Ahoj dobrodruzi, dáváme dohromady partu fajn lidí na cestu do jižního a severního Alžírska.  Zhruba od 10.12 na 10 dnů cestu auty 4×4 na jih do Tassili a okolí Djanet – prostě naprosto úžasný relax v poušti bez lidí a nesmyslů. A pak pokračujeme na sever na 12 dnů po římských památkách a horách. Nemusíte na celých 20 dnů, je možné se přidat jen na ten jih nebo jen na ten sever. Hrubý rozpočet – jen na jižní cestu je 1300 eur (auta, pohonné hmoty, ubytování, jídlo 3x denně, víza, guide do pouště atd) plus letenka z Prahy do Djanet. – jen na severní cestu je cca 1200eur (pronájem auta, pohonné hmoty, jídlo, ubytování, víza, vstupy na památky atd) plus letenka – na celou cestu je to zhruba 2100eur (22dnů) plus letenka Praha-Alžír-Praha, Alžír-Djanet-Alžír. Alžírsko je nádherné a zatím stále nepřeválcované turisty. Užijete si pohodu a relax, vyhnete se předvánočnímu a vánočnímu šílenství a poznáte další kus světa, kam se asi jen tak sami nevydáte 🙂 Více info SZ    Těším se na vaše zprávy    .

A v prosinci do Alžírska - do pouště a na římské památky :-)

Založila ve fóru Hledám spolucestujícího

13 reakcí

Ahoj dobrodruzi,

dáváme dohromady partu fajn lidí na cestu do jižního a severního Alžírska. 
Zhruba od 10.12 na 10 dnů cestu auty 4×4 na jih do Tassili a okolí Djanet – prostě naprosto úžasný relax v poušti bez lidí a nesmyslů. A pak pokračujeme na sever na 12 dnů po římských památkách a horách.

Nemusíte na celých 20 dnů, je možné se přidat jen na ten jih nebo jen na ten sever.

Hrubý rozpočet
– jen na jižní cestu je 1300 eur (auta, pohonné hmoty, ubytování, jídlo 3x denně, víza, guide do pouště atd) plus letenka z Prahy do Djanet.
– jen na severní cestu je cca 1200eur (pronájem auta, pohonné hmoty, jídlo, ubytování, víza, vstupy na památky atd) plus letenka

– na celou cestu je to zhruba 2100eur (22dnů) plus letenka Praha-Alžír-Praha, Alžír-Djanet-Alžír.

Alžírsko je nádherné a zatím stále nepřeválcované turisty. Užijete si pohodu a relax, vyhnete se předvánočnímu a vánočnímu šílenství a poznáte další kus světa, kam se asi jen tak sami nevydáte 🙂

Více info SZ 

Těším se na vaše zprávy

k1600-8r0a6768.jpg
k1600-8r0a6780.jpg
k1600-8r0a6108.jpg
k1600-8r0a6791.jpg
k1600-8r0a6819.jpg
k1600-8r0a6835.jpg
k1600-8r0a7637.jpg
k1600-8r0a7696.jpg
k1600-8r0a7753.jpg
k1600-8r0a7474.jpg
k1600-8r0a7744.jpg
k1600-8r0a6768.jpg

1

Někdo kdo byl v Alžírsku, jsou ty ceny opodstatněné nebo se tady zase snaží někdo namastit kapsu alá cestovka co vlastně není cestovka? 

1 Citovat

No asi takhle - nejdražší a složitější je vízum (poklady k udělení). Není to žádná raketová věda, ale není to zadarmo a je s tím voser. 

Ceny přímo v Alžírsku odpovídají tamním poměrům, nedávno jsem tu četl (doufám, že zde) pěkný cestopis, jak tam jeli nějací Češi autem na dva měsíce a pokud si dobře vzpomínám, tak z hlediska běžného pracujícího Čecha je to velmi levná země. To platí především pro sever, Hoggar, Tassili a všechno na jihu je složitější s dostupností, vojenským či policejním doprovodem (jak kde, někde už je to volnější), letenky se shánějí spíš kam to zrovna jde než kam by člověk chtěl, předpokládám, že do mnoha míst na jihu je to jen na povolení, který nebudou za úsměv atp. 

Neumím posoudit, co má AK v nákladech a jestli je to relevantní. Každopádně velká část země se individuálně realizovat dá (se znalostmi a zkušenostmi z podobných nebo horších zemí), čili osobně nevidím zas tak moc důvodů proč to pořádat nějak hromadně. Spíš to pořádajícímu páru sníží náklady, čemuž částečně rozumím. Nebo tam mají opravdu nějaký špek, něco co není úplně na africký poměry levný a pak to za to stojí. 

Osobně - já bych neplatil za něco, co mohu s jistou námahou a obtížemi realizovat sám a to především proto, že mi dovolenou nalajnuje někdo jiný (i když to bude jakkoli skvělé). 

A individuální turistika je možná i na jihu, jen je prostě složitější a s omezeními. 

1 Citovat

Aguero napsal(a):

Někdo kdo byl v Alžírsku, jsou ty ceny opodstatněné nebo se tady zase snaží někdo namastit kapsu alá cestovka co vlastně není cestovka? 

Ano, koupím si za to až se vrátím Porsche :-D . 

Umíš-li francouzsky tak si ceny dokážeš zjistit a náklady potom spočítat. Jen aby se Ti lépe počítalo... my nejezdíme na pankáče ani na sockárnu. Na jihu do pouště MUSÍŠ mít místní CK která to nedělá zadarmo ani lowcostovým Čechům. A do pouště jezdí minimálně dvě auta (proto partu lidí, protože nebudeme 4 lidi platit obsazení dvou aut) , ale pokud jsi nebyl v Africe, tak to nemůžeš vědět, což tě omlouvá :-) K tomu si ráda vezmu místního průvodce aby jsem se toho dozvěděla o místě, kultuře a všem co nejvíce  (nejezdím odškrtnout země na seznamu) a navíc ráda podpořím místní ekonomiku.

Kdyby ses slušně bez blbých kometářů zeptal co kde a jak je v hrubém rozpočtu, tak Ti slušně a jasně odpovím, ale na to co a jak jsi napsal jinak reagovat nebudu. 

9 Citovat

S tímhle stylem odpovědi prosím Vás do pořádání akcí pro lidi nechoďte. Ušetříte tím frustraci sobě i ostatním. 

10 Citovat

@ Ondrab - naprosty souhlas

0 Citovat

Já zase nechápu, co je na stylu odpovědi AK tak urážlivého. Alžírsko a místní logistika je bezpochyby složitější destinace - podle pár cestopisů zde uveřejněných soudím, že AK není žádná pseudocestovka, která sem nabídku dává za účelem zisku, ale prostě se pokusila trochu snížit náklady v domnění, že se třeba najde někdo, kdo do toho bude chtít jít. Jinak organizovat cokoliv pro kohokoliv je za trest a jenom tohle pindání by mi šlo hodně na nervy. A co teprve s takovými lidmi absolvovat celou cestu.. jsem rád, že si své cesty organizuju sám

16 Citovat

A prave proto by clovek, co to pindani neumi absorbovat a pracovat s tim nemel poradat hromadny akce pro lidi. Zamerne pisu, usetri tim frustraci sobe i tem ostatnim. Ne kazdej ma naturu pro praci s lidma. 
A delat to jen pro to, abych si snizil naklady na cestu, protoze jinak na to nemam taky asi nebude nejzdravejsi zpusob. Notabene tady ani nebudeme rozebirat zodpovednost za lidi atp. Viz radoby horsti vudci poradajici akce v horach pro lidi na fb skupinach. 

1 Citovat

Ondrab napsal(a):

Notabene tady ani nebudeme rozebirat zodpovednost za lidi atp... 

Ak som to dobre pochopil, AK "nepořáda hromadní akci", neorganizuje zájazd do Alžírska, ale hľadá niekoho, kto by sa k nim na ceste do Alžírska pridal (zníženie nákladov na požičanie auta a pod.). Predpokladám, že by to mali byť dospelí ľudia, tak aká zodpovednosť za lidi? Každý je snáď zodpovedný sám za seba.

4 Citovat

jery: no, to tak úplně neplatí... Teda platí to možná ve vyspělých zemích. Osobně bych taky nerad bral někam tam na jih někoho, kdo bude problémový (a těžko to poznáte tady doma podle jednoho výletu na Kokořín :-) ) a rozvrátí vám dovolenou (asi by každého napadlo více způsobů jak). 

usetri tim frustraci sobe i tem ostatnim

Já mám zase frustraci pokaždé, když čtu, jak tu obden někdo žebrá o slevový kupón :-))) 

1 Citovat

A co je špatného na slevovém kupónu? Když objednávám něco za 10 tisíc nebo více, tak se přece vyplatí dostat zpátky 10 %. Nebo ne? Ne každý je milionář.

Co se týče Alžírska, těžko soudit, nebyl jsem tam. Ale pro běžného člověka mi přijde zvláštní platit přes 50 tisíc korun za tři týdny v zemi, kde chleba stojí pár haléřů... Kdybych byl zájemce tak bych chtěl velice detailní rozpočet. 

0 Citovat

Nejdem kopať za AK, ale mne tá suma až taká vysoká nepríde. Po odrátaní ceny za víza to robí menej ako 100 eur na deň, ak v tom má byť alikvotná časť za požičanie auta 4x4, nafta, jedlo 3x denne, ubytovanie v normálnom štandarde, poplatky miestnym sprievodcom a vstupy...  A predpokladám, že účastníci si budú platiť ubytovanie po vlastnej línii, rovnako tak jedlo, či na pamiatky pôjdu alebo nie bude ich vec... takže ak to niekto dá ultra lowcost, tak sa samozrejme dostane pod tú sumu.

Zas keby som ja mal pre niekoho urobiť hrubý rozpočet nákladov na cestu, asi by som tiež radšej pri kalkulácii náklady trochu nadhodnotil, než naopak (aby sa potom nezúčastnil cesty niekto, komu v polke dôjdu financie, prípadne bude pindať, že moja kalkulácia bola podhodnotená).

8 Citovat

co jsem planoval ja tentorok Jizni Alzirsko tak me to vychazelo okolo 25k na osobu..ale jen na tyden a pul a bylo me jedno jaky termin..takze myslim ze ceny souhlasi..resp ten Jih..sever by sel asi levneji ale pravda je ze na Jihu je to dost byrokracie a neco proste musis zaplatit:)

2 Citovat

romancient napsal(a):

A co je špatného na slevovém kupónu? Když objednávám něco za 10 tisíc nebo více, tak se přece vyplatí dostat zpátky 10 %. Nebo ne? Ne každý je milionář.

Co se týče Alžírska, těžko soudit, nebyl jsem tam. Ale pro běžného člověka mi přijde zvláštní platit přes 50 tisíc korun za tři týdny v zemi, kde chleba stojí pár haléřů... Kdybych byl zájemce tak bych chtěl velice detailní rozpočet. 

Na kupónu nic. Na tom žebrání už jo. 

4
13 reakcí