Austrálie
Ahoj, prosím o radu při shánění letenek pro dva (23 let oba) do Sydney (nejlépe se vyhnout Číně). Potřebujeme tam být nejpozději 14.5. a nejdřív 12.5.2014 kvůli vízům. Rádi bychom jednosměrnou, máme víza na dlouho (studium). Našel jsem za cca 17000,- a to několik možných cest. Dalo by se sehnat ještě něco lepšího? Prosím o radu a typy , dík Kuba.
Jo a ještě jestli letenky Mládežnické nebo Dospělé? Nevím, zda-li je mládežnická myšlená jako studentská, protože statut studenta nemáme. Díky na info.
Máte někdo zkušenosti s letem přes Čínu? Trošku se toho bojíme, ale nezahazujeme tu možnost. Prosím o radu, dík.
Leteli jsme pres Cinu na NZ pred mesicem a nevidim v tom zadny problem.Bez problemu jsme na tranzitni vizum opustili na 15 hodin letiste a jeli se podivat do mesta.Servis na palube China Southern byl dobry.
Jednosměrné letenky vyjdou obvykle dráž než zpáteční, proto bych nečekal extra ceny (vyjma občas se objevujících chybových tarifů).
Zvažoval bych, zda jít do jistoty, pohodlí a kvality a brát let Praha - Dubai - Sydney s Emirates (ideální 1 přestup, 2.5h čekání), cena na českých webech okolo 17.100,- a přes ebookers za 483 liber (což vyjde na cca 16.000 Kč) anebo pokud je pro vás prioritní cena na úkor trochy luxusu, pak Finnair z Prahy za 13.800,- pro mládež do 24 let s přestupy v Helsinkách (1.5h) a Hong Kongu (to není Čína ) či Singapuru (2-3h) přes Letuska.cz
Uznávám svou chybu, omlouvám se, nebylo to vhodně podáno. S Finnairem jsem neletěl a nemám možnost srovnání, ani jsem o nich nic špatného neslyšel. S Emirates zkušenost mám a snad kromě Etihadu, JAL a Hainan Airlines se kvalitě služeb nic nevyrovnalo (žádná evropská aerolinka, se kterou jsem měl osobní zkušenost). Takže jsem trochu ukvapeně a nevhodně hodil vše "do jednoho pytle".
Je pravda, že DXB je při čekání dost nepohodlné letiště, ale přestup 2,5h je ideální a čekání je minimální, takže se to tím dost eliminuje. Changi je oproti tomu samozřejmě letiště na jiné úrovni, to nepopírám.
Závěr: Pokud vám tarifní podmínky vyhovují a splňujete podmínky pro mládežníky (nevím jak přesně to Finnair má), leťte.
Dobry den.
Chtela bych se zeptat, jestli nevite, jake jsou podminky kdybych chtela letet od Finnairu a koupit si mladeznickou letenku. Jsou tam nejake specialni pozadavky? Nenasla jsem to na jejich internetovych strankach.
A jestli muzu dodat k vasemu predeslemu prispevku, tak jsem letela do Sydney (pres HEL and HGKG) od Finnairu a nemela jsem zadny problem. Nevim, co ocekavate od luxusu, ale ja se citila dobre, a vse co jsem potrebovala, jsem mela.
Dekuji za odpoved.
Natalie
Mládežnické letenky jsou omezené pouze věkem. Jestli máme na mysli oba stejnou problematiku.
To je ono. Myslím, že je to mezi 21-25. Jen jsem se obávala, že je potřeba splnit nějaký jiný požadavek. Děkuji!