Spolucestující do Peenemünde, Německo
Rád bych vyrazil na jednodenní, možná dvoudenní , výlet do Peenemünde
z Prahy (cca 600 km). Uvítal bych společnost dámy, která ráda cestuje a má řidičský průkaz. Možnost vyzkoušet koupání v Baltském moři a ochutnat místní speciality.Já bych ráda jela, řidičský průkaz mám, ale dlouho jsem neřídila. Naposledy Volhu ještě pracovně v Moskvě.
S tím Baltem to bude nějaký vtip ne? Ten je studený i v létě, ale bratwurst nikdy neodmítnu.Hahaha, tak muzes uz varit ten wurst 😂
Jinak v Peenemünde opravdu neni co dealt asi pres jeden celej den... A je tam nejak tak... strasni?
Jak tam není co dělat? Je tam to klasické skvělé muzeum v bývalé elektrárně, ponorka U 461, S-Boot "Heinz Beimler". Samotný Usedom je fajn i v dubnu nebo květnu projet na kole nebo vlakem. Při troše odvahy se můžeš vydat do těch zakázaných a oplocených míst, kde údajně jsou dosud nevybuchlé bomby z války. Mám rád tu DDR atmosféru městeček jako Ahlbeck, Zinnowitz. Dá se přejet do polské části, kde to je zase jiné a hlavně levnější. Za mě Usedom super.
Pane, na Usedom urcite je co delat. Jen viz horu, JRevil napsal tam "spolucestujici do Peenemünde, Neměcko". A ne na polsko-nemecku hranici a celej Usedom. Do Polska asi nadale lze projit hranici ale uz nikoliv autobusovu linku. A vlakem je to drahota. A pres vzhled na to ze v Peenemünde presne neni nic moc, a muzem oproti vlakove stanici je tak na hodku max.
Pokud ptam o zajimavosti v Praze tak mne ne zajimava co je videt/loni se navstevit v Stredoceskym kraji :P
Ja bych doporoucil taky ne Ahlbeck ale Heringsdorf a cast Bansin. A misto Bratwurst 😂 dal bych HERINGSbrötchen co je asi specialita nad nemeckym baltem. A taky z dalsimi rybami.
Paní Pando, předpokládám, že zakladatel vlákna pokud chce jet do Peenemünde je fanoušek historie a military. Proto jsem mu doporučoval kromě klasického muzea i prohlídku ponorky a raketové korvety. A ilegální hardcore exkurzi do toho zakázaného území, které dosud není vyčištěno od bomb ze spojeneckých náletů. Může tam ale chytit o víkendu i komentovanou prohlídku a uvidí to, co ho asi nejvíce zajímá, tedy ruiny odpalovacích ramp a bunkrů. Ostatní v mém příspěvku byl jen apel na to, že je škoda na návštěvu vyhradit jen jeden den a že Usedom je prostě fajn destinace.
Jsem Pan!!!! 😬 😂
Souhlasim ze Usedom je fajn, jen ne vim proc doporucat navstevu uzemi na kterem je moznost umrit (a vubec ne mit to naplanovani :P ) - taky pokud jedna se u nejvetsich fanu military... Pokud vstup je zakazan tak je taky duvod proc :P Aneb myslite pokud pan Evil je fan smrti... To myslim ze spatni forum zvolil...
JRevil napsal(a):Viděl bych to asi na poslední víkend v dubnu tj. 28.4.18
Ráda s Vámi pojedu pane JRevile a na uvedený termín si udělám volno. Ale ten Balt opravdu asi nedám. Já ještě pamatuji ty zimy když jsem žila v Rusku a rozbila se doma kamna. Mám raději teplejší oblasti - navštívila jsem Krym, Soči, Afghánistán a Podněstří.
Vezmu sebou básnickou Sbírku Vladimira Majakovského ze které mi můžete předčítat a já se postarám o ten wurst.2 wursty - co tím myslíte? není to nějaká nechutná sexistická poznámka?
Pane JRevile, platí tedy ten termín, nebo jste si to rozmyslel?
Ráda bych se před výletem ještě objednala ke kadeřníkovi.Pane JRevile, vůbec jste se mi neozval, takto se gentleman nechová.
Vy budete určitě patřit k těm mužům, co mi budou po cestě vyprávět o 25-ti centimetrech a já abych to pak hledala pomalu lupou.