Wizzair- platba převodem
Ahoj, nemá někdo zkušenosti s platbou na účet u WizzAiru. Hodilo by se mi oddálit si finální rozhodnutí na koupi letenek o 24 hodin (které mám na zaplacení), ale nevím, zda nejde o mezinárodní účet a já neplatil nějaké šílené poplatky. Díky
Já s tím zkušenosti mám. Jaké budeš platit poplatky asi víš ty a tvoje banka, s tím ti moc nepomůžu. Wizz má účet v Maďarsku.
Jinak jestli chceš oddálit své rozhodnutí, dá se stránkách wizzu zmrazit cenu. třeba ti to pomůže.
Z tvé odpovědi mi teda vychází to, že se opravdu o mezinárodní transakci jedná. Trochu jsem doufal, zda mají u Citybank nějaký český účet, nebo tak něco (zvlášť, když tu citybank v Česku je).
Pravdepodobne poplatky budeš platiť, záleží od konkrétnej banky aké. Prevod na zahraničné číslo účtu je vačšinou vždy spoplatnený a často sa jedná o dosť vysoké poplatky.
Takže tak jak píše Jakob, nechaj si zmraziť cenu na stránkach Wizzairu, stojí to pár eur a nemusíš zložito riešiť prevod. Zamknutie stojí 6 eur za jednu osobu na spiatočnú letenku a cenu máš uzamknutú na 48 hodín..
Ahoj, obnovuji toto téma. Když chce wizzair do pole komentář zadat kód, myslí tím, že to mám dát do zprávy pro příjemce? Dala jsem si, že to chci platit v CZK a nabízí mi to normálně český účet, tak to by mělo být snad bez poplatků. Někde jsem viděla diskuze, že tím převodem pak nemůžou kolikrát ty platby spárovat a je v tom bordel, docela mě to děsí. Ani se tomu nedivím, když tam není ani variabilní symbol, pod kterým se vždycky platby párují. Přemýšlela jsem i nad tím, že to teď neuhradím, nechám tu rezervaci stornovat a pak to objednám znovu s platbou kartou :-D
@misa_o: ahoj, omylem jsem kliknul na Nahlásit , omlouvám se. Letenky, auta, ubytování, ... rozhodně vždycky kartou. Jednak je to rychlejší a letenka (auto, ubyt.) je hned zaplacená/potvrzená. A taky pro to, že v případě problémů s dodavatelem služby je velká naděje na vrácení peněz díky možnosti reklamovat karetní transakci. U platby převodem to nejde.
Ahoj, moc děkuju. nechám teda objednávku stornovat a za pár dní objednám znovu a zaplatím kartou :-)
a to půjde? na stejný let novou rezervaci, když tu jednu nebudu mít zaplacenou? já se bála, aby s tím neměli nějaký problém.. vím, že cena garantovaná není, letíme až v květnu, tak jsem si říkala, že třeba to ted hned nahoru nevylítne