Praha Mauricius KLM Srpen - Září
Tak dnes se mi podařilo sehnat Praha - Mauricius 31.9. - 10.9. KLM se zavazadlem za 13200 (Odlety za tuto cenu 28-31.9) přílet 10.9. a 16.19. Kdyb měl někdo zájem
Zavazadlo v ceně
Tahle akce byla uz pred casem jeste o neco levnejsi , budu rad kdyz napises jak jsi stihal prestup v Amesterdamu a zpet jak to bylo s CSA pokud jsi to tak vybral My to mame az od 24.9. a volil jsem pro cestu tam Amsterdam a teprve zpet tu Pariz s delsim cekanim , protoze francouzum moc neverim , ze treba nebudou stavkovat atd ,, V Amsterdamu je jen hodina a pul .ale tam jsem uz na letisti byl tak to snad nebude problem , jeste je jedna vec, jake prirucni zavazadlo a kolik vlastne plati u KLM ,mam potvrzene odbavene 23 k g prirucni dve celkem 12 kg, jenze u CSA pry je jen jedno a 8 kg ... neni to sice tak dulezite protoze nevyuzijeme ani tech 23 kg natoz jeste dalsich 12 , ale je prijemnejsi kdyz si treba notas a dalsi drobnosti muzu nechat pri ruce a nemusim to cpat do jednoho , ale to se tyka treba kdyz letim s easyJet a predtim s Ryanairem ..tady to asi neni dulezite kdyz mame odbavene zavazadlo v cene
Ridder napsal(a):Akci pro tebe našel Kryštof Hájek. Aspoň poděkování pro tomas.denver by neškodilo ;)
No za prvé jsem si toho threadu všimnul až teď, za druhé jsem o Mauriciu uvažoval už odpoledne, jen se prostě nevešel do včerejšího dne. Takže asi tolik. Jinak samozřejmě pokud čerpáme z fóra, zmínku do textu vždy vložíme...
[citace="mikir"]
Tahle akce byla uz pred casem jeste o neco levnejsi , budu rad kdyz napises jak jsi stihal prestup v Amesterdamu a zpet jak to bylo s CSA pokud jsi to tak vybral My to mame az od 24.9. a volil jsem pro cestu tam Amsterdam a teprve zpet tu Pariz s delsim cekanim , protoze francouzum moc neverim , ze treba nebudou stavkovat atd ,, V Amsterdamu je jen hodina a pul .ale tam jsem uz na letisti byl tak to snad nebude problem , jeste je jedna vec, jake prirucni zavazadlo a kolik vlastne plati u KLM ,mam potvrzene odbavene 23 k g prirucni dve celkem 12 kg, jenze u CSA pry je jen jedno a 8 kg ... neni to sice tak dulezite protoze nevyuzijeme ani tech 23 kg natoz jeste dalsich 12 , ale je prijemnejsi kdyz si treba notas a dalsi drobnosti muzu nechat pri ruce a nemusim to cpat do jednoho , ale to se tyka treba kdyz letim s easyJet a predtim s Ryanairem ..tady to asi neni dulezite kdyz mame odbavene zavazadlo v cene
Mám to opačně směrem tam Paříž přestup 2:05 a cestou zpátky přes Amsterdam přestup: 2:10. Jelikož to je na jedné letence a koupeno přímo u KLM, tak doufám, že v případě problému, by se postarali. Tak uvidíme, každopádně dám vědět.
Aha diky ja to prave kvuli Parize takhle nechtel a radeji jsem posunul termin tak , ze byla volba v Parizi delsiho prestupu pri te ceste zpet . ano jiste postaraji se , proto jsem sel i do toho 90 minutoveho prestupu v Amstru , KlM rozhodne verim vic , nez AF a CSA , samozrejme to mam taky cele od KLM z Amstru to pak leti Air Mauritius a do Parize pak taky i kdyz tam oznaceny jako let KLM zpet jako AF , Praha je pak oznacena taky AF .,ale leti to CSA . po hodne letech poletim zase jednou s legacy aerolinkama a ne s low costem -)
Ahoj, samozřejmě se postarají. My letěli v červnu a měli smůlu v obou směrech. Na trase PRG-CDG-MRU byl zpožděný let AF z Prahy, takže jsme nestihli navazující let, ale dostali jsme hotel a letěli další den. Air Mauritius na cestě zpět nám den předem dal vědět, že let nepoletí ráno, ale až cca za 4 hodiny, takže jsme nestihli navazující let z AMS. I v tomto případě se Air Mauritius postaral (ubytování, jídlo, transfer), i když nám prodejce tvrdil, že na hotel nebudeme mít nárok.
Lucie M napsal(a):Ahoj, samozřejmě se postarají. My letěli v červnu a měli smůlu v obou směrech. Na trase PRG-CDG-MRU byl zpožděný let AF z Prahy, takže jsme nestihli navazující let, ale dostali jsme hotel a letěli další den. Air Mauritius na cestě zpět nám den předem dal vědět, že let nepoletí ráno, ale až cca za 4 hodiny, takže jsme nestihli navazující let z AMS. I v tomto případě se Air Mauritius postaral (ubytování, jídlo, transfer), i když nám prodejce tvrdil, že na hotel nebudeme mít nárok.
Hmhm. Tak to by opravdu nebylo nic pro mě. No ale dalo se to jaksi čekat.
niemandos napsal(a):Hmhm. Tak to by opravdu nebylo nic pro mě. No ale dalo se to jaksi čekat.
Tak ale toto mas pri kazdej letenke...ci ju kupis za 300 alebo za 2000€. Mimochodom s tym letom cez AMS s Air Mauritius ste to moc nevychytali, ta ich "archivna" A340 teda nie je ziadna vyhra. Rovnako sme uvazovali o tychto letenkach ale na potrebny termin nam to hadzalo prestup v Parizi 1:10hod a to teda s kuframi kde budu bicykle riskovat na CDG nebudeme.
sonic napsal(a):Tak ale toto mas pri kazdej letenke...ci ju kupis za 300 alebo za 2000€. Mimochodom s tym letom cez AMS s Air Mauritius ste to moc nevychytali, ta ich "archivna" A340 teda nie je ziadna vyhra. Rovnako sme uvazovali o tychto letenkach ale na potrebny termin nam to hadzalo prestup v Parizi 1:10hod a to teda s kuframi kde budu bicykle riskovat na CDG nebudeme.
Tak riziko je vždy,ale pri letech s AF a přestupu v Paříži, obzvlaste tak časove naknap, jaksi “maličko” vyšší.
Trosku nechápu tu zmínku o A 340.Copak cestujlevne nasazuje letadla, ze píšeš,ze to nevychytali??????
Hlavně archivní A340 je (především pro dvojice) daleko lepší než moderní cokoliv. Já nevím, každý má jiné preference. Někdo radši kvalitní IFE, někdo radši dvojku u okna.
Tak ja prave pak hledal a volil tak, ze na CDG mame pri zpatecni ceste dost casu a i kdyz by tam byl nejaky problem , tak uz je to cesta zpet a je nam to celkem pak uz jedno , jinak nevim co za letadlo poleti , kdyz to sice operuje Air Mauritius , ale s oznacenim KLM pri ceste z Amsterdamu a zpet s oznacenim AF do Parize . takze nevim jestli to bude A 340 nebo neco jineho Cena mi ale prisla prizniva ,protoze primy let s Eurowingsme se sice dal sehnat o 200 euro nize ale bez jidla bez vyberu sedadla a jen s prirucnim zavazadlem a to je tusim u Eurowingsu jen 8 kg a kdyz to dokoupim tak jsem na stejne. nebo horsi cene a jeste cesta do Mnichova nebo do Kolina
Nevím, jestli to budete mít stejně, ale let Air Mauritius na trase z Paříže operoval Boeing 777 a do Amsterdamu A340. Tam bylo IFE docela tristní, ale zase pocitově více místa na nohy a příjemnější sedačky, takže všechno má něco...
norbic napsal(a):Radsi pohodlna 340 v konfiguraci 2-4-2 nez sardinkarna v 777
4 holes 4 long haul
Letíme s KLM z Prahy pře AMS na Mauricius. V AMS je na přestup 1,5 hodiny. Má někdo zkušenost, dá se stihnout? Kufry nám odbaví až na Mauricius? Ještě se hloupě zeptám na přestup v AMS,musíme znovu na bezpečnostní prohlídku? Děkuji moc za pomoc.
dada napsal(a):Letíme s KLM z Prahy pře AMS na Mauricius. V AMS je na přestup 1,5 hodiny. Má někdo zkušenost, dá se stihnout? Kufry nám odbaví až na Mauricius? Ještě se hloupě zeptám na přestup v AMS,musíme znovu na bezpečnostní prohlídku? Děkuji moc za pomoc.
Dá se v pohodě (pokud máte lety na jedné rezervaci)
Odbaví (pokud máte lety na jedné rezervaci)
Nemusíte (pokud máte lety na jedné rezervaci)
Absolvovali jsme to takto letos v zari. nerekl bych . ze to bylo uplne v pohode , protoze prechod od letadla z Prahy na letedalo na Mauritus byl trosku delsi , ale bez zrdzovani se nekde , rychlejsi chuzi ,jsme dorazili na gate tak , ze jsme tam pak jeste cekali ..trva to tech 30 -35 minut ta cesta , ostatni uz zodpovedel Radek takze presne jak pise
Pokud mate pak zpet Pariz , tak tam ten prechod byl protivnejsi a trval hodinu a pul vcetne prejezdu busem a 2 security , hlavne to druhe nas nastvalo , protoze jsme ho uz necekali . ale tam jsme meli dost casu
Děkuji Mikir za reakci. Zpět letíme přes Paříž, přiletíme na terminíl 2E a odsud do Prahy letíme s CSA z terminálu 2D. Ten přesun trvá tak dlouho a je potřeba autobus? Myslela jsem, že to bude v klidu. Můžete být ještě konkrétnější, abych to zvládla? Děkuji moc.
Uprimne at radeji poradi nekdo jiny . po nocnim letu z Mauritia a ranim priletu na CDG si to presne nevybavuju , navic jsem byl na CDG poprve , vystupovali jsme rukavem , prosli pak dlouhou chodbou do haly kde to vypadalo na vystup ,ale bylo to zaroven security pro prechod dal
. pokracovali jsme pak podle symbolu oznaceni k mistu kde by;a fronta na autobus ,ktery jezdi jako pendl ke gate , po vstupu na nas terminal jsme zustali v hale s obcerstvenim a sezenim s predpokladem ze n to gate je uz kousek ,
ano daleko to nebylo , ale bylo tam dalsi securuty ,ktere jsem nejak nepochopil , takze proto ta hodina a pul .. ( prechod chodbou , 1.secrity , cekani na bus , jizda od terminalu k terminalu , 2. security a prechod na gate kamsi do prizemi (suterenu )
odkud nas bus vezl pak k letadlu CSA..slo vybrat let hned dopoledene , ale francouzum neverim , tak jsem radeji vybral az odpoledni let CSA
Jinak na prvotni informaci od KLM nesdel v Parizi ten gate do Prahy a na boarding passu nebyl gate uvedeny , nevim uz jestli jsme pristavali na 2E,mam pocit ze ano , ale odlet pak nebyl s 2 D