Kyrgyzstán 14.-20.04.2022
Ahoj, v uvedeném termínu se chystám do Bishkeku. Plán je pochodit po horách. Ve dvou se to lépe táhne, tak kdyby se někdo chtěl přidat...tak to můžeme táhnout třeba i ve víc lidech.
Nebráním se ani přeletu do Oše a třeba Pamir Highway - na plánování je dost času.
Letenka za dobrou cenu ještě do dnešní půlnoci pro registrované do Pegasus programu.
Jsem ženatý, 42, a troufám si tvrdit že ve výborné kondici:-)
Nevím, do kterých hor chcete jít, ale nezávisle na tom si tipnu, že spíš než pohorky se budou hodit skialpy.
Ne že bych chtěl jet, ale taky mi to přišlo na treky na horách brzo, pokud není zvyklý chodit v zimních podmínkách, tak jsem si našel, že do 2000 m n.m. se tam v dubnu chodit dá. To jsou ale v Kyrgyzstánu ty nejnižší polohy. Případné spaní ve stanu bude jen pro ty, co jsou zvyklí a mají teplý spacák.
Pamír Highway se projet asi obvykle dá (četl jsem blog o cestě v dubnu z Dušanbe do Oše, nejvyšší polohy sníh a kluzko), i když asi je myšleno jen po hranici Tádžikistánu, což by mělo být ještě jistější. Nevím ale, jak se tam dá dnes jezdit kromě nájmu terénního auta s řidičem. V roce 1998 jsem jel busem z Oše na průsmyk Taldyk, tam výlet na hřeben a zpět, ale v létě.