Namibie březen 2025
Ahoj, mým snem bylo vždy navštívit Afriku. Rozhodl jsem se pro Namibii, jakožto bývalou německou kolonii a zemi se spoustou přírodních i živých krás. Jsem již starší ročník a okolí mě varovalo, že jezdit sám do Afriky je trochu nerozvážné, nikdo se ale nechtěl přidat. Jelikož se domluvím anglicky i německy, rád se přidám k někomu, kdo by měl podobnou myšlenku. Časově i organizačně jsem flexibilní a budu pouze čekat zda se ozveš a nemusím jet sám.
Já jsem se vrátil z Namibie 2 týdny zpátky a rozhodně nedávejte na okolí. Namibie je velmi bezpečnou zemí, kde se domluvíte všude anglicky. Jediný důvod proč jet s někým je kvůli sdílení nákladů, případně zážitků.
Nicméně půjčit si auto a projet si Namibii je úplně v pohodě a bezpečné. Dávejte tedy na rady lidí, co tam byli a ne na své okolí 😉
@MichaelH: Úplně v pohodě to je asi jen, když má člověk dost peněz na terénní auto, ne? Jak je to tam teď s podílem asfaltu na silnicích k hlavním turistickým cílům, prosím? Půjčují si tam lidi běžně třeba menší SUV?
Tak záleží kam chce člověk zajet. Samozřejmě pokud chce člověk zajet na klasická místa, tak je lepší terénní auto. My jsme chtěli se stanem na střeše, takže jsme měli velkou Toyotu 4x4, ale jezdili tam lidi i menšími SUV. Klasické (neasfaltove) cesty jsou v pohodě i pro normální auta, spíš tam jsou všude kamínky, tak je lepší mít vyšší auto a větší kola.
Ahoj, vrátili sme sa z Namibie začiatkom novembra. Najazdil sme cca.2800km Nissanom Navarra. Asfaltových je tak 40% ciest a neviem si predstaviť absolvovať rovnakú trasu "ne-offroad" autom.
A áno,cítili sme sa všade úplne bezpečne, všetci vedeli anglicky,niektorí navyše aj nemecky, platba kartou tiež všade (okrem Himba dediny,ale na webe upozorňovali na cash platby), ceny všetkého sú nižšie ako na SR,síce rozdiely nie sú veľké ale lacnejšia krajina to je. Na turistických miestach boli skupiny všetkých vekových kategórií.
Zdeňku,bez obáv vyrazte 👍
Namibie myslím docela úspěšně popírá všechny negativní stereotypy, které se k Africe váží.
Menší terénní auta jako Suzuki Jimny jsou tam k vidění poměrně často. Úspora na půjčovném oproti klasickému hiluxu (bez stanů) však není nijak závratná.