Ryanair - obecně
Sue Ellen Ewing napsal(a):Tohle má jediný účel - až to letadlo jednou spadne, což je statisticky jen otázka času, tak aby seděl seznam obětí s realitou a ty údaje šly podle těch čísel ověřit v národních databázích.
tohle má ten účel, aby lidi za změnu jména na letence platili, a neletěl na ni někdo jiný
Už jsem i, tuším v Benátkách, zažil, že zřejmě matka chtěla letět na letenku dcery, která nemohla. Tam ale doklady kontrolovali, takže to nevyšlo. Asi mohla být ráda, že ji jenom nepustili do letadla. Jinak nekontrolují vždy a všude, ale kde jsem naposledy viděl, že jim byly doklady fuk, si nevzpomenu.
J0x napsal(a):Už jsem i, tuším v Benátkách, zažil, že zřejmě matka chtěla letět na letenku dcery, která nemohla. Tam ale doklady kontrolovali, takže to nevyšlo. Asi mohla být ráda, že ji jenom nepustili do letadla. Jinak nekontrolují vždy a všude, ale kde jsem naposledy viděl, že jim byly doklady fuk, si nevzpomenu.
V listopadu jsem letěl PRG-ZRH-LPA a za dva týdny zpět se Swiss. Ani na jednom letu nekontrolovali doklad (v ZRH dokonce samoboarding na automatickém gatu). Stalo se mně to poprvé, kdy nikdo doklad nechtěl ani jednou vidět :)
Tak ono není důvod, aby doklad kontrolovali. Nevím teda jak Ryanair, ale u LHG při letech po schengenu / EU jsem se s kontrolou dokladů nesetkal už velmi, velmi dlouho. Před tím u AF/KL taky ne.
Vyjímkou, která doklady kontrolovala soustavně, byla ČSA na Ruzyni (a to ještě v době, kdy ČSA fungovala "normálně" - roky cca 2016, 2017, 2018), ale tam to pry souviselo snad s něčím úřednickýk - někdo se mi to tehdy snažil vysvětlit, ale už si to nepamatuju.
Loni mně po Schengenu kontrolovali doklady Smartwings, Ryanair, Wizzair... Já se naopak poprvé setkal s tím, že je vidět nikdo nechtěl :)
Ryanair a Wizzair zjevně nechtějí, aby si lidi přeprodávali letenky bez změny jména.
Cpát se na letiště/do letadla s cizí letenkou je tak nevinné, že by za to nemohlo nic hrozit? No nevím... 🙂
Dakujem za odpovede. Pri checkine sa da zadat ako novy udaj, v mojom pripade obciansky preukaz. Ale este mi checkin nepustilo, ked som nekupil konkretne sedadlo v lietadle, pretoze random miesto ide az 24 hodin pred odletom. Dakujem vam!
Mně se jednou stalo, že jsem u Ryanairu měla při check-inu zadaný pas a u gatu se mi ho nechtělo vytahovat, tak jsem ukázala jen občanku (s tím, že budou kontrolovat jen jméno) a paní mě požádala o to, že chce vidět pas, který jsem zadávala. Nekontrolovala čísla, ale chtěla typ (OP/pas), který byl zadaný. Takže bych minimálně měla vždy s sebou to, co jsem při check-inu použila.
Michaela _26 napsal(a):Mně se jednou stalo, že jsem u Ryanairu měla při check-inu zadaný pas a u gatu se mi ho nechtělo vytahovat, tak jsem ukázala jen občanku (s tím, že budou kontrolovat jen jméno) a paní mě požádala o to, že chce vidět pas, který jsem zadávala. Nekontrolovala čísla, ale chtěla typ (OP/pas), který byl zadaný. Takže bych minimálně měla vždy s sebou to, co jsem při check-inu použila.
mně se tohle nestalo, ale když je to na boarding pasu uvedený, radši to s sebou mám, kdyby nějakýho aktivního inteligenta napadlo na tom lpět....
Ryanairu je lepší se vyhýbat. Nalákají na levné letenky, ale pak cokoliv, třeba větší zavazadlo, nebo když se potřebujete odbavit na letišti, protože nemáte přístup k tiskárně kde si vytisknout letenku jsou pak vysoké příplatky, často vyšší než je samotná cena letenky. Prostě ty peníze musí z lidí nějak dostat. A obecně i komfort a služby jsou nejhorší. Letěl jsem s nimi několikrát, ale rozhodl jsem se že už nikdy.
No já ti nevím Norbert10, ale za nějakých 100+ letů s FR jsem nikdy neměl vytištěnou letenku, vždy stačil jen mobil a nikdy jsem nic nedoplácel. A na letištích, které mobilní BP nepodporují, ti BP zdarma vytisknou na check innu, tak k čemu potřebuješ přístup k tiskárně? Nebude spíš chyba na tvé staně?
[citace="Norbert10"]
Ryanairu je lepší se vyhýbat. Nalákají na levné letenky, ale pak cokoliv, třeba větší zavazadlo, nebo když se potřebujete odbavit na letišti, protože nemáte přístup k tiskárně kde si vytisknout letenku jsou pak vysoké příplatky, často vyšší než je samotná cena letenky. Prostě ty peníze musí z lidí nějak dostat. A obecně i komfort a služby jsou nejhorší. Letěl jsem s nimi několikrát, ale rozhodl jsem se že už nikdy.
Neviem co ocakavate ked idete do restauracie za napr 5€ menu?
Ze sa najem ma byt vysledok. A to je presne lietanie s nizkonakladovkami.
Podmienky mate vopred urcene.
Online check je uplny standart uz 10siatky rokov takze nechapem.
Ano su letiska napr Egypt kde treba vytlacenu( ktoru vam ale ZADARMO vytlacia na letisku)
Jedine co som fakt nasrtay za to zmensenie batoziny spred xy rokov. Ale nejak to neriesim. Nekupujem priplatkovu batozinu ale neberiem zase ruksat Tatran 80. Nikdy som nic nedoplacal. Staci byt sikovny.Aktualne som na Filipinach ( ostrov Boracay) vyskladal som letenku sem z nizkonakladovky BUD/Dubai( wizz air)- dubai/ manila( cebu)- manila boracay ( cebu) Vysledna suma 410€ letenka.
Cebu je bez jedla pocasu letu + nemate ziadnu televiziu na hranie, sedadla sa nedaju polohovat. Vsetky info som dopredu vedel preto som bol stym O.K
Uplny benefit na lete z dubai- manila mal som celu 3 pre seba👍.
Mne osobne napr politika wizz pri zmenach vyhovuje nakolko letenky kupujem stym zamerom zmeny a upravy terminu co potrebujem.
Norbert má potřebu to stejně ventilovat na zdopravy.cz, ale tam je z něj robert. Že by jednovaječné dvojče?
No Cebu s jejich záměrným nastavením klimačky asi na 15 stupňů a následným prodejem dek, u nich se ještě Ryanair má co učit 😀 Samozřejmě jakmile prodali dostatečný počet těch dek, tak se zázračně oteplilo.
'Ryanair charged me £50 to take a water bottle on a flight - if I didn't pay, I couldn't get on'
Nejak mi prijde, ze halvnim ucelem toho clanku je prodat nejaky cabin bag z amazonu, o kterem tam pise i s odkazem asi 5x..
Ahoj, potřebuji poradit ohledně změny letenky u jména. Rezervovala jsem pro skupinu holek letenky a u jedné jsem spletla křestní jméno. Ryanair někde píše, že lze do 48 hodin zdarma jméno opravit, ale nějak mi to nefunguje a chce to po mě za změnu 3400 Kč, což je víc, než letenka. Díky za vaše rady.
update ...nakonec mě napadlo zkusti přes chat, vyčkala jsem ve frpntě asi 30 minut na asistenta a ten mi to zdarma změnil. do 48 h změna zdarma!
Malý dotaz. Nevíte jestli Ryanair řeší rozměr odbaveného kufru 10 kg ? mám kufr, který je přes rozměr díky kolečkům, jinak se do rozměru vejde. Vím, že jako kabinové zavazadlo se to řeší, ale u odbaveného si nejsem jist jak to hodně sledují ?