Ryanair - obecně
ještě o pár postů víše píšu, že jsem podobný postup úspěšně použil a nejsou to ani 2 týdny a už musím napsat, že došlo ke změně interních postupů Ryanairu a aktuálně platí absurdní policy, že pokud chcete letenku pro dítě do 2 let s vlastním sedadlem, tak je potřeba koupit jak sedadlo (za cenu plnohodnotné letenky pro dospělého), a tak i poplatek za infanta 25€/GBP.
Zkoušel jsem argumentovat, že to je nesmysl, aby letenka pro mimino stála více než pro všechny ostatní, zkoušel jsem ukončit chat a jiného agenta, volat na support, taky několikrát, argumentovat tím, že mi to jiný jejich kolega potvrdil (mám screenshot, kde tvrdí, že platím jen infant fee pro mimino na klíně, nebo normální plnou cenu letenky, pokud chci vlastní sedadlo, ale ne oboje; posílal jsem čísla rezervací, kde mi takto vložili infanta zdarma a uspěšně jsem to proletěl, jen týden zpět --> stejně je to nezajímalo.
Prý jsem dostal milnou informaci a kolegové, kteří postupovali v rozporu s novými pravidly byli údajně potrestáni a museli ušlé poplatky Rynairu nahradit, takže už si na to dávají prý všichni pozor.
No mohu potvrdit, že ani po 10 pokusech s různými agenty se mi nepodařilo nikoho ukecat a musel jsem to potupně zaplatit. (zvažuju reklamaci platby, protože jsem se předem zeptal, dostal jasnou odpověď a pak to najednou bylo jinak).
Tak jen warning pro všechny, kdo budou řešit podobnou věc.
aga.endy napsal(a):Ahoj, infant sedí rodičům na klíně, tj nemá svoje místo, jestli chcete pro něj vlastní místo/sedadlo, musíte mu zakoupit klasickou letenku (ne infantí), při koupi se u něj místo jména zadá "infant extra seat" a na chatu doplníte údaje, aby jej šlo odbavit