Ryanair - obecně
@rumczeis - Naprostý souhlas, taky mi to přijde jako těžce klamavá reklama. V podmínkách o tom absolutně nic není, s tím týpkem na podpoře ale nemělo cenu se hádat...
J0x napsal(a):
S tímto výrokem bych úplně nesouhlasil. Ryanair mi zrušil večerní let z Madridu, přehodil mě na ranní a agent na chatu mi let odmítl posunout s poukazem na interní předpis dovolující změny +-1 den.
Zvláštní, mi ho posunuli o dva dny.
2Rumczeis: Že jsou to podvodníci, je věc druhá, já jen upozornil na to, že bez poplatku!=bez doplatku.
Mega akce Ryanairu , opravdu mnoho letenek za 5 euro ,akce trva 48 hodin , webka pada hlavne pri platbe ,ale koupit to nakonec jde
Napadá mě jestli nezkusit něco podobnýho jako s Wizzem - koupit letenky co se nejspíš zruší, aby pak bylo možné je přebookovat na cokoliv. Napadá mě Dussedorf - Agadir (Maroko), co myslíte?
Aby jsi se pak nedivil ..mel jsem ted let do Budapesti a napsali mi akorat omluvu , ze mohou letet jen Madari a ze za to neni jejich vina ... samozrejme ,ze jsem jim odepsal ,ze moje taky ne a jen tak z legrace pozadal jestli by mi mohli prevest zaplacenou castku na muj kredit pro dalsi let
Samozrejme vsichni se snazime o co nejlevnejsi letenky ale tahle spekulace se mi zrovna nejevi ferove , chapu Ryan se taky nechova leckdy ferove ,,,ale i tak , tech akci, byt ne v takovem rozsahu jako ta dnesni, je po cely rok hodne
Zmena casu na letu bts-skg.
Ziadost o refund, letenka kupovana kombi voucher + karta.
Vratili mi povodny voucher (ktoreho cislo uz neviem, napisali iba mi, ze stary stale plati) a za platbu kartou novy voucher.
31. 07. zrušený let, 03. 08. požádáno o refund, 10. 08. odmítnutí voucheru, 05. 09. píšou, že vrací peníze, dnes přišly na účet
Jak presne ma fungovat to prebookovani bez doplatku? Kupoval jsem z voucheru letenku na konci cervence na pulku zari s navratem v rijnu a nezda se mi dle ceny, ze je to zadarmo :/
Petr napsal(a):Jdu se chlubit, Ryanair mi dnes poslal peníze za zrušené lety za červenec a srpen :)
Já jsem asi úplně šťastlivec, vždy do 3 týdnů. Březen i září
Ondrab napsal(a):Jak presne ma fungovat to prebookovani bez doplatku? Kupoval jsem z voucheru letenku na konci cervence na pulku zari s navratem v rijnu a nezda se mi dle ceny, ze je to zadarmo :/
Ondro mela jsem uplne stejny problem, letenka na zari kupovana z voucheru v cervnu. Na Ryanair chatu mi bylo receno, ze zmena zdarma se me netyka, jelikoz se jedna o let zaplaceny voucherem. To ze let v cervnu zrusil sam Ryanair je vubec nezajimalo. Hnus..
beliw napsal(a):Zkušenost s žádostí o vyplacení peněz místo nabídnutého voucheru:
S chatbootem patrně nutno komunikovat heslovitě. Napsal jsem pouze refund a číslo rezervace, ihned odpověď s klikátkem na formulář, tam vyplnit email a číslo rezervace a potvrdit podmínky, odeslat a obratem potvrzení o úspěšném zařazení do fronty pro vyplacení.
Jen doplním pokračováním děje - 7 dní do potvrzení a vyplacení částky, 10tý den vratka na účtu. Let měl být v květnu s Laudou. Měsíc po zrušení letu a žádosti o vyplacení došel email s nabídkou voucheru který jsem nepřijal a asi zbytečně vyčkával reakce Ryanu. V textu bylo upozornění na větší časový odstup při poukazání vratky a na nutnost kontaktu zákaznické podpory pro vyplacení peněz. To jsem udělal s odstupem dle citace. Z mého pohledu korektní jednání.
Friendly Ryanair :
Víme, že se vaše plány mohou změnit. Proto jsme u všech rezervací na cesty v září zrušili poplatek za změnu letu. Přesuňte si svůj let zdarma na jakékoli datum do 31. prosince 2020 a doplaťte pouze případný rozdíl v ceně.
///////////////////
A kdyby vás to náhodou napadlo, tak vám změnu vašeho letu naceníme na dvojnásobek, proti hodnotě za kterou ji můžete běžně nakoupit.
Naprosto stejně se choval Easyjet. Nákup letenky a změna letu jely každé podle jiného ceníku. Až na to, že ten druhý není veřejný a v 90% vyšší. Takové Kinder Surprise. Nikdy nevíš, co v něm najdeš.
Easyjet nemá support na chatu, jen mezinárodní linku s extra dlouhou cekackou. Zkoušel jsem přes mail a tam v prvním i druhém kole psali kecy o dynamickém vývoji cen. Jenže rozdíl půl minuty. 20 - 50 - 20 €. Tomu snad nevěří ani oni.
Chargeback za ten sviňskej kurzovej rozdíl úspěšnej (Hello bank). Ještě zkusím tu změnu letu.
Dobrý den, poradíte mi prosím někdo jak dokoupit zavazadlo k odbavení, když už jsme odbaveni. Nechci to dělat na letišti. (Ryanair) Moc děkuji za informaci.