Letenka Londýn - ČR Prosinec 2018
Ahojte. 13. Prosince v 16h bychom měli s manželkou doletět z Pekingu do Londýna na letiště Heathrow. Snažím se najít nějaké letenky s odbaveným zavazadlem do 20Kg za rozumnou cenu, ale nedaří se mi. Potřebujeme na jedno z letišť: Brno, Ostrava, Bratislava, Praha, nebo Vídeň. (jsme ze Zlína)
Úplně nejlepší by byl odlet ještě ten samý den ze stejného letiště, nebo další den z jiného letiště, ale to se k letence přičte přejíždění a ubytování.
Pokud by měl někdo nějaký tip na let s odbaveným zavazadlem a dobrou cenou budeme rádi :)
Jako nejlevnější jsem zatím našel z Lutonu další den kdy mi to s levným ubytováním a přejezdem na letiště a přikoupením odbaveného zavazadla vyšlo na nějaké 3,5 tisíce...
Předem děkujeme za každý tip :)
Ahoj, s odbaveným kufrem v základu ten den nic neseženete. Z Heathrow jedině British Airways do Prahy v 19:25 za 129 liber včetně příplatku za kufr. Žádné low-costy z jiných letišť ten den nemáte šanci stihnout, takže případně až druhý den v pátek, a to vyjde nejlevněji SmartWings z Gatwicku do Prahy za 2100 Kč i s kufrem: https://bit.ly/2RAB6XF, je ale otázka, zde se to ve finále vyplatí po započítání hotelu a dopravy mezi letišti, asi mírně ano, ale moc neušetříte.
DimikUK napsal(a):Za £35 plus baggage fee do Blavy. Tam prespat (prilet 23:00) a druhej den do Zlina
Čau, máš nějaký odkaz na letenku? To by bylo dobré, protože do Blavy pro nás může někdo dojet...
DimikUK napsal(a):https://www.ryanair.com/gb/en/tr...promoCode=
Normalne pres Ryanair web nebo apku. 20kgzavazadlo je £25 extra
Akorát že to na to letiště nemůžeme stihnout...:( Přiletíme na Heathrow
Po letu z Pekingu se trmácet dál s kuframa a ušetřit tisícovku....radši bych vzal BA do Prahy.
Našel jsem letenku další den z Lutonu do Bratislavy za 1200 Kč, když si připatím za zavazadlo tak to vyjde 2200 na jednoho a s ubytkem přes airbnb a dopravou na letiště (metro + bus easy..) vyjde na necelé 3 tisíce na jednoho a z Bratislavy pro nás někdo dojede...
Proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite? 14:20 vam za cca 2000 leti Smartwings do Prahy a odtamtud se do Zlina asi dostaneye snaz nez z Blavy...?
Jinak velmi slusny hotl v Lutonu stoji 23 GBP (Premier Inn Luton Town Centre) www.premierinn.comPetr76: Budeš se divit, ale z Blavy je to do Zlína určitě lepší než z Prahy. Vlakem i pod 2 hoďky a čtvrt, autem jen 150 km - to může pro ně přijet i někdo známý. Pro Moraváky není Praha pupkem světa. :-)
Pointa byla v tom ze Gatwick je z LHR bliz a lepe dopravne dostupny nez LTN a spoj leti o 4 hodiny drive nez Wizz. Z Blavy se vlakem ve 22 asi tezko nekam dostane. Proc hned vyskakujete jak papirovy cert kdyz si nekdo dovoli zminit Prahu?
Reagoval jsem na to, že Praha není pro nás z východu republiky dostupnější. Všichni známí se vyhýbají odletu z Prahy jak čert kříži. Vy se tam na západě taky všichni nehrnete do Frankfurtu. My máme rádi Bratislavu a Vídeň. :-) Cesta do Prahy je pro nás delší jak drtivá většina letů po Evropě.
Mluvis doufam vlakem Ceskych drah nebot nevim o zadnem spoji, co jede ze Slovenska pres Otrokovice u konkurence.
Imho se opravdu jedná o spoj ČD.
Já jsem teda Vsetín (30km od Zlína), přímák vlak nám do prahy trvá cca 3:40. Takže oproti Zlínu výhoda. Nicméně taky jsem zaregistroval, že Bratislava překvapivě není zas tak nedosažitelná, přes Otrokovice jezdí zajímavé spoje. Vídeň jsem zatím nevyzkoušel.Některé vlaky jsou na našem území jenom operované ČD. Většinou je to s přestupem v Břeclavi. Přes Otrokovice směr Břeclav jezdí mezinárodní rychlíky z Polska do Vídně, z Břeclavi zase spoje z Německa do Maďarska. Jel jsem už i přímým spojem ze Starého Města u UH (což je skoro vedle Otrokovic) až do Bratislavy, jezdí spoj z Varšavy do Budapešti. A tehdy bylo mnohem výhodnější radši jet na autobus SA do Bratislavy než do blízkého Brna, což byla předchozí zastávka toho autobusu směrem do Chorvatska. A Vídeň je úplně parádní, to se dostanu vlakem za 2 hodiny až na letiště.