Londýn Heathrow (LHR)
Dobry vecer,
v rámci poslednej akcii BA som si kúpil let do US s prestupom na Heathrow od 19 00 do 7 30 nasledujuceho dna. Mozno blba otazka, chcem sa spytat ako je to s moznostou pockat pres noc na letisti, asi je to mozne, nie? Alebo sa nejako zatvara letiste a musim si idealne naist nejaky nocleh nekde? Jedna sa o Terminal 3. Este by ma zaujimalo ci pri tak dlhom prestupe mi bude poskytnuty nejaky meal voucher ci neco podobneho...Dik za odp.
Dobrý večer, letiště Heathrow se určitě nikdy nezavírá, nocleh při přestupu si musíte zajistit sám nebo přečkat na letišti, ačkoliv si přespání na T3 nedokážu moc představit, možná v odletové části, kde jsou pohodlné sedačky, ale je tam pořád rušno, jako všude na Heathrow. Na meal voucher určitě taky nemáte nárok, to je spíše standard u leteckých společností typu Emirates, ale ne US Airways
Ahoj, mam takovy dotaz, kamaradka ma za mnou priletet do ameriky a ma desny obavy z prestupu, ted jsem koukal, ze bohuzel oba prestupy ma i se zmenou terminalu. Na Heathrow ma presun z T3 na T5 a cas 1:50 a na JFK z T7 na T8 cas 2:50. Chtel bych nekoho poprosit o popsani a pribliznou casovou narocnost v Londyne, abych ji uklidnil (jen vim, ze je tam nejaky presun autobusem ci co), ja tam prestupoval pred 14ti dny, ale pouze v ramci terminalu...
No a na JFK? to jsem ji popsal, ale opet jsem prestupoval jen v ramci terminalu, tak se nebudu branit dalsim odbornym radam.
Dekuji mnohokrat
Z Prahy se přilétá v LHR na T3, odlet do USA z terminálu T5, já měl na přestup podle mě taky málo času, ale stíhal jsem to - je ale třeba říct, že jsem měl taky dost obavu a tudíž jsem se nijak nikde neflákal a občas to bral po chodbách skoro poklusem a ve frontě před "security" jsem se předbíhal (dodám ještě, že nakonec jsem měl času docela dost)
Tady píšou, že "connection time" je 90 minut, mezi terminály jezdí pravidelně zdarma bus - viz tento průvodce:
http://www.heathrowairport.com/heathrow ... ernational
Tady ještě názorné video:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 60OdLaaOSA
Mam podobnou zkusenost, na ceste do NY jsem mela na prestup v Heathrow hodinu a pul, to jsem v polobehu dala docela v pohode.. Horsi to bylo po ceste zpet, to uz bylo jen hodinu a ctvrt, beh celou cestu, ja jsem to dala, kufr ne.
Je blby, ze se na ceste do Ameriky musi projit znovu security checkem. Nejlepsi bude, kdyz bude mavat navazujici letenkou a predbihat fronty. Stihnout se to urcite da, jen zadny lelkovani po ceste
V prosinci letime z Budapešti přes Heathrow do Phoenix. Z Budapešti přiletíme na T3 a odlétáme z T5. Je nutné vyzvedávat zavazadla a znovu jít přes check-inn? Nebo se můžem rovnou přepravit busem z 3 na 5?
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, letíme z LHR na JFK, 3h před odletem má proběhnout check-in.
Omlouvám se za otázku, ale během těch 3h po check-inu můžem do VIP lounge, nebo ne? Resp. u odletové brány nemusíme být ty 3h předem že
Leteli sme rovnaký let WAW-LHR-JFK rovnakým lietadlom vo februári (asi z rovnakej akcie ) tak viem poradiť.
Záleží kde máte hotel - ak napríklad v Hounslowe (odporúčam Travelodge London Hounslow - moderný hotel, 4 zastávky metra od letiska - cca 10 minút, hneď pri stanici, cena rovnaká aj pre 4 osoby), tak úplne stačí z hotelu ísť 3 hodiny pred odletom (tak aby ste už boli na termináli 2.5 hodiny pred departure). Najskôr totiž treba prejsť cez "výsluch" priamo vo vstupnej budove pred baggage drop - to môže trvať aj 10 minút na osobu, ak má tetula veľa otázok a rady na security check bývajú celkom značné. My sme išli z hotela 2 a pol hodiny pred odletom a museli sme potom po letisku chodiť trošku svižnejšie
Inak vôbec nemusíte byť nešťastní zo 767-300. Je to pohodlné lietadlo (sedenie 2-3-2, čo je super), má obrovské dotykové displeje a o hlad alebo smäd sa naozaj báť nemusíte. Jedlo - najskôr praclíky a arašidy, potom hlavné jedlo + dezert + žemľa + maslo + syr + šalát + crackery + ďalších pár hovadiniek. Ďalší chod je zmrzlina v strede letu a pred príletom ešte napr. sendvič alebo pizza + dezert. Z pitia pivo, víno, tvrdý alkohol, džúsy, miešané drinky, cola, káva, čas... všetko zadarmo a prakticky v neobmedzenom množstve Letušky boli veľmi ochotné a nemali problém dať aj viac kusov naraz a dalo sa vypýtať ďalšie aj priamo v kuchynke. Plus dostanete vankúš, deku, slúchadlá, krytku na oči, špunty do uší, vlhčené servítky... také malé Vianoce )
A ak budete mať také šťastie na obsadenosť ako my, tak budete mať celý rad len a len pre seba - let snov
Skvele, diky moc!!! hotel uz mame Sheraton Hwathrow 4* za 50$ a s tim obcerstvenim, opravdu to byla economy class a delta? zni to az moc dobre
Zdravím,
potřeboval bych radu. 25.6. přiletím z USA na letiště Heathrow a to ve 13:15 a poté bych měl z letiště ve Stanstedu odletět v 19:20 do Prahy. Jaká je nejlepší a nejvýhodnější přeprava mezi těmito letišti. Vím, že jezdí jeden přímý autobus, který jede zhruba 1:20 hodiny (podle dopravy), ale stojí 27 liber. Je nějaká jiná alternativa, která nebude trvat příliš dlouho, abych to stihl?
Děkuji za pomoc.
Kup si listek na vlak, Standsted express, kdyz ho koupis vic jak 30 dni predem tak stoji myslim jenom 6£, je to nejrychlejsi. Ja zrovna zejtra budu mit stejny presun a ty 4£ za metro do centra obetuju
Díky za radu . Jen se zeptám. Je to časově zvládnutelné? Přece jen, hádám, že z Heathrow se nedostanu před druhou a ve Stanstedu bych měl být určitě nejlépe hodinu před odletem. Navíc, mám úděsný (nebo žádný ) orientační smysl, tak počítám s tím, že se někde v Londýně na moment ztratím :d.
Úplně v pohodě, metro jezdí každou chvíli a na Liverpool st to je asi 1:15 + vlak cca 50 minut, ten jezdí každých dvacet a výlez je přímo do letištní budovy. Dneska jsem to jel a metro stálo 3,10
Tak to mě trošku uklidnilo . Ještě jsem tedy koukal na alternativu, vydat se metrem na Baker Street a odtud EasyBus za 2 libry, ale mám strach, že budou velké dopravní zácpy. Ještě jsem se chtěl zeptat, lístek na Stansted Express není na určitou hodinu, můžu jet kdykoliv v daný den?
Ja EasyBusem jel nekolikrat, vetsinou kupuju dostatecne dopredu za libru nebo max 2. Ale clovek musi mit dostatecnou casovou rezervu, cesta se muze protahnout, spoj muze vynechat a prijede az dalsi atd.
Stansted express i Gatwick expeess jsem taky pouzil nekolikrat, jezdi celkem spolehlive, ale jsou drazsi.
(presto se mi 2x stalo, ze meli vyluku a posadili nas do busu a cesta trvala dost dlouho)
Jak jsem psal, Stansted express stoji v predstihu vic jak 30 dni jenom 6 liber a to je super cena
Díky za rady. Nebudu riskovat. Pojedu metrem z Heathrow (zřejmě až na stanici Tottenham Hale, Liverpool Street mi přijde moc zběsilá zastávka, tam bych se asi ztratil ) a pak nasednu na Stansted Express. Těch 7,5 liber za vlak a pár liber za metro je pořád mnohem lepší cena než National Express z Heathrow na Stansted za 29 liber . A ještě jedna otázka, používáte v metru bezkontaktní kartu? Funguje tam v pohodě i "kreditka" vydaná v ČR?
Mam sice Oyster, ale mela by fungovat kazda bezkontaktni kreditka. Kdyz ti na vstupu nepipne, staci se vratit k automatu a koupit si listek tam, ale kdyz ti blikne zelena a brana te pusti, tak to fungovat bude.
Za me radsi Liverpool, ve prostred mas jasne oznaceny Stansted express, Tottenham Hale zastavuje, ale jenom na cca minutu a neni to jedinej vlak, co tam jezdi... na Liverpool st ten vlak stoji nekolik minut a mas cas si tam v pohode zabrat misto. A vybrat spravnej vagon, jezdi namixovana first class
Dobrá, tak já zkusím Liverpool Street. Ale jestli se ztratím a už mě nikdo nikdy nenajde, tak je mě máte na triku .
Prosim tebe vyjdes z metra hned v nadrazni budove a tam mas ukazatele. Automaty karty berou, spis ale zkus kartu pouzit jako Oyster, je to levnejsi
Otestuji to, ale kdyby náhodou terminál nechtěl mou sexy kreditku, tak zkusím přemluvit automat, aby mi dal "oldschool" papírový lístek s pomocí karty . V Londýně budu pár hodin, tak asi nebudu mít asi žádné drobné . Jinak, já jsem typ, co se ztratí v místnosti 2x2 metry, takže to bude sranda . Ale vaše rady mi samozřejmě pomohly, takže jistě zdárně dorazím do cíle .
Ještě jedna věc. Já si tu plánuji cestu napříč Londýnem, ale potřeboval bych vědět jednu věc . Zpáteční letenku mám na trasu Santa Ana - Fort Worth - Londýn a Stockholm. Chci tedy vystoupit v Londýně a dočetl jsem se, že to stačí nahlásit u odbavení a neměly by být problémy (letím s British Airways). Máte s tím někdo zkušenosti? Nerad bych byl "nucen" letět až do Stockholmu.