Ahoj, s partnerem (29let, já 32let) bychom rádi příští rok navštívili západ USA.  Chtěli bychom se poohlédnout po partě dalších lidí na cestu. Jde nám o rozložení následných nákladů na dopravu a pod...   Pokud jste parta a máte volná místa pro dvě osoby, nebo i pokud jste jen pár či jednotlivec, napište a rádi vytvoříme nějakou skupinu nebo se k Vám přidáme. Termín ideálně duben - květen 2025. Záleží dle domluvy.   Případné nabídky a další informace pište na email - stankova.michaela@email.cz  Jsme od Prostějova, není problém se sejít i osobně a vše probrat a domluvit se společně na itineráři cesty. Hledáme fajn pohodové lidi, na věku nezáleží.  Těšíme se na Vaše zprávy a děkujeme za případné nabídky. Michaela   .

Západ USA 2025- hledáme spolucestovatelé/partu

Založila ve fóru Hledám spolucestujícího

Západ USA je široký pojem. Mě třeba láká Washington + Oregon zkraje podzimu.

1 Citovat

Nuny napsal:

"Obdiv všem, kdo dá cestování ve více lidech, byl jsem v USA +80x, ale vždy sám nebo s manželkou, nic proti veselým trojkám či více, ale nedal bych to😅"

Není nutné zůstávat jen u veselých trojek. Dá se absolvovat výlet ve stopách hippies. 

1 Citovat

Docela by mě zajímalo, jak se nakonec autorka tohoto dotazu rozhodla. Byla bych ráda, kdyby to pak sem napsala. 

1 Citovat

Doporučil bych to posunout spíše až květen/červen. Minulý rok jsem byl také duben/květen a třeba v NP Yosemity a Sequoia bylo ještě dost míst zavřených. Například v Yosmitech byla zavřená třeba ještě cesta na Glacier Point a tam jsem byl někde okolo 15.Května. Mimochodem, měli jsme ve 2 půjčené větší auto (Jeep Grand Cherokee) a neumím si představit se v tom autě ještě pár týdnů s někým mačkat. Těch věcí člověk táhne dost a ještě mnohem víc nakoupí tam, pak se ve dvou sotva vejdete :D

3 Citovat

My byli v Yellowstone předloni , konkrétně 16.5. přes vstup u Jackson Hole, čili asi 5 dnů po otevření tohoto vstupu. Bylo tam ještě dost sněhu, ale silnice byly v pohodě. Pěšky se ale asi všude nedalo jít. 

1 Citovat

Vy jste s tím prostorem v autě nějak zhýčkaní. Jednou jsem dal týdenní okruh jihozápadem Norska z Bergenu v pěti lidech (potkali jsme se až na letišti) a měli jsme Ford Focus combi. Já řídil, tak jsem se vzadu netlačil, ale všichni byli štíhlí. Měli jsme velké batohy s kempovací výbavou a vešlo se vše (asi kromě nějakých drobností) do kufru, i když na těsno až po strop. https://eu.zonerama.com/liborste...0/75161435

0 Citovat

My jsme taky jeli s našima v roce 82 ve 4 lidech v Š105 do Rumunska, ale jako dospělý jsem to už nikdy neopakoval😉

8 Citovat

Libor_S napsal(a):

Vy jste s tím prostorem v autě nějak zhýčkaní. Jednou jsem dal týdenní okruh jihozápadem Norska z Bergenu v pěti lidech (potkali jsme se až na letišti) a měli jsme Ford Focus combi. Já řídil, tak jsem se vzadu netlačil, ale všichni byli štíhlí. Měli jsme velké batohy s kempovací výbavou a vešlo se vše (asi kromě nějakých drobností) do kufru, i když na těsno až po strop. https://eu.zonerama.com/liborste...0/75161435

Jakože hodnotíš z pohledu řidiče, který má nejvíc prostoru, že mačkat se vzadu v autě ve třech je ok? To je opravdu validní názor :D
Focuse shodou okolností vlastním a pro pět lidí to musel být Mordor. Teda oprava, pro ty tři vzadu. Obzvláště pro prostředního...

8 Citovat

Já se divím tady těm názorům, že by se víc lidí než dva nevešlo ani do velkého Jeep Grand Cherokee. I když jsem neseděl vzadu (mimochodem oni se prostřídali na různých sedadlech), musel jsem s ostatními pečlivě ukládat (a vyndavat) věci do kufru, takže mě to taky mohlo štvát. Tady se neřešilo v předchozích postech mačkání na sedadlech, ale jak se vejdou zavazadla.

0 Citovat

Má pár let stará zkušenost s volbou auta. Posádka 4 kamarádi. Díky doporučení Anaviho (zdravím tě) jsme si na tento trip místo SUV půjčili Minivan Toyota. První dvě řady 4 samostatná pohodlná sedadla (každé sedadlo dvě loketky) a třetí řada byla lavice kde jsme odkládali věci. Plus kufr. V řízení jsme se střídali 3 řidiči. Každý řidič navíc je výhodou, ve dvou by to bylo díky dlouhým přejezdům náročnější. Mám najeto mnoho kilometrů, ale pokud mohu tak raději sedím mimo volant a kochám se. :-)

3