Západ USA 2025- hledáme spolucestovatelé/partu
Nuny napsal:
"Obdiv všem, kdo dá cestování ve více lidech, byl jsem v USA +80x, ale vždy sám nebo s manželkou, nic proti veselým trojkám či více, ale nedal bych to😅"
Není nutné zůstávat jen u veselých trojek. Dá se absolvovat výlet ve stopách hippies.
Docela by mě zajímalo, jak se nakonec autorka tohoto dotazu rozhodla. Byla bych ráda, kdyby to pak sem napsala.
Doporučil bych to posunout spíše až květen/červen. Minulý rok jsem byl také duben/květen a třeba v NP Yosemity a Sequoia bylo ještě dost míst zavřených. Například v Yosmitech byla zavřená třeba ještě cesta na Glacier Point a tam jsem byl někde okolo 15.Května. Mimochodem, měli jsme ve 2 půjčené větší auto (Jeep Grand Cherokee) a neumím si představit se v tom autě ještě pár týdnů s někým mačkat. Těch věcí člověk táhne dost a ještě mnohem víc nakoupí tam, pak se ve dvou sotva vejdete :D
My byli v Yellowstone předloni , konkrétně 16.5. přes vstup u Jackson Hole, čili asi 5 dnů po otevření tohoto vstupu. Bylo tam ještě dost sněhu, ale silnice byly v pohodě. Pěšky se ale asi všude nedalo jít.
Vy jste s tím prostorem v autě nějak zhýčkaní. Jednou jsem dal týdenní okruh jihozápadem Norska z Bergenu v pěti lidech (potkali jsme se až na letišti) a měli jsme Ford Focus combi. Já řídil, tak jsem se vzadu netlačil, ale všichni byli štíhlí. Měli jsme velké batohy s kempovací výbavou a vešlo se vše (asi kromě nějakých drobností) do kufru, i když na těsno až po strop. https://eu.zonerama.com/liborste...0/75161435
My jsme taky jeli s našima v roce 82 ve 4 lidech v Š105 do Rumunska, ale jako dospělý jsem to už nikdy neopakoval😉
Libor_S napsal(a):Vy jste s tím prostorem v autě nějak zhýčkaní. Jednou jsem dal týdenní okruh jihozápadem Norska z Bergenu v pěti lidech (potkali jsme se až na letišti) a měli jsme Ford Focus combi. Já řídil, tak jsem se vzadu netlačil, ale všichni byli štíhlí. Měli jsme velké batohy s kempovací výbavou a vešlo se vše (asi kromě nějakých drobností) do kufru, i když na těsno až po strop. https://eu.zonerama.com/liborste...0/75161435
Jakože hodnotíš z pohledu řidiče, který má nejvíc prostoru, že mačkat se vzadu v autě ve třech je ok? To je opravdu validní názor :D
Focuse shodou okolností vlastním a pro pět lidí to musel být Mordor. Teda oprava, pro ty tři vzadu. Obzvláště pro prostředního...
Já se divím tady těm názorům, že by se víc lidí než dva nevešlo ani do velkého Jeep Grand Cherokee. I když jsem neseděl vzadu (mimochodem oni se prostřídali na různých sedadlech), musel jsem s ostatními pečlivě ukládat (a vyndavat) věci do kufru, takže mě to taky mohlo štvát. Tady se neřešilo v předchozích postech mačkání na sedadlech, ale jak se vejdou zavazadla.
Má pár let stará zkušenost s volbou auta. Posádka 4 kamarádi. Díky doporučení Anaviho (zdravím tě) jsme si na tento trip místo SUV půjčili Minivan Toyota. První dvě řady 4 samostatná pohodlná sedadla (každé sedadlo dvě loketky) a třetí řada byla lavice kde jsme odkládali věci. Plus kufr. V řízení jsme se střídali 3 řidiči. Každý řidič navíc je výhodou, ve dvou by to bylo díky dlouhým přejezdům náročnější. Mám najeto mnoho kilometrů, ale pokud mohu tak raději sedím mimo volant a kochám se. :-)