Ryanair - obecně
Vlk: pokud se změní čas, tak nelze prebookovat na cokoliv. Na chatu mi povolili jen změnu odletoveho letiště. Nejlepší je napsat a zeptat se
Alena Svobodova a Aluska s temi testy +1 dokud nebudou zdarma a nejak zjednodusene, aby byly hned ,tak to je jen nehorazne tahani penez lidem s kapsy , ktere stejne zadnou zaruku ze ten clovek neni nakazeny neprinasi a muze se nakazit kdekoliv ihned po absolvovani testu, nebo i pri nem ...a to ani nemluvim o problemech co mohou nastat, kdyz je vyhodnoceny test pozitivni a pritom tomu dotycnemu nic neni a neni nakazeny
Tri mesiace po zadaní žiadosti na refund leteniek kupované cez OTA mi prišiel od Ryanair šek (zaslaný z Francúzska, spiatočná adresa Londýn, banka nemecká). Tak už len kde najlacnejšie vycashovať:)
-))) tak jeste aby ten sek byl kryty a nebyl to nejaky falzifikat z Ukrajiny To uz i pres OTA se da usetrit ?, ja myslel ze jen edreams prodava Ryanair pod cenu ,ale ja vim ty jsi to nejak zrumboval -))
taky jsem dostal od Ryanair šek, nakonec se mi podařilo nějak ukecat, aby mi to poslali normálně na účet v EUR. Nejdřív nechtěli, žádal jsem asi 4x, ale nakonec ano a přišlo to v pořádku.
mikir napsal(a):-))) tak jeste aby ten sek byl kryty a nebyl to nejaky falzifikat z Ukrajiny To uz i pres OTA se da usetrit ?, ja myslel ze jen edreams prodava Ryanair pod cenu ,ale ja vim ty jsi to nejak zrumboval -))
Presne, zrumboval som cez Rumbo :D
Ryanair to ve Vídni balí...
Myslím, že se můžeme obávat rušení letních letů ve velkém
From January 1st, Ryanair will remain represented by its subsidiaries Lauda Europe and the Polish Buzz, who have stationed aircraft here, writes “aviation.direct”, citing an internal letter from Ryanair. Vienna is also served by Malta Air, which also belongs to Ryanair, and the Group’s parent company, Ryanair DAC, but they have no aircraft stationed here. All subsidiaries fly under Ryanair flight numbers.
V preklade ... ryan sa pravdepodobne nedohodol s odbormi, takze sa bude lietat s dcerskymi spolocnostami Buzz, Malta Air alebo Lauda, alebo si zalozi dalsiu dceru v state, kde odbory nehraju nejaku velku rolu (Francuzsko to urcite nebude :D). To je vlastne dobra sprava na cahrovanie s letenkami (skoda len, ze vsetky mam s wizzom, ale mozno dojde aj nanho)
Tak tam to ma dve jine souvislosti nez covid, jednak je v Rakousku minimalni mzda vetsi , nez je zakladni plat Ryanairu pro letusky a stewardy a pak se jejich vlada snazi prosadit minimalni povinnou cenu letenky .ani jedno neni nejen pro Ryanair prijatelne ,mozna na tom vydela Bratislava nebo Brno a, kdovi jake ma Viden vubec poplatky ,tam kde to letiste moc vysroubuje FR odchazi .Viden navic patri k letistim odkud Ryanair lital za hodne male ceny ,pri akci za 5 euro tam byval . krome Bergama .nebo Bruselu Charleroi hodne velky vyber 5ti a 10ti eurovek
VIE - LCA je v prodeji za 10E, ty ceny mi napovídají, že se to zruší, takže možná taky dobrá investice pokud chcete letět o Vánocích na Kanáry a nechcete dávat 600E za zpáteční letenku
Jane, to je přesně můj plán!
edit: Wizz zrušil všechny VIE - LCA na prosinec a leden včera v noci
Ta uvaha ze to padne je sice mozna ,ovsem ono to pujde vymenit bez poplatku ,ale uz asi s rozdilem doplatku te nove ceny takze v podstate vyhozenych 10 euro ,na Kanary za 600 euro ? mozna tak v bussines tride ,.. staci pockat na Kanarech na druhy tyden v lednu a uz ty ceny padaji samozejme zpatecka hned po Novem roce bude cenove vzdycky o nicem
strejdo, 10 e už jsem v životě vsadila na větší voloviny a 600 e ta letenka přes svátky prostě stojí. Druhý týden v lednu už mám jiné plány
určitě ne, jde to celé změnit uplně zdarma... mám rezervaci za 10E RT a jde to změnit na jakoukoliv letenku i když stojí teď 600E a co se týče termínů děkujeme za poznámku samy bychom na to nepřišli :D ale holt někdo tam další týden být nemůže
Tak pochybuju ze bych nenasel levnejsi letenku i v danem vanocnim terminu a zmenit nebo vymenit bez doplatku to slo drive ale menil jsem v listopadu za prosinec a tam doplatek uz byl treba puvodni letenka byla za 26 nova za 28 a ty 2 eura mi tam naskocily, zdarma byla treba letenka co byla za 19 a nova stala 16 ,takze nemam duvod verit ze soucasne 10 eurove letenky pujdou vymenit treba za 200 eurove , menil jsem jen zrusene letenky za jinou nez puvodni trasu tu
edit : jen jsem tak zbezne mrknul na ceny tam a ceny zpet do 3 .1. s jednim prestupem a ani zadny let zpet hned po Novem roce mi neukazuje cenu co by za tu letenku tam i zpet i kdyz pripoctu zavazadlo a nocleh v miste prestupu davala 600 euro ,takze to je skutecne nesmysl Kanary za 600 euro A to neberu v potaz to, ze to tesne pred odletem bude levnejsi ,,mam to vysledovane na Kanarech jsme byli 6x ve vanocnim obdobi a pres Silvestra a vzdycky jsme chteli odletet v prvnim tydnu v lednu ,ano kupoval jsem s predstihem kvuli ubytovani ,ale mam vysledovane ze kdyz bych koupil i den pred odletem tak uz byla podobna cena tohle obdobi ma proste svoje specifika a neplati to co na jine terminy Oni vedi ,ze nikdo nebude na tohle obdobi riskovat ze tam pak nesezene ubytovani, nebo sezene ,.ale bud drahe nebo blbe ,,,takze natahnou ceny a pak jdou s nima dolu ,nakonec ani primy let z Dublinu nedava dohromady 600 euro
A za tim nazorem ,ze to bez doplatku rozdilu ceny nepujde si taky stojim
Mikre, jde to zdarma vyměnit v případě, že ten let zruší Ryanair. Teď jsem měnil 7.99 e letenku za 72e bez jakýchkoliv doplatků. Jo a ještě jsem to musel udělat na PC, protože v apce na telefonu to nešlo.
Tak je mozne ,ze maji destinace kde to jde ,taky jsem to v tom listopadu delal na pc a proste to neslo leda by to zase zmenili ,nebo to mohlo byt tim ,ze jsem menil listopadovy termim na predvanocni prosincovy
A souhlasim s tim ze 10 euro se da i prodelat kdyz to nevyjde
Plno datumov BUD - Dublin za 2€ RT az do konca januara, ale nevyzera zeby Ryan mal v plane rusit lety, takze na investiciu nevhodne
voughne napsal(a):Plno datumov BUD - Dublin za 2€ RT az do konca januara, ale nevyzera zeby Ryan mal v plane rusit lety, takze na investiciu nevhodne
To snad bude error, protože když dáš RT Dublin - BUD, tak na stejné lety to stojí 13e
Edit: navíc 458 HUF = 1.28 EUR a v eurech ty letenky stojí 12.99... Náhoda? Nemyslím si 😁
U wizzu co jsem zkoušel v září tak ne. Ale možná by to teď přes infolinku mohlo jít. Píšou že rebook možný na comparable route a všechny lety k moři z Vídně na Vánoce zrušili takže se mi TFS zda celkem comparable vzhledem k jejich nabídce na Vánoce.
U Ryan lze.
Jan Vidim napsal(a):No každopádně koupené, za ten pocit, že na leden už mám nějaké letenky, těch 69Kč stálo :-)[
To snad bude error, protože když dáš RT Dublin - BUD, tak na stejné lety to stojí 13e
Edit: navíc 458 HUF = 1.28 EUR a v eurech ty letenky stojí 12.99... Náhoda? Nemyslím si 😁