Mnichov -> Auckland (přes BKK) 16.2.
Zdravím,
nekoupili jste někdo letenky do Aucklandu z Mnichova (s Thai Airways) s odletem 16.2. ve 13:35, která zde byla promována? 12h přestup v BKK.
+ další dva dotazy
1) Nemáte někdo prosím tip jak se efektivně dostat do Mnichova, aby tam člověk byl kolem 10-11h dopoledne?
2) Zabaví se člověk na letišti v BKK (Suvarnabhumi) na 12h nebo to bude dlouhých 12h?
Děkuji všem přispívajícím.
Mějte se, T.
ad 2) Pokud budete mít odbavené kufry, jakože asi ano, tak proč nezajet přímo do bangkoku? Z letiště jezdí přímo vlak, za půl hoďky jste v centru a můžete stihnout nějaký chrám nebo něco podobného
ad 1) Flixbus odjezd 15.2. 23:55 z Florence, cena 289,-Kč za osobu, příjezd v 6 ráno do Mnichova (ne na letiště). Pak jede ještě vlak (EC) v 5:12 ráno, ale tam je to rizikové v případě zpoždění (příjezd 11:18, a musíte se ještě dostat na letiště) a je o něco dražší a je nutné vstávat uprostřed noci. Osobně bych volil ten bus.
Presne takuto dilemu som riesil aj ja,ale pre istotu zvolil ten Flixbus ,ktory ide priamo na letisko...
Aha, já jsem si nevšiml, že ten Flixbus 23:55 staví i na letišti už v 5:05 ráno . Paradoxně to na letiště prodávají o 90Kč dráž než do cílové stanice...
micky -> letí otec, který není jazykově vybaven, takže spíš čekačka.. ale díky za tip
pavelp -> jojo, tento spoj jsem se díval, bude to asi nejschůdnějším řešením, protože o něco později se tam člověk nějak rozumně prostě nedostane.. díky!
zobrat hotel,dat si sprchu na izbe v Bkk,za 600 thb BS Residence Suvarnabhumi s free airport shuttle bus
Přestup 12 hodin v BKK se nedávno řešil tady http://cestujlevne.com/diskuze/viewtopic.php?f=53&t=5169&hilit=bangkok
Já vím, já tu diskuzi četl.. letí jazykově nevybavený člověk, takže opuštění letiště nepřichází nejspíš k úvahu.
Co na tom nepřichází v úvahu? Já jsem zmiňovanou BS Residence rezervoval taky, v potvrzení rezervace píšou, že na příletech u východu č. 4 bude člověk s cedulí "BS Residence Suvarnabhumi hotel" (podle všeho je tam +/- non-stop). Dáš otci vytištěný rezervační mail, on si tam toho člověka najde (maximálně tam na něj bude půl hodiny čekat než se tam zase objeví), ukáže mu papír a za chvíli je na pokoji. Když to bude chtít opravdu najisto, tak 3hod před odletem přijde do recepce a za pár minut je na letišti kde bude mít naprostý dostatek času vše zvládnout. Dělej mu hotline na telefonu v případě jakýchkoliv problémů/nejasností.
Pokud bude mít v ruce letenku na další let + rezervaci na denní hotel, mohlo by to zajistit i bezproblémový průchod přes thajské imigrační.
My letíme až začátkem března...
Mj. už někdo tuto trasu proletěl? Jsou zavazadla odbavená až do cílové destinace? Dostaneme už v MUC boardingpass na let BKK-AKL?
V MUC boardingpass na let BKK-AKL nedostanes. Overeno 2 mesice nazpatek. Na druhou stranu jsem se na prepazce neptal jestli by mi ho mohli dat.
Jinak v BKK pozor na to, ze pokud behem 12h stopover vyjdete z tranzitní zóny, tak Thai airlines budou po vas chtit zaplatit poplatek za to, ze jste opustili tranzitni zónu a znovu do ní vstupujete... myslim, ze to byly dve tri stovky. No byl jsem nasranej, ne kvuli penezum, protoze stejne bych tu tranzitni zonu opustil a sel se vyspat na hotel, ale kvuli tomu, ze mi to prijde uplne absurdní.
Takže ty jsi fakt platil odletovou taxu? Kde platba proběhla? Na check-inu? Já měl obě palubky do BKK i z BKK a po opuštění letiště jsem šel zpátky rovnou na security a přes celnici do letadla = neplatil jsem nikde nic.
Tak mohl bych si teoreticky udělat online checkin (klidně z hotelu v BKK a vytisknout na tiskárně v hotelu) a nebo bych si mohl boardingpass vyžádat na transfer desku ještě před opuštěním transitní zóny (tedy pokud již hu budou ochotni pro ten let vydat...)