Španělsko - Marbella
Zdravím, s kamarádem a kamarádkou jedeme v období od 22. července do 28. července (poslední týden v červenci) do Španělska, konkrétně do Marbelly. Vypadla nám bohužel druhá pasažérka, tak za ní k naší kamarádce hledáme náhradu. ( samozřejmně opět pasažérku 🙂 ) Cestu podnikneme autem. Vše je zařízeno - Hotel u pláže zamluven. Cena hotelu na osobu vychází 7800,- a dopravné na hlavu 4500,- ( což je náš hrubý odhad, zatím jsme nejdál byli v Barceloně. ) Prosím jen vážní zájemci, ideálně do zpráv. Díky
Se mnou nepočítejte, trmácet se autem do Španělska, když letenka stojí půlku, na to se vám vyprdnu.
No to by som povedal, že kľudne aj tri dni cesty .. Veď to už je napr. z Bratislavy také Batumi, alebo pláže Sýrie na kilometre bližšie :))
Já autem tak max. francouzské Alpy - 1.200 km a to jen kvůli tomu, že mám plné auto krámů a letiště pro dopravní letadla je daleko.
tonic napsal(a):No to by som povedal, že kľudne aj tri dni cesty .. Veď to už je napr. z Bratislavy také Batumi, alebo pláže Sýrie na kilometre bližšie :))
Trošku přeháníš. :-D Ale autem do Španělska je fakt bláznovství. :)))
Já jsem zažil v roce 2004 dvoudenní cestu autobusem na Euro až do Portugalska. Zájem o fotbal byl obrovský, tak jsme letenky nesehnali, tehdy toho tolik nelétalo. Naštěstí měl každý pro sebe dvousedadlo, parta v buse skvělá, alkoholu spousta, tak se to dalo přežít. :-) Cestu osobním autem bych do Španělska neabsolvoval. Když si představím ty oteklé nohy po dlouhé cestě a dolámané tělo, brrr.
Tak 30000km mi príde už dosť. Mne osobne na šupu stačilo Miláno autom. A to bolo len 1000km a ceste čisto o diaľniciach trhala cca 10 hodín s pauzami. Tak tých 3000km si neviem dobre predstaviť na jeden záťah, čo by bolo stále deň a štvrť čistého času na ceste. A ani s tým Batumi nepreháňam :)
Děláte, jako kdyby se do Španělska autem necestovalo. Až tam v létě budete, tak se porozhlédněte po registračních značkách okolo.
Byl jsem tam autem 3x, poprvé jako bohatý student po brigádě v Německu v roce 1990, kdy řada lidí z fóra nebyla ještě na světě. Dodnes na to vzpomínám, žádný internet, člověk netušil do čeho jde a co ho tam čeká, vše bylo totálně nové a jiné. Asi jako dnes jet do Amazonie nebo na Novou Guineu...
Pak jsem tam byl 2x v devadesátkách, jednou s kolama, to ani jinak než autem nešlo. A jel bych klidně i dnes, cestu si dát na pár dnů, Francii a Španělsko jet mimo dálnice, v klídku a pohodě, zastavit se kde chci, pokochat. Je spousta lidí z celé Evropy, kteří to i teď praktikují a rozhodně mají 20 éček na letenku s Ryanem. A jsou i tací, kteří by i letěli, ale ze zdravotních důvodů nemohou, tak jim nic jiného nezbývá.
Někdy mně připadá, jako by bez obvyklé mantry low cost letenky, Airbnb, Uber apod. se nešlo (levně) cestovat...
@Cali, jasne, však kľudne by som šiel do Španielska autom, ale nie na týždeň k Gibraltaru aj s cestou :)))) niečo iné je roadtrip a druhá vec sú dva dni v kuse v aute tam a naspäť v priebehu 7 dní :))
Tiež teraz plánujeme autom Západnú Saharu z Agadiru na predĺžený víkend a raz chcem zobrať Thaliu do Karabachu :)
Segra jela loni busem ze Zlina do Fara, pres noc do Francie. Tam si nekde ve vinicich dali celodenni pruzkum a navecer “zliskani” do Fara. Cesta zpet obdobnym zpusobem 😃
My sme tiez boli v Spanielsku autom, ale isli sme len na sever, na 4 tyzdne, so psom, a v tom aute sme zili. Ist na juh Spanielska autom na 7 dni je podla psycho , ale kazdemu podla jeho gusta :)
Tohle je nějaká partička recesistů, co zamrzla v 90-kách.
To snad raději jezdit těmi Trabanty kolem světa.Já teda nejdál autem dojedu z Ostravy do Českých Budějovic, dýl to střízlivý nevydržím :)
Ovšem topka byl pracovní zájezd do Severního Irska. Organizovala to boží agentura, která měla podmínku, že musíme jet jejich autobusem. 72h v autobusu byl očistec ( pravda 20h jsme čekali v Hollyhead na počasí ). I tak jsem se zapřisáhl, že toto už nikdy.
No za měsíc jsem jel zpátky, ale už "jen 48 hodin".
Od té doby jsem schopný letět i KRK-GDN i když to vyjde autem z Ovy dost podobně.
Autem jsem byl až v Portugalsku. ALE a) bylo to jako roadtrip s řadou stopů po cestě, b) jeli jsme se psy a spoustou věcí, c) minimálně na tři týdny.