Booking.com
Ano Wiki, takto to vzdy delam. Problem je, za na Lanzarote proste neni k dostani v dany termin jiny, pro me vyhovujici, ubytovani - jen to jedno. Proto jsem i psal tenhle post. Zajimalo me, zda se tam objevi stejna nabidka jako byla pred par tydny a zda se tam vubec objevi, kdyz to zrusim. Nemam v tomhle pripade zadny backup a tak jsem to nechtel bezhlave riskovat a radeji jsem se optal. A jak tu psal eremi, zalezi dost na sezone a na danem ubytovani - coz jsem si myslel, nebudu to tedy riskovat. Dalsi nejlevnejsi ubytko prijatelne je 2x tak drazsi na noc nez toto, takze by se mi to vubec nevyplatilo. Jinak porad rusim a bookuje ubytka a nikdy mi nezablokovali ucet
Zdravím,
před měsícem jsem zarezervoval pokoj v domnění, že je pro 2 osoby. Nyní se dívám do rezervace, kde je pro: moje jméno (1 dospělý, 1 dítě). Apartmán s 1 ložnicí (1 dospělý a 1 dítě). Na fotkách ložnice, kde je manželská postel + přistýlka v kuchyni. Bohužel je hotel vyprodaný, takže se nemůžu podívat na ceny, abych si ověřil pro kolik je to lidí. Podle všeho to však vypadá, že to je pro jednu osobu? :/
Je možný, že je normálně pro 2 osoby, ale při rezervaci jsi vybral obsazenost jen jednou osobou, koukni na potvrzení rezervace, tam by to mělo být.
Otazka, na termin 28.8. - 1.9. som bookol ubytko v Slovinskom Portorozi, s tym ze do 20.8. do 23:59 bolo zrusenie rezervacky zdarma. 20.8. som rano rezervacku zrusil, mam o tom aj potvrdzovaci email od booking.com s casom 9:21. Dalej som to neriesil. Dnes pozeram cez ibanking transakcie a vidim ze 9.9. si ubytovacie zariadenie stiahlo z môjho uctu neopravnene 100eur. Pisal som im hned cez ten booking.com chat, zatial ziadna odozva, ale tak su to necele 2 hodinky. Otazka teda, ci to je dostatocne, alebo to riesit aj s booking,com rovno, poprípade to riesit cez moju banku ako neopravneny transfer, alebo proste cakat nejaky den-dva ci sa ozvu priamo z ubytka. Diky
Já bych počkal než se Ti ozvou z Booking, pokud Ti příšlo potvrzení o zrušení, tak by to mělo být bez problémů.
Ako to ze to poslu spat sa nejak nebojim, nakolko mam aj ten email o zruseni atd, skor mi slo o ten postup. Ci to staci riesit s úbytkom (komunikáciou cez chat na bookingu), alebo je to treba riesit priamo cez booking support a dalej to uz riesia s ubytkom oni nejak "oficialne".
No poslal som teda na booking support spravu aj s tym mailom a situáciou, ak nic z ich strany nebude tak tam poobede zavolam na tu slovensku linku a uvidíme
Taky se mi to stalo a přes booking za pár dní snadno vyřešeno. Ubytování nebude riskovat, že s ním booking ukončí spolupráci
Zatial je to v stadiu riesenia - vcera nejak po obede telefonat na tu booking linku, celkom pohode slecna (ceska) skontrolovala podla udajov k rezervacke ze som v prave a potom volala do hotela zatial co som cakal na linke. Za nejake 2-3 minuty mi oznamila ze majitel hotela priznal, ze mohlo dojst k chybe, lebo mali viacero rezervaciek / ruseni v tom poslednom tyzdni, ale ze je mimo hotela a tak nevie 100% potvrdit co sa stalo. Vecer potom prisiel od hotela email, kde bolo 5x sorry a apologize v 4 vetach. V mojej odpovedi som im zasielal cislo uctu ktore si vyziadali, aby mohli poslat peniaze spat a teraz cakam, kedy pridu.
Kazdopadne, ake tu odporucal Toimas, tak vyuzit tu ich linku v podobných pripadoch. Bolo to rychle a clovek nemusi cakat na maily
Inak "vtipne" ze par rokov riesim ubytka cez booking a dnes druha vec behom dvoch dni problemova. Dnes som potreboval dobookovat jednu izbu v v Brugach pre znamych, ktory tam idu s nami na vikend, resp jednu noc. Mal som vyhliadnuty jeden hotel hned vedla toho, kde uz mame booknutu izbu my. Ked som ale riesil vyhladavanie, vybehlo mi, ze aj v hoteli priamo kde sme, sa uvolnila izba. Tak som to samozrejme hned zobral, okolo 9tej rano, dosiel hned aj email potvrdzovaci. Teraz, o 16tej, mi pisu z toho hotela, ze "sorry, ale niekto vas predbehol, tato izba uz nie je volna". Na otazku ako je to mozne, odpisali ze booking pre nich nie je primarny a ze rezervacky cez nich sa nespracuvaju hned a ze teda mam smolu. Samozrejme, pozeram teraz na booking a ten hotel ktory je hned vedla uz je vybookovany. Dalsie v okoli su v cenovej hladine dost nad 100e (ten booknuty bol za 72) a to sa znamim az tak zase nepozdava, rovnako ako moznost, ze by sice byvali za pomerne rovnaku cenu, ale x km od centra a hlavne od nas.
Nemate teda len tak nahodou niekto tip na nejake ubytko v brugach aj mimo booking.com? Lebo tam je na nas termin 84% obsadenost a nic suce. Airbnb som pozeral, ale tam ma nic nejak neoslovilo
No trochu som este popatral po nejakych strankach s ubytkami ale nic ine vhodne som nenasiel, tak som teda volal opat na booking linku. Po konzultaci s ubytkom mi ponukli v podstate rovnaku izbu, ale bez kupelne o 2 eura lacnejsiu, s cim som nesuhlasil, tak to po dalsom telefonate dali o 14 eur nizsie, tak nakoniec je to za 60e (povodna bola za 76). Inak zaujimave, stacilo keby v tom prvom maily spomenuli ze izbu co som chcel nemaju, ale maju volnu inu za lepsiu cenu a nemuselo sa to takto riesit
Zdravim. Chcem sa spýtať ako sa riesi situacia ked mam zarezervovane ubytovanie cez booking a platbu som realizoval kartou ktorej platnosť mi konci mesiac pred samotnou cestou. Suma z uctu este stiahnuta nebola. Dik za rady
Rezervoval som to pred par mesiacmi a prebehlo vsetko ok. Ubytovani budeme v styroch hoteloch a sumu si stiahol len jeden. V podstate hned po rezervacii. Viem ze v bookingu sa da zmenit cislo karty ale chcel som sa uistit ci nemoze prist k stornu ubytovania
nemalo by prist, nie je dovod ked tam bude druha karta ktoru mozu pripadne chargnut. a vsak mail ubytovaniu s pripomienkou tiez nic nestoji
Hotel může provést ověření i klidně v den příjezdu, v případě, že se nepodaří, tak Ti můžou rezarvaci zrušit, takže změň na platnou kartu kterou budeš platit u všech rezervací a neměl by být žádný problém.
Přesně tak. Za včas bych změnil na platnou kartu. Hotel si peníze strhnout nemusí, může týden předem, může den předem a nestojí to za ty nervy.
zatim se me nikdy nestalo ze by mi booking.com zrusil rezervaci,,,mam u nich uz temer 100 rezervaci ...pravda vyhradne po Evrope a jak tak sleduju tak vice se poblemy vyskytuji mimo Evropu ..jinak mel jsem uz rezervaci kartou na ktere nebyly penize vicekrat a hotel se pak ozval sam .. pokud chtel platbu predem ..z Nemecka mi i volali v den ubytovani kdy jsem zdelil ze prijedu az pozde vecer ale hotelu se platba nepodarila udelat .. i tak mi ubytovani drzeli a platil jsem na miste i kdyz recepcni mel pripominky k tomu ...Z UK mi treba zase prisel email volal jsem tam a pockali s platbou 2 dny jak jsem si rekl ve Spanelsku totez ,,, Jinak sluzby booking,com hodnotim jak precizni a naprosto profesionalni a souhlasim s tim se obracet v pripade potizi na ne a neresit to s hotelem sam pokud se treba hotel primo neozve telefonicky
Napriklad jsem mel rezervaci ubytovani na Kanarskych ale letenka me vychazela lip o den pozdeji nez jsem mel rezervaci ,, chtel jsem tedy tedy pobyt o ten den zkratit ...bylo to v dobe kdy zruseni bylo jeste zdarma bez poplatku..ale system me zdelil ze je v dany termin obsazeno coz bylo nelogicke kdyz jsem vlastne pobyt mel a chtel jen zmenit datum prijezdu o den pozdeji primo v me rezervaci dotazal jsem se tedy na booking,com a jeste v tentyz den mi prislo potvrzeni zmeny ..fakt jsou dobri...
Tak mně se konkrétně v Mnichově stalo, že mi v den příjezdu poslali mail, protože se jim nepovedlo provést autorizaci a jelikož jsem byl na cestě a nereagoval, tak mi rezervaci zrušili, takže stát se to může zjevně kdykoliv a pokud člověk není třeba na mailu, tak má prostě smůlu.
Na duben mám rezervovaný hotel v New Yorku, teď cena klesla asi o padesát dolarů. Jak moc je blbý, když rezervuju za novou cenu a tamto zruším? Nebo mám ještě vůbec počkat třeba do ledna a prohledat nabídky znova?
nic sa nestane ako chapem tvoj pocit, sam niekedy urobim to iste, ale booknem to pod menom spolucestujuceho
Už se řešilo pár odkazů zpět.
Blbé to je pouze tehdy, pokud se s tím nesrovná Tvé svědomí.
Normálně bych to booknul znovu, mít a nemít 50 babek je rozdíl 100 babek a to už se vyplatí
Už jsem to udělal několikrát ani žádnou změnu jména jsem nedělal a nikdy s tím nebyl problém
asi 3 roky dozadu mi booking.com často v maili ponúkal podobné, ale lacnejšie ubytovanie, ako som si pár dní predtým zabookoval.