Ryanair - obecně
No, zrušit hromadu letů a pak je zase vrátit v původní podobě, to asi nebude obyčejná údržba. 😆
Už mi došel Retraction e-mail, kdo to změnil nebo zrušil, může je kontaktovat a požádat o vrácení rezervace do původní podoby.
Mıchal napsal(a):Už se pomalu, ale jistě dotahují na Wizzair... 🤣
Do Wizzu mají pořád hoodně daleko...
Zajímavá informace ze Španělska:
Španělské ministerstvo pro spotřebitelské záležitosti uložilo společnosti Ryanair a 4 dalším nízkonákladových leteckých společností pokutu ve výši 179 milionů EUR. Důvodem jsou „nekalé praktiky“, včetně: účtování dalších poplatků za příruční zavazadlo nebo placený výběr místa pro cestující s dětmi a opatrovníky osob se zdravotním postižením.
......
Zajímavé je, že Španělsko oznámilo, že účtování dalších poplatků za příruční zavazadlo a poplatky za výběr sedadla bude od nynějška na letech z této země zakázáno.
To už je taková zánovní novinka, jen jsem zvědavý, kdy se to projeví v rezervačních systémech.
Aerolinky už najdou nějakou jinou cestu jak přijít ke svým penězům... Tyhle regulace budou vždycky kontraproduktivní.
tak EU slibovala minimální rozměry příručáku už dlouho, místo toho Norse a Pegasus udělaly další řez, ale ouřad si vybere FR, protože tam vydojí víc....
to je ovšem otázka posledních měsíců...a ještě teď si vybírají u gatů nešťastníky, co si pořídili letenky před datem změny....
Takže dojde k návratu někam do roku 2018: všichni budou mít v ceně kufřík 55x40x20, ale jen ti s priority si ho budou moci vzít na palubu, protože tam reálně není prostor pro kabinové kufry 190 lidí (a k tomu s priority batůžek pod nohy jako bonus 😁).
takhle nějak to podá PR oddělení letecké společnosti. "Nám nejde o prachy, my se bojíme, že se to nevejde". Není problém přebytečné "kolečkové" kufry poslat dolů u gatu. Děje se to u mnoha společností standardně, žádná raketová věda.
Mimochodem 20cm hloubku pod sedadlo dáš, a nevím o tom, že by někdo navrhoval minimální rozměry "velkého" zavazadla.
Problém to samozřejmě je, protože ty přebytečné kufry tam taky někdo musí dát a zadarmo to dělat nebude.
Samozřejmě to vůbec není průhledný...
Aktuální zavazadlo zdarma: xx/xx/20. Máme u každého zdarma zavazadlo, co se vejde pod sedadlo. Nově si můžeš vzít maximálně knížku, protože zavazadla, co se vejdou pod sedadla, se nevejdou do binů. O peníze nám nejde. Jo, dává to smysl :-)
O peníze zcela jistě jde. Právě proto je dobře, že teď ty levný letenky umožňují ti, co si připlatí za kufry, sedačky atd.
Nebude-li umožněno koupit si letenku bez zavazadla, je přeci logické, že cena letenky stoupne.
Ahoj, mám zakoupené v jedné rezervaci 2x dospělého a 1x infanta. Chceme do letadla brát schválenou autosedačku, ale k tomu potřebuji koupit 3 místa, jenže v rezervaci je možné koupit místa jen pro dospělé. Dočetl jsem se, že by neměl být problém koupit sedadla tři, ale na chatu jediné co radí je koupit si novou letenku. Nemáte s tímto někdo zkušenost?
Ahoj, infant sedí rodičům na klíně, tj nemá svoje místo, jestli chcete pro něj vlastní místo/sedadlo, musíte mu zakoupit klasickou letenku (ne infantí), při koupi se u něj místo jména zadá "infant extra seat" a na chatu doplníte údaje, aby jej šlo odbavit
přesně tak, teď jsem tím uspěšně prošel (zejména na letech, kde letenka stojí méně než 25€ se to vyplatí a ještě máte sedačku navíc.
Bohužel opačně to nejde, takže pokud sedadlo nutně potřebujete, budete muset koupit dodatečně a náklady na infantí letenku vám asi nevrátí.
A nebo jestli to není dlouhý let, lze sedačku nechat zdarma odbavit a vydržet to
A nebo ještě další možnost, pokud nebude plný let, lze si pak ještě před zavřetím checkinu změnit sedadla tak, abyste seděli na volné trojsedačce s volným místem.
Obsazeni volne trojky na checkin desku je konkretne u Ryanairu hodne hypoteticka varianta, jejich automatic seat allocation pri online checkinu jako prvni rozdeli vsechny prostredky…
Mel jsem ted dva roky moznost proletat 24 segmentu s dvema infantama u ruznych spolecnosti a tak v 70% se podarilo zajistit dve volne trojky (2 dospely a 2 inf). V PRG se vetsinou da domluvit na checkin desku (QS, EW, XQ) pokud to neni uplne full (oficialne to ale nesmi blokovat)
Hodne leasure aerolinek vcetne QS ma pak system, ze nechavaji volnou posledni radu a prvni rady, pokud to neni plne a tam se pak da presunout na palube. Idealne jit posledni na palubu a pozadat vedouci kabiny u vstupu, ktera ma u sebe seznam pasazeru a mist…
floodland napsal(a):Opravdu lze sedačku odbavit zdarma? Měl jsem za to, že to lze pouze se zakoupeným místem.
Ano. Viz:
"Zdarma můžete přepravovat 2 kusy příručního dětského vybavení.
Může se jednat o kočárek, autosedačku, podsedák nebo cestovní postýlku. Musí být označeny u odbavovací přepážky nebo u odletové brány. S kočárkem můžete jít až ke schodům letadla. V závislosti na příletovém letišti jej vyzvednete u schodů letadla nebo v příletové hale. Při vystupování z letadla se poraďte s pozemním personálem."
Za posledni rok jsem takhle letel s infantem 2x s Ryanair, vzdy jsem nechal odbavit sedacku a kocarek.
floodland napsal(a):Opravdu lze sedačku odbavit zdarma? Měl jsem za to, že to lze pouze se zakoupeným místem.
Áno, a nie len pre infanta ale aj staršie deti. 2 kusy, necháva sa to pri špeciálnej batožine.