Petice ČSA - Nechci létat pomalými vrtuláky
ČSA má další přírůstek do flotily a jak již tušíte, je to opět vrtulák.
Už toho mám dost - tam kde ostatní nabízejí rychlé levné lety tryskovými stroji, nabídne ČSA drahé lety pomalými vrtuláky.
Je čas na další revoluci. Petice bude zaslána managementu ČSA.
Podpořte prosím.
Říkejte si tomu extrém, ale navrhuji, abychom šli tvrdě a bez prodlení zaútočili skutečně masovou letákovou kampaní.
Škoda, že už nie je na trhu Saab, ten pomalé vrtulaky nemal. Taká 2000-ka na tých letoch do 2 hodín by na tom bola skoro rovnako ako prudová mašina.
Oni s ním lítají pomalu schválně, aby se neopotřebovala vrtule. Pořád je měnit jsou totiž další náklady navíc a to ti zloději dávat do pohodlí cestujících nebudou.
A pokud to bude málo, lituji, ale přijde čas triček:
Vrtuláky ven! Vrtuloví chameleoni? Ne, děkuji!
a pokud je tohle nevyžene, pak už nevím co.
Jan Hosek napsal(a):Dost keců, vy srágory, teď je čas udeřit! Plastikovej pytel se jménem tý zrůdy už čeká a já mu zatáhnu zip. A kdo mi zkříží cestu, dostane napalmovej klystýr! Už vím, co dnes budu sledovat v práci :)A pokud to bude málo, lituji, ale přijde čas triček:
Vrtuláky ven! Vrtuloví chameleoni? Ne, děkuji!
a pokud je tohle nevyžene, pak už nevím co.
Řekl bych klidně, ať si létají vrtuláky, ale ať jednou ohlášená proudová letadla nemění za ně, jako by se nechumelilo a že vyplývající zpoždění příletu o hodinu dvě je vlastně úplně jedno.
Proboha to Tě ještě ten let nepustil. Snad už lítáš dost dlouho na to, aby jsi pochopil, že z provozních důvodů je změna typu běžná. Jo CSA to dělá často, jelikož má málo letadel a letový řád napnutý k prasknutí, ale pokud s tím máš takový problém, kup jinde za dráž a budeme spokojeni všichni. A zpoždění hoďka, dvě není při lítání taky žádná tragédie....
To může vyvolat celoživotní trauma a pak má člověk problém do toho vůbec nastoupit. Ve 21. století létají vrtuláky jak za války. Proboha, ať už ty pomalý krámy nekupujou.
Tak zcela zjevně v některých to celoživotní trauma opravdu zanechalo. A co pomalý, ale ještě hlučný k tomu :)
eremi napsal(a):Mně ale nevadí, že ČSA mají vrtulová letadla, že je nasazují na určité trasy, ale že s nimi čachrují a v klidu na poslední chvíli vymění proudové letadlo za ATR. Být tam od začátku, nejspíš by moc letenek na ně neprodali.Tak zcela zjevně v některých to celoživotní trauma opravdu zanechalo. A co pomalý, ale ještě hlučný k tomu :)
Ty jsi fakt blázen... Myslíš si, že pokud mi vyhovuje spojení, tak budu řešit to, jestli letadlo poletí do destinace hodinu a čtvrt nebo dvě?
Moc letenek by neprodali, už jen z toho důvodu, že se tam moc lidí ani nevejde.
Řešení je vyřadit z flotily a poslat někam na východ - třeba do Jekatěrinburgu.
Poradili si tam s carem, poradí si tam i s těmi příšernými vrtuláky.
eremi napsal(a):Já o voze, ty o koze. Koupíš si letenku do Stockholmu 12:00-13:00, co ti vyhovuje, ale kvůli změně letadla pár dní před odletem se změní na 12:00-14:30. Už chápeš ten princip? Prodávat letenku s ATRkem od začátku, proč bych něco řešil?Ty jsi fakt blázen... Myslíš si, že pokud mi vyhovuje spojení, tak budu řešit to, jestli letadlo poletí do destinace hodinu a čtvrt nebo dvě?
A kvůli ČSA a jejich vrtulákům třeba zmeškáš svůj projev na výroční konferenci při udílení cen.
Jestli se ti to stalo, tak jsem nevěděl, že jsi až tak slavný :D To mně nehrozí. Maximálně za nejvyhrocenější flame s eremim :)
s. Marta Semelová napsal(a):Mohli by místo nich nakoupit ty COMACy - to je teď žhavá novinka a poslední hit
To je částečně reálné riziko, že se ČSA jednou nuceně stanou pokusnými králíky pro ty jejich zázraky (díky podílu CEFC v Travel Servisu). Tak jako musely v 60. letech kupovat ruský šrot namísto VC-10 nebo Caravelle.
Naštěstí ale dva prototypy C919 letěly za poslední rok a půl jen asi 20x, takže i jen čínská certifikace je zatím v nedohlednu. Zřejmě tomu programu šéfuje nějaký jejich Tvrdík...
Petice měla úspěch, ČSA s vrtuláky končí - slíbily, že ty krámy dají pryč. Napsala jsem jim, že když budou mít tryskáče, tak můžou létat rychleji, že už je 21. století a neměly by se bránit pokroku.
Ryanair lital Cork -Dublin za 5 euro je to 250 km ,odrovnal autobusy co to jezdili za 20 , ted uz to nelita a jezdu vice busovych spolecnosti , kdyby Ostrava -Praha nekomu nabidli za cenu vlaku takze asi 10 euro ,tak se lidi najdou ..
Jenze Praha nebude podporovat Ostravu nikdy ...takze CSA rusi tyto lety ...
Ale prd, nikdo by do Prahy letadlem nelítal. Když nebudu v první řadě řešit cenu, tak se musím nějak dostat na letiště - je mnohem jednodušší se dostat na jedno z rozumných nádraží (vč. Č. Těšína, Karviné, Bohumína... kde jezdí třba LEO) než na Mošnov. I v Praze je pak v naprosté většině případů mnohem snazší doprava z některého z nádraží než z letiště. Taky by ten spoj lítal jednou, max. 2x zaden... Když to vše sečtu, bude cesta letadlem v průměru tak o 4 hodiny pomalejší než cesta vlakem.
A za 300Kč jeden směr se létat nedá. I kdyby to lítal FR s úplně plným letadlem tak za 3 stovky by těch letenek byl zlomek, další by byly za 600/900/1200....
ČSA to ruší, protože tím prostě nikdo nelítá. Měli to jako feeder ke svým letům z Prahy, jenomže to prostě málo komu sedne do itineráře. I kdyby ten let z Ostravy byl v rámci letenky zadarmo (čti stejně drahá letenka z Prahy jako z Ostravy) tak by spousta lidí jela raději vlakem než by čekali třeba 8hod na letišti.
Trošku problém vidím v tom, že tímto zaniká jediný pravidelný let "legacy" dopravce do Ostravy takže moc nevím, jak se ke mě domů v budoucnu budou dostávat ztracená zavazadla (posledně kufr ztracený na letu FCO-VIE ke mě putoval cestou FCO-VIE-PRG-OSR a ty dva poslední LEGy si dal v těch zatracovaných turbovrtulích).
No prostě ti to z té Vídně dovezou autem, i kdyby vezli jen ten tvůj jediný kufr, byť je to bude stát víc. Nemají ho ztrácet.
Надежда Константиновна Крупская napsal(a):Petice měla úspěch, ČSA s vrtuláky končí - slíbily, že ty krámy dají pryč. Napsala jsem jim, že když budou mít tryskáče, tak můžou létat rychleji, že už je 21. století a neměly by se bránit pokroku.
Rekl bych, ze CSA si to vzalo opravdu k srdci a konci rovnou radeji uplne. :-D :-(