Krátká doba na přestup v Dusseldorfu - Etihad
Ahoj lidi, na podzim jsem koupil v parádní akci letenky od Etihadu.
Konkrétně letím z Vídně do Kuala Lumpuru. Z Vídně je let operován Air Berlin do Düsseldorfu a potom do Abu Dhabi a Kuala Lumpur (vše je na jedné letence ). V Düsseldorfu mám na přestup ale jen 35 minut. Máte někdo s podobnou cestou zkušenosti? Jak jste to časově stíhali, můžu po vystoupení rovnou běžet na gate? Jsem lehce ve stresu, je to opravdu hodně málo času...
Ahoj, my jsme letěli přes Dusseldorf na podzim z NY do Prahy, na přestup jsme měli 50 min tzn., že byl trochu stres, ale proběhlo to naprosto v pohodě a ještě jsme asi 30 min. čekali. Je to opravdu malé letiště, mrkni na mapu ať víš odkud kam přecházet, a pokud ti tyto časy nabídla letecká společnost stihnout by se to mělo.
Vim, ze to je starsi tema, ale doplnim svou zkusenost i sem, kdyby sem nekdo zabloudil.
Kratka doba na prestup je dozajista stresujici, ale vetsinou se to da stihnout i nemozne, jen je potreba dodrzovat nekolik pravidel:
1) Predem si zjistit, odkud a kam budu pravdepodobne na transfer letisti muset jit, jak uz bylo zmineno vyse. To znamena vedet odkud kam asi budu muset jit. Tohle si zjistit den pred odletem nebo v den letu, kdy uz pujdou zjistit i primo brany odletu a priletu.
2) V prvnim letadle si zarezervovat sedadlo co nejblize prednimu vchodu a pripravit se tak, aby clovek byl z letadla venku jako prvni. Ono se to nezda, ale kdyz clovek sedi vzadu, tak to klidne trva 15-30 minut, nez se vysouka cele letadlo.
3) Hned po vystupu z letadla zkontrolovat odletove monitory, podivat se kam presne clovek ma jit (muze se zmenit brana nebo neco) a utikat
PS V Dusseldorfu jsem behem 55 minut stihl prestup do USA, coz je casove velmi narocne (znovu check in, znovu bezpecnostni kontrola - u obojiho jsou fronty; prebehnuti letiste tam a zpatky) a mel jsem jeste cca 15 minut rezervu, takze se do da
Taky se připojuji do diskuze..v listopadu máme koupené letenky do Punta Cany, přestup v Amsterdamu a Atlantě. V Amsterdamu máme na přestup 50 min a koukám, že lety KLM mívají dost zpoždění. Dá se to stihnout? Máte někdo nějakou nedávnou zkušenost?
Díky moc
michaeladur napsal(a):Taky se připojuji do diskuze..v listopadu máme koupené letenky do Punta Cany, přestup v Amsterdamu a Atlantě. V Amsterdamu máme na přestup 50 min a koukám, že lety KLM mívají dost zpoždění. Dá se to stihnout? Máte někdo nějakou nedávnou zkušenost?
Díky moc
Já letěl v květnu Vídeň - Amsterdam - Los Angeles s 50minutovým stopem a ještě si stihl jít koupit do trafiky vodu ;)
michaeladur napsal(a):Taky se připojuji do diskuze..v listopadu máme koupené letenky do Punta Cany, přestup v Amsterdamu a Atlantě. V Amsterdamu máme na přestup 50 min a koukám, že lety KLM mívají dost zpoždění. Dá se to stihnout? Máte někdo nějakou nedávnou zkušenost?
Díky moc
stihnout se to samozřejmě dá, pokud to poletí +- on time, jinak by to takhle neprodávali...zas tak časté ty zpoždění nejsou u KLM z Prahy, a kdyby náhodou, hodí Vás na jiný let, no stress... já měl taky v AMS na přestup hodinu a v pohodě všechno
Díky za odpovědi, možná bychom na tom ještě vydělali, jelikož v Atlantě máme na přestup cca 11 hodin, tak by se nám alespoň zkrátilo čekání :-D