"Zasedací pořádek" v letadle pro rodinu
Ahoj,
chtěla bych poprosit o zkušenosti ty, kteří létají s rodinou - dva dospělí + dvě děti (v našem případě 11 a 13).
Dosud jsme létali jen po Evropě, nejdelší let něco přes 4 hod. Vždy jsme seděli 3 + 1 přes uličku.
Nyní potřebuji udělat rezervaci sedadel na náš první let přes oceán (Londýn - San Francisco). Letadlo je B787-900 konfigurace 3-3-3. Přemýšlím, jestli nás posadit stejně 3+1 přes uličku nebo 2 + 2 v řadách za sebou u okýnka a prostřední sedadlo (event. vzít sedadlo u okýnka a v uličce a doufat, že prostřední sedadlo zůstane prázdné, pokud let nebude úplně plný).
Je lépe sedět v economy části víc vzadu (blíže do galley, možná méně lidí, ale zase větší turbulence a pozdější výstup z leadla) nebo vpředu (blíže toalety - to nevím, jestli je plus nebo minus :-))?
A při letu do San Francisca je lépe sedět u okénka vpravo nebo vlevo?
Díky za vaše rady.
Sedni si na jeden konec letadla a děti pošli na druhý konec, budeš mít celou cestu klid a budou otravovat někoho jiného.
Nedelal bych z toho takovou vedu. Sazka na 2+2 se sedadlem uprostred volnym muze vyjit, ale nemusi. Nicmene to co uvidite pri online odbaveni co se tyce volnych/obsazenych sedacek nemusi odpovidat skutecnemu obsazeni letadla a pokud nejste ochotna za sedacku priplacet moc na vyber stejne asi mit nebudete.
Fintu s prostředním sedadlem volným jsem kdysi hojně využívala, ovšem poslední cca rok je to bída. Taky se vám zdá, že jsou lety čím dál víc vytížené?
Let bude plný, môžeš sa spoľahnúť :)
Souhlasím s trojkou u okna + 1 místem přes uličku = 100% jistota, že když se budete chtít projít, nemusíte prolézat přes třetího člověka. Ohledně strany je to asi jedno, je to dlouhý let, takže +- půlka letu bude proti a půlku po slunci tak jako tak. Já si radši sedám doprava - větší šance na spatření Grónska.
Takym detom staci mobil a mas klud cely let, takze nech kludne sedia aj o dve ulicky dalej ;)
V tuhle dobu jsem si skoro jisty ze to bude full, 95% mych letosnich letu do US bez ohledu na tridu letelo plnych, jedina vyjimka byl let s Luftwaffe, kde za nama (3-4-3) na 4 bylo jedno misto volne, diky no show, jestli letite s rodinou, berte urcite 3+1. Do SF jestli si spravne pamatuju plati stejne jako na LGA, EWR, SEA a MIA leva strana letadla pro nejlepsi vyhled z okynka.. Kazdopadne cim dal vzadu, tim vetsi sance na prazdne sedadlo..
Díky za odpovědi. V tomhle tarifu si právě můžeme vybrat sedadla hned, ne až při check-inu, a zatím je na stránkách společnosti vybraných pár sedadel. Tak proto ta "věda". Takže raději vezmeme 3+1. A děti na druhém konci letadla nejsou špatný nápad, ale mám své děti ráda a k spolucestujícím se chovám ohleduplně :-) A varianta děti + manžel economy a já o oddíl vepředu doma neprošel :-)
kickass1 napsal(a):V tuhle dobu jsem si skoro jisty ze to bude full, 95% mych letosnich letu do US bez ohledu na tridu letelo plnych, jedina vyjimka byl let s Luftwaffe, kde za nama (3-4-3) na 4 bylo jedno misto volne, diky no show, jestli letite s rodinou, berte urcite 3+1. Do SF jestli si spravne pamatuju plati stejne jako na LGA, EWR, SEA a MIA leva strana letadla pro nejlepsi vyhled z okynka.. Kazdopadne cim dal vzadu, tim vetsi sance na prazdne sedadlo..
A my jsme zrovna v půlce září letěli LHR - JFK a economy bylo skoro prázdné a předevčírem MIA-LHR a uplně stejně poloprázdné. Dokonce nám paní u přepážky v MIA sama poradila fintu se sedadly ulička + okno s tím, že 100% bude místo mezi námi. Nakonec jsme každý měli pro sebe čtyřku uprostřed...