Booking - vývoj cen ubytování
Dobrý deň,potrebovala by som poradiť ohľadne bookingu,nakoľko som v tom nováčik.Chcela by som si rezervovať cez booking hotel do Dubaja začiatkom mája,ale ide o to,že asi pred 2 týždňami boli cca lepšie ceny ako sú teraz. Niekde som čítala,že ceny na bookingu sa strašne pohybujú hore a dole,že treba počkať úplne až do začiatku pobytu a vtedy to rezervovať. Mám už však kúpené letenky na presný termín a tie ceny za 2 týždne išli iba hore,dole nie,nakoľko to pozerám každý deň. Ideme tam aj s dieťaťom a nerada by som to nechala na poslednú chvíľu. Viete mi poradiť kedy je najlepší čas zabookovať ubytovanie? Ci je to lepšie v predstihu alebo tesne pred odletom? Veľmi pekne za pomoc.
Booking ceny neovlivňuje, to dělají hotely. Booking však úspěšně mate nepřítele nejrůznějšími překážkami v podobě schovávání řazení od nejlevnějších. Nebude tady problém? Seřaďte si ceny od nejlevnějších a je hotovo, květen by neměl být top season, takže ceny nemají důvod k růstu.
Ďakujem pekne za radu, idem sa na to pozrieť,len ten istý hotel je v júni po ramadáne a ta istá izba o 1000 EUR nižšie,no možno kvôli tomu,že je tam v júni veľmi teplo.,pred dvoma týždňami bola ta istá izba na ten náš. májový termín za 2300 € na 8 dni a dnes je ta cena 3390€,podľa mna je to riadne zvýšenie, takisto aj iné hotely,ktoré mám vybraté, za 2 týždne iba zvýšili,ani jeden neznížil. Preto sa neviem rozhodnúť či mám to teraz kupit aj keď za takú cenu alebo sa môže v apríli stať, že budú ceny na máj výhodnejšie, ako last minute☺️
Skusil by som nejaky porovnavac napr. https://www.hotelscombined.sk/ ... ceny sa na roznych portaloch mozu vyrazne lisit, ale mimo bookingu nemam skusenosti. Si tu asi nova, ale hemzi sa to tu zlavami na booking, a 10% uspora pri takej sume akej planujes minut tiez potesi :)
Já mám s bookingem takovou zkušenost, že většinou - pokud je to možné - tak si hned po letenkách zabookuji něco s možností zrušení zdarma a bez placení zálohy - nic mne to tedy v tuto chvíli nestojí. Karta je tam vlastně jen jako garance, a já jsem v klidu, že mám něco jako "jistého".
Omrknu i web přímo hotelu, docela často se dá objednat na přímo a též je jedna z možností úhrada na místě a karta je jen záruka. A hledán i na jiných portálech.
Asi 2-3 roky zpět jsme ve 4 letěli do Barcelony a náš hotel najednou nabízel týden před odletem levnější ceny, asi o 20% - tak jsem využila, původní rezervaci jsem beztrestně zrušila (dala se stornovat do 2 dnů před příjezdem) a dala novou. Jen se musí pečlivě hlídat podmínky a termíny.
Když jsem hledala ubytko na poslední dovolenou v Dominikánské - tak jsem uspěla tady - https://www.airstop.cz/ nebo http://www.nacesty.cz/ - sehnala jsem hotel (jen ubytování) o 45 % levněji, než nabízel booking nebo přímo hotel ...zkusila bych se podívat v termínech i třeba sem.
Jak píše bra.h, zarezervovat okamžitě cokoliv s možností zrušení zdarma a pak sledovat, jestli se neobjeví něco levnějšího. Dá se očekávat, že ceny s blížícím se termínem porostou. To, že těsně před termínem se objeví něco hodně levného, se občas stává, ale není to pravidlo a nelze na to spoléhat.
Už aj 2300€ na 8 nocí mi príde celkom extrémna cena ale 3390€ je už úplne mimo. To je aj s all-inclusive, alebo si vyžadujete takú vysokú úroveň luxusu?
Veď predsa nie je problém zohnať hotel kľudne aj v Dubai Marine na 8 nocí pre 3 osoby za cca 800 euro aj s raňajkami - napr. Grand King Suite pre 3 osoby v Wyndham Dubai Marina za 890,- (a ešte možnosť uplatniť napr. 10% cashback u Wizzair alebo použiť niektorý z cashbackov na Bookingu).
Ak by som mal 400€ na noc na izbu, tak by som kašlal celý Dubaj a vzal by som za tú cenu napríklad Marina Bay Sands v Singapure :))
Využít odkaz na slevu 40$ z ubytování některý odkaz na fóru "sleva na booking" a rezevovat ubytování s možností zrušení zdarma. Potom hlídat a když se objeví levnější zarezervovat nový po přihlášení na bookingu jako změnu a starý zrušit. A tak pořád. Klidně i několikrát. Mě pak přišla nejlacinější nabídka na nejprodávanější hotel, protože jen já ho koupil několikrát a ušetřil jsem polovinu počáteční ceny a ještě zpět 40$. Četl jsem tu i nápad rozdělit ubytování na 2x a na obě použít slevu. Tak to už je ale jiný level.
Ja práveže ani neviem či je to dobrá cena na Dubaj alebo nie,ako som písala som, na bookingu idem 1x objednávať, doteraz sme využívali iba služby cestovných kancelárií. Ide o hotely ako Waldorf Astoria, Fairmont the Palm, Le Royal Meridien Beach a podobne,chcela by som, aby hotel mal súkromnú pláž a izba prístup do salónika,tak možno preto tá vyššia cena. Fakt neviem, ale tiež sa mi zdá zvýšenie v hoteli Le Royal Meridien za 2 týždne za suitu z 2300 na 3300€ dosť, preto som z toho zmätená.
2300 euro? Za tyhle prachy tady lidi procestují během měsíce ve dvou celou JV Asii a ještě přivezou domu hromadu suvenýrů ;-) To nemá s heslem cestuj levně nic společného :D
Nebude lepší se poptat na hotel u CK? Oni mohou mít nasmlouvané úplně jiné ceny ;-)
Bohužel každý má své požadavky na ubytování a služby. A čim větší nároky, tím většinou vyšší cena. Ne vždy narazíte na "luxus za 1€." Pokud jste už v Dubaji byla, odečetl bych od minulé ceny cestovky nové letenky a náklady a od výsledné ceny bych hledal levnější. Úspora Vás bude těšit, ale vždy se může objevit levnější a lepší. Tak už to je. Je potřeba z nabídky vyfiltrovat požadavky a těch se držet. Pročíst si služby, polohu a podmínky hotelů v detailu, ale i recenze hostů. Vybrat několik vyhovujících a ty si hlídat. Nutno počítat i s dopravou z letiště k hotelu atd.
Nehľadám luxus za 1 €,len som sa chcela informovať ako sa pohybujú ceny na bookingu,lebo sa v tom nevyznám a nevedela som kam sa mám obrátiť. V Dubaji som ešte nebola, ideme tam 1x☺️ ale veľmi pekne Vám ďakujem za Vaše rady a postrehy ☺️
silviastebila napsal(a):Ja práveže ani neviem či je to dobrá cena na Dubaj alebo nie,ako som písala som, na bookingu idem 1x objednávať, doteraz sme využívali iba služby cestovných kancelárií. Ide o hotely ako Waldorf Astoria, Fairmont the Palm, Le Royal Meridien Beach a podobne,chcela by som, aby hotel mal súkromnú pláž a izba prístup do salónika,tak možno preto tá vyššia cena. Fakt neviem, ale tiež sa mi zdá zvýšenie v hoteli Le Royal Meridien za 2 týždne za suitu z 2300 na 3300€ dosť, preto som z toho zmätená.
Neblázni, třeba Royal Meridian Beach koupíš v květnu s polopenzí na 846,-EUR/os. a Fairmont the Palm za 641,-.To není extraliga:-)
Keby ste bol taký dobrý, poslal by ste mi link, kde ste to našiel, lebo mne momentálne na booking ukazuje za Royal suitu pre 2 dospelých a 1x 5ročne dieťa 3346 € s bezplatným stornom na 8 dní.
tonic napsal(a):byli jsme v Dubaji 8-18. května, tedy v+- první půlce května ještě se to dalo, ale jako teplo bylo pořádně a 9 dnů úplně bez mráčku.A hlavne je to máj, čo už je pomaly off season..
Presne dátumy sú od 11.mája do 19.mája, ja viem, že je to sčasti aj obdobie ramanádanu, preto som si myslela, že možno tá cena bude v pohode:) keby ste mi pomohli, bola by som vám vďačná, lebo evidentne takéto hľadanie ubytovania nie je moja šálka kávy, a čím dlhšie hľadám, tak mám pocit, že nájdem iba drahšie a drahšie ceny. Jedinými požiadavkami je iba tá súkromná pláž a prístup do salónika, čo je výsadou väčšinou suit v hoteli, niekedy aj izieb, nakoľko tam je celodenné občerstvenie aj drinky :)
Podle mne je pro 2 na týden 1000€ už velmi kvalitní. A hledal bych směrem dolů podle požadavků. Já vždy počítám 1000 Kč (40€) na os/den ve všech zemích. A podle toho hledám. Samozřejmě se dá ubytovat i levněji o 50%, někde zase dráž
Např: https://www.booking.com/hotel/ae...aid=355333
A nebo za 1000€ na pláži. Záleží co kdo požaduje.
bra.h napsal(a):ved to teplo, v dubaji leto prave off-season - hotel co som pozeral na november, stoji v maji polovicubyli jsme v Dubaji 8-18. května, tedy v+- první půlce května ještě se to dalo, ale jako teplo a 9 dnů úplně bez mráčku.
goo.gl/nd2f4R
(to tak pre zaujimavost, ja radsej preferujem ubytko v meste, kde to zije a na plaz sa uz odveziem :D)
Myslím si, že se dá sehnat za polovic hotel, který se bude limitně blížit tomuto... Toto je Fairmont Palm.
@ bra.h - právě proto začíná offseason:-) Začne červen a je hned 40-45 C. A co v rozpálené Dubaji?
bra.h napsal(a):byli jsme v Dubaji 8-18. května, tedy v+- první půlce května ještě se to dalo, ale jako teplo bylo pořádně a 9 dnů úplně bez mráčku.
:-) já to napsala blond, měla jsem dopsat, že příště bych jela dřív, že to teplo bylo fakt pořádné ...
Ďakujem vám veľmi pekne za pomoc :) idem ďalej hľadať a pevne verím, že nájdem dobrý a zároveň aj výhodný hotel, pekný deň :)
A co třeba tohle? Soukromá pláž tam je a na Vaše data vychází pokoj typu Club (tedy s lounge) na 1434 eur.