dojet kde nepršelo.
Nevadi, ze nechapes😂. Tak neodpovidej, vzdyt je to tak jednoduche. Mas trefne jmeno.
@lma a koupali jste se?
doctorex napsal(a):My jsme byli letos celý listopad a pršelo tak každý třetí den. Hodně záleží v jaké části ostrova a většinou šlo vždy někam dojet kde nepršelo.
to je taky dobre info, diky. Treba v zime ted koukam, ze i ta teplota vzduchu je nizka, ale v tom listopadu by mohlo byt i na koupani, 21-23st.
Já ne jak to nemá alespoň 25 st. tam nevlezu ..
Ale kamarád ano v Porto Moníz v těch přírodních jezírkách tam jsem byl také a smočil jenom nohy a pak byl jednou na pláži ve Funchalu.
Ten oceán je ledárna v listopadu opravdu pro otužilce ..
andreko napsal(a):Nevadi, ze nechapes😂. Tak neodpovidej, vzdyt je to tak jednoduche. Mas trefne jmeno.
No na stupidní otázku stupidní odpověď. Ale věz, že někdo tak blbý jako ty, co si neumí najít informace o podobně profláklé destinaci jako Madeira, ke které je mrtě cestopisů a informací a nerozumí tomu, že každý rok může být úplně jiný co se dešťových srážek týče, mě určitě nemůže urazit. A není to moje jméno. Mé pravé jméno je: Mistr světa amoleta. Hlouposti zdar!