Pozor na Denisu Kleinovou!
Vážení cestovatelé, jsem velmi rád, že již nějakou dobu jsem zde s Vámi. Chci se s Vámi podělit o zkušenost, kterou jsem zde získal. A budu velmi rád, pokud se přihlásí někdo s podobným zážitkem. A zároveň chci upozornit na nekalé praktiky některých „ cestovatelů“ .
Před několika měsíci jsem se zde seznámil s cestovatelkou Denisou Kleinovou. Jevila se velmi seriózně a zkušeně a proto jsme se domluvili na cestě na Filipíny a Taiwan. Já jí poslal peníze na letenku a ona měla zakoupit společně. Já zajistil a zaplatil zapůjčení auta v Manile s tím, že jsem vše zaplatil a dohoda byla, že po cestě vše rozúčtujeme. Měla zajistit ještě čtyři noclehy. Zajistila pouze dva a dva jsme řešili bohužel operativně na místě a ty jsem také platil.
Po příletu do Manily jsem měnil ještě 500 USD. Denisa Kleinová nic neměnila s tím, že po příletu vše rozúčtujeme. Byla stále se mnou a tak viděla vše co platím. A nebylo toho málo. Platil jsem benzín ( ujeli jsme asi 1100 Km) , platil jsem jídlo, pití, vstupenky, dva hotely, dárky pro rodiče a přátele Denisy Kleinové.
Jaké bylo mé rozčarování po návratu. Poslal jsem jednoduché vyúčtování nákladů Denise Kleinové. Jednalo se o pouhých 9000 Kč . Vím, že Denisa Kleinová není sociální případ. A tím vše začalo. Vlastně skončilo. Přestala komunikovat s tím, že nic platit nebude.
Vím, že přede mnou byla na cestě do Ománu a tam to dopadlo podobně.
Moc rád bych, aby někdo další nedopadl jako já.
Děkuji všem za slušné věcné komentáře
Aleš
Já tedy nevím proč platit vlastně cizí osobě a pak se spoléhat na nějaké pozdější rozúčtování ??
Když už tak rovnou každý jede za svoje (pokud ne - nazdar!) ,navrch tady z toho příběhu je naprosto jasné ,že Deny se k placení moc mít nebude - sorry ale tohle je čistá naivita !
@lma: Pokud člověk cestuje s kamarády (nebo třeba i s někým, s kým se seznámí předem za účelem společné cesty) a půjčí si auto nebo přespává v jednom pokoji / apartmánu, musí platit někdo společné náklady (klidně i na střídačku). Ten nákup dárků pro rodiče a přátele Denisy je ovšem bizarní a je otázka, jestli to nebrala jako odměnu za své zařizování cesty, průvodcování a případně i jiné služby, jak naznačuje dotaz výše (aniž by se tak dohodli). Btw. nebyla předem i nějaká dohoda na odměně?
Co jsem někde četl, jsou takoví cestovatelé, kteří si seženou skupinku lidí a náklady na cestu asi rozpočítají tak, aby je samotné to nic nestálo (určitá forma odměny, což je známo předem). Většinou to ale funguje tak, že i když se nejedná o kamarády, stanou se z nich kamarádi během cesty a náklady si rozdělí rovným dílem.
Jo to bude asi ona se 160 navštívenými zeměmi. Akorát ten odkaz mi nejdřív nefungoval, ale po umazání znaků v adrese za 30314 už to šlo:
Osobně jsem rád, že Aleš na podobá individua, atˇuž si říkají jakkoliv, upozorňuju. Sice nechápu, jak může někdo s někých cizím cestovat a platit za něho náklady s tím, že doufá, že mu je zpětně uhradí, ale každopádně je to varování pro ostatní naivní cestovatele.
Trochu mi připomínáš ty ženský, co posílají prachy penzionovaným americkým generálům, kteří se do nich zamilovali přes fejsbůk...
Obdivuji lidi, co jsou až takto důvěřiví. Mně to začalo smrdět už při tomto:
> Já jí poslal peníze na letenku a ona měla zakoupit společně.
Může být rád, že vůbec viděl letenku.
Některé holky prostě milují chlapy, co dělají sugar daddy. Problém nastává, když nevědomě.
Heh, ta uz tohle provozuje dlouhodobe… minimalne od roku 2017 ci 2018.
Nastesti predstava ze jedu na cesty s nekym, koho neznam, je mi jako introvertovi tak neprijemna, ze nepochodila…
Lord Pitzbudka napsal(a):Heh, ta uz tohle provozuje dlouhodobe… minimalne od roku 2017 ci 2018.
Nastesti predstava ze jedu na cesty s nekym, koho neznam, je mi jako introvertovi tak neprijemna, ze nepochodila…
A ona tě nějak lovila na nějakou společnou cestu?
Měl jsem ještě doteď sen... Že v příštím životě budu hezkou ženou a budu ta největší d*vka pod sluncem. Dnes už vím, že v příštím životě, mě stačí být pouze ženou, jelikož tato je ošklivá jako noc. O to víc by mě to s*alo, jelikož nechat se o*ebat hezkou holkou není takové zlo :-) Takhle nemohu ukázat ani její fotky z koupelny bungalovu. Každopádně děkuji za upozornění :-)
No, neříkal bych tomu "lovila" .. to je takový trošku klišé .. ale do kontaktu jsme se dostali asi přes Tinder, nebo přes něco takovýho a tak nějak to tímhle směrem směrovala .)
floodland napsal(a):Tady se to nějak zvrhlo. Nová rubrika: Šukej za kačku.
Ne, za kačku ne, prosím. Hrozně by chrastila kostmi.