Letenky do Pekingu z okolních států během Vánoc
Ahoj,
během Vánoc budu nejspíš někde v západní Malajsii/Thajsko/Vietnam a rád bych se poté podíval do Číny. Chci se zeptat, máte někdo nějaký tip, jak se nejlevněji (v rámci rozumu) dostat do Pekingu a pak pokračovat někam dal? Plán úplně nemám, kam se podívám po Číně, rád bych ho přizpůsobil cenam letenky. Myslel jsem třeba Japonsko/Borneo nebo tak nějak. Nejlevněji to dopadá na Vladivostok, ale ten v plánu navštívit nemám.
Díky za případné tipy.
Zimný Peking - fuj :)
Z vietnamu prejdi po zemi do Kunmigu a odtiaľ už vnútroštátnym letom.
Díky za tip. Jde o návštěvu kamarádů a zimu snad nějak přežiji. :)
Ještě dotaz, žádost o vízum si asi bez problémů můžu podat až ve Vietnamu, že? Může být nějaký problém v tom, že do Číny se busem? Ale jelikož se autobusové linky provozují, tak v tom asi nebude žádný velký problém.
ja som siel do Ciny aj pesi :) (z HK) takze nie, problem nebude. S vizami ti neporadim, treba si zistit ci je OK aj pre cudzincov ziadat o viza vo vietname, niekde boli obmedzenia ze len domaci mohli ziadat.
Díky, jeste jednou. Na internetu jsem našel i článek a je to v pohodě zadat o vízum v Hanoi, víceméně chtějí stejně věci jako na české ambasádě, místo letenky jim stačilo říct, že tam jednou busem.
Letos se podminky zadosti o cinska viza v jine zemi, nez clovek zije, trochu zprisnily. V Kuala Lumpur, kde jsem zadal uz loni, mi letos rekli, ze to muze trvat o nekolik tydnu dele, protoze si me muzou dukladneji proverovat. Psal jsem letos na papir i zduvodneni (delsi cesta). Nakonec mi bylo vizum v beznem terminu udeleno. Asi take zalezi na konkretni zemi zadatele.
Ohledne vstupu ci vystupu do ci z Ciny po zemi jsem nasel na netu vetsinou, ze lidi nedoporucuji to v zadosti uvadet a radeji si poridit letenku (to jeste neznamena ji zaplatit).
Jestli myslis prechod Lao Cai - Hekou, tam neni mezinarodni linka busu, ale prejdes pesky a vyuzijes mistni MHD ci taxi, pokud vim.
Letenky z Pekingu do okoli mi prisly drahe, kdyz jsem to pred casem hledal. Nakonec jsem ho uplne vypustil kvuli zajimavejsim destinacim. Zkus letiste Tianjin a Spring Airlines a pozor na jejich limit na hmotnost zavazadel.
Díky Libore, no tak uvidím, snad to bude nějak ještě bez problémů. Případně to zařídím hned, jak bych případně dorazil do Hanoie, procestoval kousek Vietnamu a pak si vyzvedl pas, budu mít sebou nejspíš dva. V Číně už jsem byl tedy v loni, ale nepředpokládám, že to bude nějaký problém, že už jedno čínské vízum v pasu mám. Zažádal bych klidně v ČR, ale nevím, kdy přesně se tam vydám a ta platnost víza jejen tři měsíce.
Predchozi vizum problem neni, akorat se to vyplnuje do dotazniku a chteji kopii stranky pasu (i kdyby bylo v jinem pase, to oni maji jiste v databazich). Problem by mozna byl, kdybys mel u predchozi cesty vyraznou zmenu itinerare, zvlast smerem na zapad Ciny nebo do Tibetu. Nebo nejaky prusvih. Chteji i cislo OP, coz mozna nebudes mit s sebou.
Ok, díky za info. Uvidím, jak to dopadne, třeba se tam nakonec nepodivam.
Jinak nakonec jsem koukal, že by se dalo klidně z Hanoie do Nanningu a pak bych to klidně vzal rychlovlakem z Nanningu do Pekingu. Ani ne tak kvůli ceně, ale abych se projel trochu pořádným vlakem. :-)