Ryanair - obecně
Tak jak uz se tady pise , let zpet udelas jen 4 dny dopredu , kdyz si ale koupis priority a sedadlo, tak to jde udelat dopredu 30 dnu . uz davno to tak delam , nemam problem s 2 zavazadly , nikdo me neodebira zavazadlo a nedava ho dolu a cestu si nachystam v pohodli doma , sedadlo stoji 3 eura nebo, kdyz to zaplatis ceskym prevodem tak 90 kc ( bohuzel ten jejich prepocet je takovy jaky je ) , no a priority je 5 euro nebo 150 kc ( po poslednim jejich updaete mi tam naskocilo 6 , coz by mela byt cena na letisti ) uz tu, ale nekdo psal jak se da ten blby prepocet obejit, samozrejme treba 2 lety tam a 2 zpet , to uz naskace , ale pokud mas jen let tam a zpet ,tak bych tech 500 kc obetoval a mas klid nakonec si muzes koupit jen sedadlo a melo by te to pustit Jinak tak jak taky pisou poradne se na to podivej a musi zustat zaskrnute jen policko pro checi-in jen pro cestu tam .a zpet musi byt prazdne ,( tusim ze to policko je pred jmenem ), zpet to udelas ty 4 dny pred odletem na miste
Dík to vše jsem pochopil a dodržel bez výsledku napsal jsem na mesengeru pro ryanair a ti mi odepsali že mi to v rezervaci upraví. Teď jsem doma zkusil apku od ryanair pro android a bording pass mám v mobilu zkusím si ho raději vytisknout díky za reakce
Ryanair nam zrusil zpatecni let z Bologne do Prahy v utery 8.5., poradil by nekdo jake mame moznosti ohledne kompenzace a jaky nahradni let zvolit? Potrebujeme byt 8. kvetna vecer v Praze. Diky predem za pomoc!
Nemam pristup na pocitac jenom pres telefon...V prve rade je treba jednat s nimi co vam nabidnou , pak si urcite nechat potrvrdit na servis desku zruseny let , pokud nebyl zruseny z duvodu povetrnostnich vlivu , nebo presne vyjmenovnych duvodu , ktere prepravce nemuze ovlivnit , tak vam nalezi kompenzace ve vysi 250 euro na osobu , pokud vam nabidnout nejakou moznost ,tak se muze kompenzace snizit o 50 % predpokladam ze by vam mohli nabidnout let z Bergama Koukam na to na strankach , mate moznost to zdarma prehodit na jiny den , zaroven se da vyplnit aplikace odskodneni , zkuste si nekde sehnat pristup na internet ,coz by nemel byt problem , koukam ,ze let z Bergama uz neni k dispozici , tak bych od nich vzal hotel a prebukoval to na nasledny den, ale ten je az 10.5. ,takze podle me by vam mohli nabidnout na 9.5,. Bratislavu zatim tam je za 38 euro , samozrejme byste to meli dostat zdarma . Praha je vyprodana i na toho 10.5. takze pak jedine , ze pripusti jinou spolecnost , nebo vam nabidnou let s prestupem , ten jde i na 8.5 treba s Pisy s Bolone leti CSA .. dalsi moznosti jsou Milan Malpaneza , Benatky , pokud za kazdou cenu musite byt zpet 8.5 ,tak to pro vas nebude moc vyhodne , nevim jestli vam zaplati jinou spolecnost ,ale v takovem pripade by si urcite potahli tech 50 % , mozna jeste by se s nimi dala vyhandlovat ta Pisa ,to jsou jejich letadla . ale asi vas spis budou tlacit do te Bratislavy na 9.5.
Diky moc za odpoved, mikir!
Let nam zrusili dnes poslanim SMS, pouze ze lituji, duvod neoznamili, pritom vcera jsem jiz udelal check-in a dostal palubni listky... jsem ted ve Florencii a zitra se presouvame do Bologne odkud jsme meli v utery odletat. Na jejich webu pisi pouze o kompenzaci za zrusenou letenku (ta zpatecni stala 529,- Kc na osobu) tak jsem zvedavy jestli z nich tech 250 EUR dostaneme... Zitra rano se spojim s jejich service deskem a uvidim co nam nabidnou.
Trva to pak asi mesic nez zaplati .ale nemel by byt problem , jak jsem se na to dival. tak tam moc zadne kombinace nejdou vymyslet podle meho je nejefektivnejsi ta Bratislava toho 9.5. hotel a kompenzace , jeste me napadlo , ze kdyz by vam nabidli neco na toho 8.5. ,tak pokud byste v Praze nebyli alespon o 4 hodiny pozdeji nez jste meli priletet ,tak vam tech 250 euro nedaji
Kompenzacie asi moc nehrozia, kedze je to kvoli stavke ATC personalu v IT. My si kvoli tomu predlzujeme o den pobyt v Lisabone
Stavka personalu je diskutabilni a je to vec na reseni s pravniky i kdyz mas asi pravdu ,ale neni to takovy jasny duvod , jako kdyz treba vybuchne sopka , to jsem ale nevedel , ze jde o stavku Sice se duvod stavky letistniho personalu uvadi jako duvod pro nevyplaceni kompenzace , ale diskutabilni je to podle meho proto, ze letecka spolecnost musela o stavce vedet dopredu ,jakakoliv stavka zamestnancu se avizuje dopredu , ale dokazovani by bylo slozite ,zda to mohla spolecnost ovlivnit treba tim, ze by sama presmerovala let s jineho letiste kde stavka neni , takze asi bych se hodne rychle zajimal o tu Bratislavu , hotel a prebukovani na jiny den je jasny ,ale ani za 2 dny let s Bologne neni volny .. takze by splecnost mohla pristoupit na tu zmenu trasy
Rynair helpdesk nam vubec nepomohl, nabidli nam pouze let z Bologne ale az na sobotu 12.5., nasel jsem na stredu 9.5. primy let z Bologne do Prahy s CSA. Rekli mi, ze si ho musim koupit sam + hotel a pak pozadat o kompenzaci, pry to budou resit case by case. Tak to jsem zvedavy jestli nam aspon proplati tech skoro 10 tisic za jednosmernou letenku s CSA pro dva + jednu noc v hotelu v Bologni...
Aha hmn na to bych uplne tak nespolehal , na hotelu jste meli trvat at ho zaridi oni a kdyz uz letite 9.5 . proc jste nevzali tu Bratislavu ta stala jen 38 euro byla s Ryanairem a z Bratislavy do Prahy ted jezdi Regio , tim ze byste tlacili na hotel si myslim , ze by souhlasili i se zmenou trasy , no uvidite dejte pak vedet jak to dopadlo jestli vam neco zaplatili , mozna nabidnou poukazku na let , ale ono je to asi jine ,,ja jsem mel s nimi technickou zavadu a za 2 osoby nam 500 euro zaplatili ..,,, u te stavky se asi budou kroutit
Dobrý den,
mám 2 otázy. Byl nám zrušen let z Katowic do Chanie a zpět pro 6 osob na červen. Náhradní let po domluvě s Ryanarem bude z Krakowa, ale pobyt je zkrácen o jeden den oproti původnímu plánu. Máme nárok na proplacení nevyužité noci v hotelu? Druhá otázka: trochu nám popletli přebookování letenek, a to tak, že na zpáteční cestě máme na jedné rezervaci 6osob/letenek, a dalších 6 letenek na dvou rezervacích. Jinak řečeno na jedno jméno vždy dvě letenky :-) Jak to řešit? Děkuji za odpovědi.
kedze je to vsetko viac ako 14 dni, tak nemate narok na nic okrem full refund, alebo prebookovania na iny let
rieste to telefonicky, alebo na ryanair chate
Jen zajímavost k tomu algoritmu rozsazování. Během posledního půl roku jsme udělali s přítelkyní každý 6 zpátečních letů, dohromady tedy 24 check-inů. Ve 100 % případů jsme měli vždy cestu tam uličku, cestou zpět prostřední sedačku.
Dotaz asi převážně na mikira: Mám na červenec letenku VIE-PMI-VIE pro dvě osoby. Jedné ruplo v bedně a prostě nepoletí. V e-mailu mi straší už druhá výzva k potvrzení změny času letu o cca 30 minut. Vím, že by mohly jít vrátit government fees. Nikde však nemůžu najít rozpis ceny letenek. Ani v itinerary, ani na účtu online a netuším, jestli to u letenky za 75 € má vůbec cenu hledat. K tomu jsem si na webu ve FAQ našel, že za to snad O'Leary vybírá poplatek 20 € (jednosměrně?)...
@Michal , to ze temer s nikym jinym nelitam , neznamena, ze vsechno vim , nebo mi O Leary poskytuje nejaka privilegia , ale zkusim odpovedet co si spis myslim , nez vim presne , rozpis cen se drive po ukonceni cele rezervace ukazoval , vyzkousel jsem to zkusmo az pred to zaplaceni , ale nerozklikla se mi ta ikona na detailni rozpis ceny , jako tomu bylo drive . kdy VAT to urcite ukazovalo
Muze to treba byt i tim, ze jde o Laudamortion , ale i tam kde to je vyslovene Ryanair to ten rozpis VAT nedava
S 20 eury administrativniho poplatku mas pravdu, Ve Spanelsku je VAT bud 21 % nebo 10 % nebo 4 % , kde se ktere pouzivaji nevim , ale logicky i kdyz by byl mensi , tak ten 20 eurovy poplatek to zkazi
A nevic je tam jeste jedna nejasne vec tyka se to i Rakouska ? To ze je administrativni poplatek 20 euro moc vyvsvetleno neni , ale podle meho, kdyz jde o tak malou castu ,tak to nema smysl , navic po odecteni 20 euro polatkuDobrý den,
chci se zeptat jak moc kontrolují malé zavazadlo (kabelky, batohy). Uvádějí rozměr 35 x 20 x 20 cm... je problém pokud mám rozměry 30x25x15? Bohužel na více než 25 cm to nezmáčknu. Bude problém s dáním pod zavadlo přede mnou?
Děkuji za odpověď.
jednu vec nikdy nepochopim..to kazdy ma standardne zly rozmer batoziny a uz ho musi nosit na veky vekov?:)
toto das do akehokolvek rozmeru
lalala napsal(a):Dal jsem pod sedačku i přecpaný Ryanair approved batoh, když jsem potřeboval rychle přestoupit.Dobrý den,
chci se zeptat jak moc kontrolují malé zavazadlo (kabelky, batohy). Uvádějí rozměr 35 x 20 x 20 cm... je problém pokud mám rozměry 30x25x15? Bohužel na více než 25 cm to nezmáčknu. Bude problém s dáním pod zavadlo přede mnou?
Děkuji za odpověď.
tonic napsal(a):jednu vec nikdy nepochopim..to kazdy ma standardne zly rozmer batoziny a uz ho musi nosit na veky vekov?:)
toto das do akehokolvek rozmeru
Děkuju ti za tip, ale spíše bych ocenila seriózní radu. Pouze se ptám jak kontrolují velikost zavazadla, ne jaké jiné si mám vzít :)
zoberte si take ake mate mat a bude to bez problemov :) tato otazka sa tu opakuje donekonecna. zalezi aj od letiska a personalu, zaklad je ist medzi poslednymi tesne pred koncom boardingu, nech uz nemaju cas nic kontrolovat :D
lalala napsal(a):Dobrý den,
Děkuji za odpověď.
Tohle problém nebude ;)
Problem je v tom ,ze forum bylo sjednocene , myslim ,ze to melo zustat tak jak bylo ve starem foru, otazky na cokoliv mely zustat samostatne , ale budiz , moje odpoved je takova , priority nekontroluji tak prisne jako ostatni a pak jeste jedna vec ta nova krabice je ted takova ze male zavazadlo se vklada nahoru a vetsi dolu tak,ze je jedna strana otevrena , takze vetsi zavazadlo tam proste uz nejde nacpat tak, jak se o to nekteri snazili drive a nejvetsi problem ted vidim s temi 20 cm protoze vesmes maji kufry predni kapsy a ty pak zpusobi treba i 25 cm a kufr precniva , 1-2 cm pokud neni u kontroly nejaky moc aktivni se da zvladnout , u maleho zavazadla bude stejny problem aby nevycnivalo nahore , jinak jsou bocni steny a pokud nejde tech 5 cm zmacknout tak by problem byt mohl ,zalezi zase na tom kdo tam v danou chvili bude , jinak jak tu pise tonic bud jit mezi poslednimi , stejne je to dneska uz jedno ,vetsi zavazadla olepuji vsechny , nebo si koupit priority ,ale kupuje si ho uz cim dal vic lidi a v tichem duchu zvedli cenu z 5 euro na 6 ,coz byla puvodne cena za koupi priority na letisti , ted uz je i on line
Tak uz aj ryan ide na 48 h check- in ... sraci
"Please note that for all flights from June 13th 2018 onwards, standard (free) online check-in will be available from 48 hours to 2 hours pre-departure. Customers who choose not to reserve their preferred seat, can check in online or on the mobile app free of charge from 48 hours to 2 hours pre-departure and will be randomly allocated a seat. (See Terms and Conditions below)
All Ryanair customers may buy a reserved seat online, both on the Ryanair.com website and mobile app from the time of booking up to 2 hours pre-departure and these customers can check in online anytime they so wish between 60 days to 2 hours before the scheduled departure time of their flight"
Tak zatím musím Ryanair pochvalit za skutečně rychlé vyřizování, jak jsem již psal minulý týden, 8. května nám zrušili zpáteční let Bologna - Praha.
Zpáteční letenka z Prahy do Bologne s Ryanairem nas stála celkem 3 055,- Kč pro 2 osoby a se 2 dny dovolené jsme plánovali 4 noci ve Florencii a 1 noc v Bologni. Nakonec jsme v Bologni museli zůstat o 1 noc déle, let 8.5. byl zrušen z důvodu stávky leteckých dispečerů v Itálii. Místo cca 500,- Kč za tu letenku zpět pro jednoho jsme si museli koupit letenku s ČSA na středu 9.5. za 4 976,- Kč na osobu. Celkem nás to zrušení stálo 9 952,- Kč a 84 EUR za ubytování.
Na webu Ryanair jsem v pátek podal žádost o kompenzaci 250 EUR na osobu podle EU regulace 261/2004 a plnou kompenzaci letenky s ČSA a ubytování v ceně 84 EUR. Již v pondělí jsem měl odpověď, že kompenzaci 250 EUR zamítli (podle očekávání z důvodu stávky je to ve výluce), letenku nám uhradí v plné výši, o ubytování nic nepsali, na můj další dotaz v pondělí co bude s náhradou za ubytování, mně hned druhý den napsali, že si toho nevšimli... a že to také proplatí v plné výši. Mám během 10 dní očekávat peníze na účtu. Takže jsem vcelku spokojen, dodatečné náklady nám pokryli v plné výši, s kompenzací jsem už nepočítal i když by byla vítaná...
Má cenu to ještě zkoušet přes nějakou agenturu typu vasenaroky.cz, click2claim.eu nebo někoho jiného? Jaké máte zkušenosti s těmito agenturami? Jen na doplnění dodávám, že třeba ČSA let 8.5. z Bologne do Prahy nezrušili, místo odpoledne letěli večer a do Prahy přiletěli asi s 6-ti hodinovým zpožděním ale ten samý den.