Ryanair - obecně
Někdo zkušenost s nenastoupením letu? Dneska jsem nestihl let na Mallorcu, mohu využít zpáteční let, když byly zakoupený naráz?
Ahoj. Mam u Ryanu koupeny kufr 10kg 55x40x20. Nasel jsem doma kufr 60x40x25. Zpatecni let Wro-Nap. Projde mi to, nebo spise ne?
Lukáš Nagy napsal(a):Ahoj. Mam u Ryanu koupeny kufr 10kg 55x40x20. Nasel jsem doma kufr 60x40x25. Zpatecni let Wro-Nap. Projde mi to, nebo spise ne?
To ti nikdo s jistotou nepotvrdí, záleží na konkrétních lidech u gate. Jednou to neprojde, desetkrát třeba ano, nikdy nevím předem. Přinejhorším urazíš kolečka a budeš na správnm rozměru;) Lepší než pevný kufr je v tomto případě měkký batoh nebo taška, kterou případně lze v kleci zmáčknout.
Ja ale nepotahnu kufr ke gate, ale necham ulozit do zavazadl. prostoru. Nejsem si jisty, ale tu klec maji i u pasu odevzdavani zavazadel, nebo ne?
Lukáš Nagy napsal(a):Ja ale nepotahnu kufr ke gate, ale necham ulozit do zavazadl. prostoru. Nejsem si jisty, ale tu klec maji i u pasu odevzdavani zavazadel, nebo ne?
V tom případě by ti to mělo projít (samozřejmě bez záruky).
Tak kufr na míru je fajn. Hlavně aby ti ta míra vydržela dlouho :-)). Jinak já měl dnes Burtona a prošel jsem v pohodě jak na check-inu tak i u brány a borec vedle vyfasoval na check-inu nějakou děvčicu, co ho zkásla o prachy. A to měl tašku o dost menší jak já :-). Takže je to jako vždy o lidech. Jinak FR dnes natřískaný do Krakova tak na 95%.
Odbavene zavazadlo do 10 kg ma mit stejne rozmery jako prirucni do letadla tedy 55 x 40 x 20 s temi 55 neni vetsinou problem ani v te skatuli pokud to neni na nejakych nadsazenych koleckach obycejne byva problem s temi 40 ,.protoze byvalo 45 ,ale i tam je vule tech 5 cm , nejvetsi zadrhel je s temi 20 protoze tam byvalo 25 a tam kdyz ma kufr kapsu, ktera umoznuje zipem to rozsireni a jsou tam veci tak to ten limit nesplni ,vetsinou pomuze to nevycpat a pritlacit to v te skatuli k zadni stene tou kapsou ,u skorepiny to je pak asi problem 20 kg odbavene zavazadlo muze mit rozmery 81 x 119 x 119 Horsi je to s malym zavazadlem ten rozmer 40 x 20 x 25 je do te male skatule problem nacpat drive nemela ta skatule dno ,ale male se meri zridka
Lidi, měl bych dotaz taky ohledně Ryanairu. "EEA ID Card" znamená naše občanka? Resp. občanka všech států EEA
ahoj, nevíte někdo jak je to s prebookovaním zakoupené letenky? Mněla jsem letět příští týden na Maltu, a jak je známo, Malta změnila podmínky vstupu. Pelikán si dává načas s info, jak dál. Chci to vyřešit co nejdřív, musím udělat storno hotelu.
Ahoj, nevíte prosím jak postupovat, když jsme si koupili letenky přes kiwi, a dnes pri ceste domu jsme pri prestupu v Londyne zjistili, ze let, kterym jsme meli ket do Prahy v 18:35 byl presunut na tyntyz den na 12:20 a nikdo nam nedal vedet, zadny email, sms nic. Neresil jste nekdo neco podobneho s kiwi? Museli jsme si koupit nove letenky na zitra, ale jde mi spis o to, zda je moznost, aby mi je kiwi proplatilo. Dekuji
Lucie Janíčková napsal(a):Ahoj, nevíte prosím jak postupovat, když jsme si koupili letenky přes kiwi, a dnes pri ceste domu jsme pri prestupu v Londyne zjistili, ze let, kterym jsme meli ket do Prahy v 18:35 byl presunut na tyntyz den na 12:20 a nikdo nam nedal vedet, zadny email, sms nic. Neresil jste nekdo neco podobneho s kiwi? Museli jsme si koupit nove letenky na zitra, ale jde mi spis o to, zda je moznost, aby mi je kiwi proplatilo. Dekuji
Jiná možnost než to řešit přímo s Kiwi skrze zákaznickou podporu mě nenapadá. Nicméně podle obchodních podmínek jste je o narušení harmonogramu letu měli prvně informovat.
to kdy změnil váhu a rozměry příručného zavazadla? vždyt bylo 8 kg a ted je 5 kg a není to ani rozmer kufra
andrea.perunova napsal(a):to kdy změnil váhu a rozměry příručného zavazadla? vždyt bylo 8 kg a ted je 5 kg a není to ani rozmer kufra
Nepamatuju si ,ze by kdy bylo u Ryanu 8 kg vzdycky byval klasicky kufr dokonce o rozmerech 55x 45x 25 a 10 kg a maly batuzek bez udani vahy , uz davno je zmena a kufr se priplaci rozmer je 55 x 40 x 20 a male zavazadlo je zdarma vazeni maleho 40X25 X20 jsem nikdy nezazil ,vlastne ano kdysi kdyz jsme davali kufr dolu tak chteli polozit na pas a zvazit i ten maly batuzek ,ale to bylo vyjimecne snad jednou nebo dvakrat Na gate jsem zazil jen vazeni kufru
8 kg zvazadlo je u CSA i jinych spolecnosti
vždyt jsem letela minuly rok do splitu a mněla jsem klasický zavazadlovy kufr do 10 kg a na 100% som nic nepřiplácela, to bych si pamatovala a nebyla bych ted překvapená
andrea.perunova napsal(a):vždyt jsem letela minuly rok do splitu a mněla jsem klasický zavazadlovy kufr do 10 kg a na 100% som nic nepřiplácela, to bych si pamatovala a nebyla bych ted překvapená
Tak buď jste měla zakoupený priority boarding nebo to prostě nikdo zrovna nekontroloval 🤷♀️ (anebo jste letěla s jinou aerolinkou)
Ale omezení na 5 kg jsem tedy na webu Ryanairu nenašla. Je to uvedeno jen u dětského zavazadla, které může vzít navíc doprovázející osoba.
Do Splitu Rynair s CR nelita a ani loni nelital ,pokud to bylo odjinud tak jsi treba mela priority
Jste si jistá, že jste letěla do Splitu Ryanairem? Ryanair lítá totiž ze Splitu pouze do Dublinu