Booking.com
Jestli se to rozhodneš risknout, tak si chvíli předtím zjisti, jaká je zrovna nabídka, najdi si něco, co má nejpodobnější parametry a můžeš to potom operátorovi na lince navrhnout jako alternativu za to, kde tě odmítli ubytovat. Proaktivní přístup se vyplácí. Když nebude operátor debil, tak to klapne, ale já tedy zatím žádné odmítnutí na lince nezažil. Nebo můžeš po odmítnutí rovnou v ubytování volat na linku, ať si popovídají s recepcí. I když oni tam obvykle volají a zjišťují situaci, když na linku zavoláš. Mně takhle operátorka řekla, že ubytovatelka (stáhla ubytko z Bookingu, aniž by zrušila stávající rezervace), na ni byla sprostá. 😀
Já právě to formuju i v tom chatu, že díky mé zákaznické aktivitě jsem je upozornil již na několikáté podvodné chování na booking, čímž napomáhám zkvalitňováním nabízených služeb.
Přesně tuto situaci mám, stáhnuté z Booking měsíc dozadu, měsíc je na to upozorňuju a nic. Zavolám na booking.
Díky Jox za potvrzení mých předpokladů s řešením situace.
Já bych se fakt neobtěžoval se psaním. Nevzpomínám si, jestli jsem jim někdy psal a jestli jo, tak mě to asi hodně rychle přešlo. Vždycky volám.
EDIT: nejsem si jist, jestli je nějaké zkvalitňování zajímá. Koukni třeba na ubytka v Indii - samé lži včetně adresy a zajímá to někoho?
Stalo se mi to před pár měsíci v Asii. Přijel jsem na ubytování a prý rezervace není, že má hotel nového majitele a další blabalabla. Že mě ubytují ale za trojnásobnou cenu. Rezervace byla předem zaplacena. Tak jsem zavolal na Booking co s tím. Na infolince mi řekli, že mají daný postup. Kontaktují ubytování a požádají o vyjádření co se děje. Pokud se hotel do hodiny neozve, operátor najde v okolí podobné ubytování, pokud není, cenu doplácí Booking, tedy cenu jsem zaplatil já a po návratu mi rozdíl uhradili. Jen jsem musel upozornit kluka z infolinky, že chci platit kartou, že už nemám u sebe tolik hotovosti. Ale i tak to trvalo cca. 2 hodiny než se to vyřešilo. Nový majitel v původním hotelu byl v pohodě a nechal nás čekat v recepci a nabídl vodu. :-) Pak jsem jen přejel cca. 400 metrů do nového hotelu. Byl o třídu lepší. Jen pozor, nové ubytování musí Booking odsouhlasit, pokud ne, nic nehradí. :-) Prý se s nimi dá komunikovat přes jejich chat, ale já raději volal.
Snažím se to vždycky urychlit tím, že pár podobných kandidátů předvyberu a rovnou je navrhnu, abych nemusel čekat, než sami něco vymyslí. I tak to ale trvá.
Děkuji za cenné rady, Booking dal hostiteli 3 hodiny na to se ozvat. Ale dle infa, tak už po mých předchozích zprávách do chatu, stáhli jeho nabídku z booking.
Edit: Zrušili mi zdarma ubytko a dají mi kompenzaci až 1/3 ceny z původní ceny na doplatek případného cenového rozdílu.
No tohle se mi jednou stalo s Airbnb. Po příjezdu majitel nejdřív zkoušel, že rezervace je jen na jednu noc (byla na 3) a že mu mám 2 noci doplatit v hotovosti. Následně, když viděl že nepochodí, tak zkoušel že rezervace je je jen pro 1 osobu (byli jsme 2 a rezervace byla pro 2) a opět chtěl doplatit ještě jednou tolik, co jsem zaplatil Airbnb, jakože za tu druhou osobu. Poslali jsme ho do háje a on dal pokoj, tak jsme mysleli, že je to vyřešené, nicméně další den ráno přišel znovu, že tu jednu zaplacenou noc jsme odbydleli a teď ať buď zaplatíme nebo táhneme do prdele. Volal jsem na support Airbnb, dával jsem mu ji k telefonu ale furt si mlel svou, takže nakonec jsme byli nucení odjet.
Airbnb pak akorát refundovali celou tu zaplacenou částku, ale o nějakém náhradním ubytování na jejich účet nechtěli ani slyšet. Nakonec po nějakých tahanicích poslali voucher na 20 eur na příští rezervaci 😀 Nabídku samozřejmě nikdo nestáhnul ještě jsem to pak kontroloval asi dalších půl roku a jen postupně přibývali nasraný recenze od hostů který majitel taky chtěl natáhnout 😀
S bookingem jsem řešil jen zrušení ubytování několik dní před příjezdem ze strany hotelu. Ještě před Covidem v Japonsku a Koreji, bez keců nabídli nejbližší jiný hotel vyšší kategorie a rozdíl ceny pokryli. Nicméně minulý rok v NYC, když mi hotel napsal, že se rozhodli raději ubytovávat migranty a inkasovat od města a tudíž ruší všechny rezervace, tak to už mě booking fáknul, že to je vyšší moc a já musel zacvakat dvakrát tak dražší a přitom horší hotel ze svého (protože týden před příjezdem už bylo všechno drahý jak prase).
Měl jsem posledně asi štěstí (v Manchesteru). Původní ubytovaní za 5000 kaček a nové stálo přes 12 - operátor si to musel nechat schválit, ale nakonec slíbil proplacení rozdílu.
To my měli podobně na La Palmě , kde o nás na recepci nevěděli, po dlouhém hledání v PC nějakou stopu našli, následoval emotivní telefonát ve španělštině cca 30 minut.
Poté jsme byli odesláni do hotelu cca 200 m vedle. Původní cena 500 EUR, cena v novém 1000 EUR. Výrazně jsme si polepšili především úrovní stravování.
Platili jsme v původním hotelu, v novém jsme nic nedopláceli. Vše zařizovala recepční, rezervace byla přes Booking.
Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):Ahoj, jak se postaví booking k situaci když vás ubytování nepustí, nebo chce více peněz než je v rezervaci?
Mám poprvé tento zádrhel. Konkrétně v lokaci Kišiněv. Situaci řeším s podporou, protože ubytování funguje jen přes whatsapp a rumunsky, chce více peněz, tvrdí, že moji rezervaci nemá. Bohužel ji už nemohu zrušit. Zákaznická podpora se k tomu staví, že je všechno v pořádku a případný problém se bude řešit až během neúspěšného check inu. Poslal jsem jim screenshoty z komunikace a je jim to jedno :D. Je to již snad třetí ubytování v Kišiněvu, které se chová nestandardně.
Mám pak případně nárok jít do ubytování vyšší kategorie (jako nějaká forma kompenzace)? Nebo nemám počítat ani s tím, že to Booking vyřeší?
Stran BK vám neporadím, ale obecně v ex. SSSR vybírat na místě (třeba z předvybraných na netu) a cenu poptat rusky. Většinou (až na nadnárodní řetězce a hotely vyšších kategorií a taky ne vždy) máte nižší cenu nebo vyšší kvalitu. (nicméně chápu, že už polovina lidí rusky nemluví)