zdravím, narazil sem jednu sadu letu od qataru budapest-bankok (s prestupy v doha a ciang mai) a zpet bankok-budapest (s prestupem v doha), a ja bych rad zustal u toho prvniho letu pouze v ciang mai a na ten posledni prelet do bankoku uz nenastoupil, myslite, ze by to mohl byt potom problem pri ceste zpet z toho bankoku? samozrejme, ze kdyz si to natukam jednotlive ty lety, tak je to radove drazsi, diky za tipy .
zdravím, narazil sem jednu sadu letu od qataru budapest-bankok (s prestupy v doha a ciang mai) a zpet bankok-budapest (s prestupem v doha), a ja bych rad zustal u toho prvniho letu pouze v ciang mai a na ten posledni prelet do bankoku uz nenastoupil, myslite, ze by to mohl byt potom problem pri ceste zpet z toho bankoku? samozrejme, ze kdyz si to natukam jednotlive ty lety, tak je to radove drazsi, diky za tipy
Tukáš zřejmě špatně, neměl by být důvod ke zdražení. Jinak ano, problém to je, protože si kupuješ službu za určitých cenových podmínek a pokud chceš jinou, kup si ji :) Po nenastoupení na let se ti ruší všechny lety.
jde o to, že tohle je bráno jako zpáteční letenka a pokud to rozdělím pouze na budapešť-chiang mai a zpět bankok-budapešť, je bráno jako už multicity let, takže je prostě dražší, je také fakt, že budapešť-chiang mai je pod qatarem a ten vnitrostání přelet už je pod jinou leteckou společností, ať ťukám jak ťukám, tak mi to vychází dráž. Jak by mě mohli postihnout v případě, že by mi prostě ten poslední let uletěl?
Dají ti následující... Je to tady věčné téma, asi tak 10x do měsíce se někdo zeptá. Prostě naplňuje pravidlo no-show a letecké společnosti pak zruší všechny následující lety. Nemá smysl tu se mnou debatovat nad významem tohoto pravidla, my dva s tím nic neuděláme :)
Čas od času se najde letecká společnost, u které to funguje jinak. Proto jsi možná zmatený. Ale věz, že Qatar Airways při nenastoupení některého letu, nechá propadnout všechny ostatní. Jedině to můžeš udělat při letu nazpět a kdyby byl např. přestup v Berlíně, tak vystoupit už tam. Jen bys neměl mít kufr a nahlásit to na desku, aby tě zbytečně nesháněli.