Několik přestupů při letu do USA
Ahoj,
s kamarády chceme letět na konci února do USA. Rozhodovali jsme se mezi NY a LA. S termíny je to dost na prd, našli jsme let který má dva přestupy (Madrid - 1h, Chicago 2 h 45m).
Jak časté bývá zpoždění letů mezi Evropou a Severní Amerikou?
Myslíte že je ten čas na přestup dostačující, nebo je to hodně riskantní.
Děkuji,
Ondra
Co chceš slyšet? Nikdo Ti neřekne, jestli bude mít let v únoru zpoždění. Jediný co můžeš udělat je podívat se na danej let na FR a tam uvidíš, jak často a o kolik bývá zpožděný. Riskantní to není, protože pokud Ti to uletí, tak vás posadí na následující let, pokud budeš kupovat jako jednu rezervaci.
Nepotřebuji vědět předpověď na ten konkrétní termín, jde mi o to, že bych chtěl slyšet vaši osobní zkušenost. Chci si jen udělat přehled co se může stát a jak to případně řešit. Nelítám často a tak nevím. Děkuji, za odpověď, pokud nás posadí na další let v případě že budeme mít zpoždění, tak to zní jako pohoda.
Je to tak vždycky, když jsou všechny lety na jedné letence, odpovědnost při zpoždění samozřejmě nese aerolinka a ta se o vás musí postarat, takže přesun na nejbližší další volný let a v případě, že ten je až druhý den, tak hotel zdarma.
Pravděpodobnost zpoždění mezi Evropou a Severní Amerikou se opravdu nedá říct - je stejná jako u všech ostatních letů na světě: většinou to letí na čas, někdy nemusí...
tak zase otazka z vesteckej gule. moze nacas, ak budu dobre tailwinds aj skor a ak sa objavi nejaka riadna snezna burka, co nie je nic vynimocne na vychodnom pobrezi, mozte sa zaseknut aj na dlhsi cas
@tonic - přesně... Mirjur - letěli jsem opravdu v únoru? Letošní asi ne, to bylo zrovna boží dopuštění.
Já letos 26.2. do NY :-)
Trasa Praha - Frankfurt - Montreal - NY a jediný problém zdržení v Montrealu cca 20 minut kvůli nějakému problému na motoru letadla.
Ja letel v pondeli do Seattlu (zdravim z Portlandu) a jedine zpozdeni na cele trase byl ranni (6:00 - zpozdeno na 10:30!) let do Frankfurtu - nastesti nas prebookovali na CSA v 7:25 a pripoj z Fra do Sea jsme stihli (jen tak tak)..
Kazdopadne pres Madrid sem letel hodnekrat a jedine zpozdeni ktere jsem na tehle trase zazil bylo kdyz ve Francii stavkovalo RLP - jinak zatim 100% letu (jak lokalni tak TATL) vzdycky on time a jeste se Madrid da celkem v pohode stihnout za 30min..
Jen si ty letenky nekupuju u kiwi :D
kickass1 napsal(a):Ja letel v pondeli do Seattlu (zdravim z Portlandu) a jedine zpozdeni na cele trase byl ranni (6:00 - zpozdeno na 10:30!) let do Frankfurtu - nastesti nas prebookovali na CSA v 7:25 a pripoj z Fra do Sea jsme stihli (jen tak tak)..
Kazdopadne pres Madrid sem letel hodnekrat a jedine zpozdeni ktere jsem na tehle trase zazil bylo kdyz ve Francii stavkovalo RLP - jinak zatim 100% letu (jak lokalni tak TATL) vzdycky on time a jeste se Madrid da celkem v pohode stihnout za 30min..
Jen si ty letenky nekupuju u kiwi :D
Tak u kiwi by koupil jen uplny trotl :D ale podle Flightradaru by to melo bejt na 99% on time :)
O zpoždění letadel to vůbec nebude. Zásadní veličinou na přestupu v USA bude imigrační. Můžeš tam být 15 minut, ale taky 2 hodiny. Neovlivniš to a hlavně žádný "fast track" tam neexistuje. Stačí aby zrovna úředníci byli v módu "more detailed screening" a najednou je fronta nekonečná. :-) ale no stress, kdyžtak tě posadí na další letadlo :-)