Megahit Rio/Sao Paulo a hodina na přestup v Madridu
Ahoj,
najde se tu cestovatel, který využil březnový megahit a už se vrátil z Jižní Ameriky? Zajímalo by mě hlavně, jak jste stíhali přestup v Madridu, na který je jen 60 minut a navíc se musí přesunout mezi terminály 4 a 4S. Letíme v září a máme z toho docela vítr, jelikož ani moc neumíme jazyky. Díky za odpovědi. r209vltava
Ahoj, my máme na cestě tam taky jen hodinu, podle mě to bude úplně v pohodě, pokud první letadlo poletí na čas, zavazadla už budou odbavená a prostě se jen proběhne, navíc na letiště ani nepotřebujete nějak zásadní znalost jazyků Krom toho, kdyby vám to náhodou uletělo, tak vás prostě přešoupnou na další let
Ahoj,
také jsme využil tuto akci k nákupu letenek do Ria(říjen) a zajímá mě, jestli se tu už najde nějaký cestovatel co má tuto cestu za sebou a podělil se o nějaké rady a doporučení atd..
Ahoj r209vltava,
tak jak Vám to vyšlo v Madridu
Můžete se prosim podělit o nějaké zkušenosti z cesty
Čeká nás odlet za 10dní do RIA, tak uvítám každou radu
Ahoj Petasfoto,
nakonec to bylo úplně v pohodě, je pravda, že jsme měli štěstí na výtah, vlak i pasovou kontrolu, ale i tak od výstupu z letadla ke gatu nám to trvalo 20 minut i se záchodem.Vše je dobře značené. Dle letenky se gate zavírá 15 minut před odletem.
Další poznatky:
- brazilské dolary je možné koupit už na letišti v Málaze, i když kurz byl 2,48 reálu za euro
- do Madridu a z Madridu bohužel hladolety
- do Ria létají poměrně nová letadla s IFE v každé sedačce, u nás bylo stáří 0,8 a 1,2 roku
Rád zodpovím další dotazy. Přeji šťastnou cestu
Opravdu by to nemel byt problem, my sice meli z chicaga do prahy na prestup asi 2,5 hodiny, taky jsme menili 4 - 4S a uplne v klidu . Jen nam oznamili gate asi 15 minut pred planovanym odletem, coz nas trochu zaskocilo, ale jinak pohoda...
No a s letem do prahy z madridu je to opravdu hladolet
Ahoj, díky za reakci.
Ještě mě zajíma jestli Vám někde kontrolovali očkování na žlutou zimnici ?
Prozradíte kam jste se podívali a kde to za to stálo?
Náhodou Ilha Grande jste navštívili?
Doprava autobusem mimo Rio se vždy řeší nákupem jízdenky až u řidiče?
Vyzkoušeli jste nějakou výhodnou jízdenku na RIO?
Předem děkuji za informace
vyplatí si přivézt dolary do Brazílie na výměnu, nebo si vybrat až v Bankomatu rovnou jejich měnu
Kvůli varování, že bankomaty na letišti v Riu jsou napíchlé, jsme právě vyměnili malý obnos na autobus už v Málaze a pak vybírali až v bance přímo v Riu. Spousta lidí píše že mají problémy s výběrem, my vybírali v bance Santander z Mastercard a šlo to, jen poplatek 12 reálů.
Žádné kontrolování očkování.
Jízdenky po Riu jsme kupovali jednotlivě.
Mohu doporučit Pedra Bonita, jednoduchý výstup, úžasný výhled a hodinu a půl jsme tam byli úplně o samotě, ani cestou nikoho nepotkali. Nádhera.
Stačí si zajít v malage na přepážku Iberia a předložit číslo rezervace(email Pelikan), nebo je důležité vyplnit údaje předem online, případne online check-in
V Madridu je to mission impossible a řekl bych, že i v rámci jednoho terminálu. Je to obrovské letiště, kde jenom taxovaní k terminálu trvá několik desítek minut. Do toho bych šel jedině v případě, že budeš mít lety na jedné letence.
My jsme měli na přestup 1:50, skoro jsme to nestihli. Byl nějaký technický problém s nástupním mostem, nakonec deboarding do busu, pak přejezd vláčkem ze 4 na 4S, pasovka a akorát jsme dorazili na boarding na další let.
v.horsky1994 napsal(a):BCN má dva terminály, takže záleží.. Ale osobně bych do toho nešel ani v rámci jednoho.Díky za odpověď.
1:30 v Barceloně by bylo hratelnější? ;)
dokola to iste, ked to nie je na jednej letenke a najma ak letiete niekam dalej ovela drahsou letenkou, tak by som ani 4 hodiny nedaval. Cestou naspat to je ine, ale staci hmla, nejake mensie meskanie a hned Juzna Amerika "v prdeli". Madrid aj Barcelona nie su najhorsie miesta na navstevu ci, uz cely den, alebo prenocovat.
v.horsky1994 napsal(a):Ahoj je reálné stihnout v Madridu přestup za 1:10 ?
Díky za jakoukoli v řádu.
Jo Barajas je fakt na přestup pitomý letiště, já budu mít na přestup 2 hodiny a budu mít co dělat, mám to sice na jedný letence, ale přiletět na JFK dalším letem o půlnoci, nebo další den zrovna nechci....
jinak jak píšou ostatní, jako přípoj bych si nechal v klidu aspoň půl dne a podíval se do města
btw. a to bych se ještě modlil, aby mi ho 15 dní před odletem nezrušili....
Ok.
Nakonec jsem pro cestu na Mallorcu vybral přestup na Stansted ( 5:00 ) a pro cestu zpět Brusel ( 2:00 ) .
Tak to by snad mělo klapnout.
V Madridu jsem prestoupil pri zpozdeni na letu z Mia na let do FCO za 25min - trochu sem sice spechal, ale nebylo to nijak dramaticke.. Na LHR bych to asi rovnou vzdal :)