Ryanair - obecně
Koupil jsem si letenky koncem srpna s tím, že priority mít musím, i když je mi v podstatě k ničemu. Mám si někde zažádat o vrácení peněz za priority, nebo by mi to měli nabídnout sami?
Zkus chat : https://secure.livechatinc.com/l...i?groups=1
Já od nich dostal mail,že peníze vrátí.Ja dnes v poledne zadal o refund kvuli baggage policy pres chat a ted mi potvrdili, ze penize vraci na kartu. Taky jsem se bal, ze se budou skubat, kdyz nakonec vratili ten free kufr.
Ale udelali mi jinej zaimavej kousek. U letenek koupenych nekdy v breznu s dokoupenym vybranym mistem mi asi pred mesicem prisel mail, ze se meni den odletu. To mi nijak nevadilo, nicmene me dnes pri hrabani v rezervacich prekvapilo, ze nemam koupene ty seaty. Na chatu mi bylo receno, ze se to zrusilo s tou zmenou letu autmaticky, ale pan nebyl schopen vysvetlit proc mi to nikdo nedal vedet ani mi nevratili penize za tu sluzbu. Nicmene behem par minut tam vratil ty mista zpet, dokonce podle jejich cen nejaka premiovejsi (vice vepredu, muj pozadavek je proste ulicka kdekoliv)
Tohle uz prestava vsechno, ten xindl odborarsky chce Ryanair zlikvidovat , za tim uz musi nekdo stat , opet stavka , tentokrat v Nemecku , Belgii, Irsku a Nizozemci se chteji pridal .Ryanair je dava k soudu, aby jim to zakazal
Tolik let byl naprosty klid . lety litaly nacas . vsechno v pohode , letos takova paseka , nemeli se s odbory vubec bavit a uznavat je , stavkujici povyhazovat i za cenu ze by jim museli dat odstupe . nabrat nove a byl klid
Snad kazdy zamestnanec ma rozum a vi do ceho jde a kdyz se mu podminky nelibi , tak nemusi nastupovat , pripadne muze dat vypoved , v Irsku to funguje naprost bezvadne v jakemkoliv zamestnani. 14 dnu oboustrane bez udani duvodu
Jsou profese , kde by zamestanec nemel mit na stavku pravo !Mikire ty jsi ale opravdu hlupák. Nejsem žádný zastánce odborů, ale právo sdružovat se na ochranu svých zájmů v odborových organizacích je základní ústavní právo a Ryanair se může třeba stavět na hlavu. Vztah zaměstnavatel a zaměstnanec je vztah nerovný , proto zaměstnanci mají právo na ochranu a zrovna Ryanair je typickej příklad mrdky, která se zaměstnanci zametala jak chtěla a teď se jim jen vrací to, s čím oni začali. A ano jsou profese, kde zaměstnanci nemají právo stávkovat (jsou to takové, které jsou nezbytné k zajištění fungování státu), což letecká společnost není, ani Ryanair ne, představ si to.
A úplně mě fascinuje, že tohle žvaníš zrovna Ty, kterej ses chlubil tím, jak parazituješ na irském sociálním systému.
Takže se uklidni, ať Ti nepraskne cévka a zvykni si, že na každou svini se vaří voda a na každýho jednou dojde, jako došlo i na Ryanair. Kdyby se Ryanair choval k zaměstnancům slušně, myslíš, že by měli důvod stávkovat?
eremi uplne v klidu , ja na nikom neparazituju ,jen vyuzivam to .co mi stat nabizi a hlupak bych byl , kdyz bych toho nevyuzil , jako toho vyuzivaji jini , jiste mas pravdu, je to zakladnni ustavni pravo , takze kdyz se doktori rozhodnout , ze budou stavkovkat a neosetri te , tak to bude v pohode ? , kdyz budou stavkovat autobusaci , zeleznicari , tramvajaci , atd ,,tak to bude v pohode ? Co tim mas na mysli , takove , ktere jsou nute k fungovani statu ? To je prece hodne diskutabilni co je a co neni nutnost a co je statni ? V zapadnich zemich toho moc statniho neni
A ano souhlasim s tebou ze vztah zamestnavatel a zamestnanec je nerovny vztah , ovsem Ryanair je podnikatel a ten se musi starat ,aby firma prosperovala a pokud chce, aby lital za 10-20 euro v takovem obrovskem meritku jak lita , je jasne ze musi nekde setrit a pokud lezu do takove firmy , tak mi asi bude jasne , ze pracovni podminky nebudou nic moc , bud to akceptuju nebo ne
, Sveho casu jsem kdysi davno jeste jezdil z CR kamionem Evropu , v jedne firme hledali ridice , jezdilo se pro ovoce a zeleninu do Spanelska , sel jsem se tam zeptat , bylo me receno , ze se jezdi ve dvou a chteli depozit na to , ze mi daji tankovaci kartu s nejakou hodnotou tusim 30000 Kc , kdyz jsem se zeptal kdy ten kamion stoji ( predepsane max, doby jizdy ) tak mi rekli ze nikdy , tak jsem podekoval a sel o dum dal.. to same tady v Irsku , svoz mleka s farem 4 tocky denne zjistil jsem ze by to obnaselo 12 hodin denne byt v praci za 100 euro na den , na otazku dovolene me rekli 14 dnu v roce ... Tudiz mzda pod hranici minimalni mzdy, kdyz to prepoctu na hodiny , dovolena nezakonna ... takze jsem se zase otocil a sel pryc ..
A kdyz uz se nekdo u zamestnavatele bude citit poskozeny , tak ma vzdycky moznost obratit se na soud ,nebo jen soudem pohrozit , ja jsem to tady v Irsky vyuzil dvakrat a dvakrat jsem uspel a ani k soudu nedoslo a bylo vyrovnani v mimosoudnim rizeni
Je jasne ze dobri a zkuseni piloti si diktovat podminky budou , ale to se nemusi dit tak ,aby si brali cestujici jako rukojmi
A s Ryanairem litam celou dobu co jsem v Irsku i kyz jsem kdysi lital i s jinymi co nevydrzeli ryanairovske ceny a z Irska postupne odesli , takze bez toho abych to psal jako priznivec Ryanairu , nechapu o jake svini to mluvis , nakoec s nima ani nelitas , jako mnozi dalsi co jim tady tezce nadavaji ... a vzpomen si, jak jsi me zkritizoval , ze se vyjadruju k Thajsku .kdyz jsem tam nikdy jeste nebyl ... Neni to nahdou uplne stejna situace ?
Stavka proste vadi vsem co s nimi pravidelne a dlouhodobe litaji a myslim , ze ta uvaha , ze nekomu by se libilo, aby Ryanair zkrachoval , neni zas tak daleko od jadra problemu
Viděl jsi někdy stávkovat lékaře, respektive, že by nefungovala zdravotní péče ve státě? To je na rozdíl od Ryanairu jedna ze složek, který jsou nutný pro chod státu musí být vždy zajištěna. A Ti zaměstnanci využívají stejně svá práva, jako Ty svoje právo vysávat sociální systém, akorát oni u toho ještě normálně pracují. Ještě se prosím Tě podívej se, co některé výrazy vůbec znamenají. A mimochodem kdyby nebylo EU, tak v Irsku ještě pasou ovce a lítají tak leda ve snech.
Víš proč si ty cestující musí brát jako rukojmí? Protože se k nim jejich zaměstnavatel chová jako hovado a dokud to nedělali, tak mu byli jeho zaměstnaci úplně u zadku.
Ano videl v CR stavkovali obvodaci i zubari a pokud vim , tak i v doprave byla stavka a co treba prazsti taxikari ,co blokovali dopravu a broji proti Uberu, ktery jinde funguje bez napadani , jinak v do Irska jsem poprve prisel jeste na pracovni povoleni , tedy jeste pred vstupem CR do EU a doporucuju si neco o Irsku precist a to , ze tu zije vic ovci jak lidi, je jedine dobre a EU pomohlo Irsku az v obdobi let 2008-2011 ,kdyz tu byla celkem velka krize, protoze to prehnali z domy a byty a hypotekami na domy a byty
Nesleduju te , ale v nejake diskuzi si psal , ze s Ryanairem nelitas , pokud to neni nutne , tak jsem te asi zahrnul do skupiny lidi co s nima neleteli vubec , nebo jen parkrat .ale o to vic kritizujou
Tvl, tyhle žvásty jsou opravdové chucpe od někoho, kdo je příliš cimprlich na to, aby sám vůbec chodil do práce.
Když je CEO Ryanairu sociopat, tak není asi velké překvapení že mu to zaměstnanci dají vyžrat při každé příležitosti, která se naskytne. Pro srovnání se nabízí vztahy zaměstnanec-zaměstnavatel u Southwestu, kterým se O'Leary údajně kdysi inspiroval.
Nejsem žádný fanda odborů, naopak, ale díky takovým jako Ryanair nebo Tesco jsou asi stále potřeba.
Tak si něco přečti prosím Tě Ty o tom, jak Irsko vypadalo v době svého vstupu do EU v roce 1973 a jak dlouho čerpalo dotace z EU (pokud by to pro Tebe bylo moc náročný, tak to bylo cca 40 let, tedy někdy do roku 2015). Ty neustále plácáš o věcech, o kterých nevíš lautr nic...
Jinak máš pocit, že taxikáři nebo autobusáci jsou nezbytní pro chod státu? A ze zdravotníků mohou stávkovat ti, kteří nezajišťují tu nezbytnou péči právě v danou chvíli... A odložení návštěvy obvoďáka nebo zubaře Tě opravdu nezabije...
To je super, že Tě naštve něco, za co může Ryanair, ale vinu budeš dávat zaměstnancům, to je opravdu "logika" hodná mistra!
mikire já s tebou jako jeden z mála v několika věcech občas i souhlasím, ale tentokrát mi přijdeš jak hysterka fanatik :)
mikir napsal(a):1) eremi uplne v klidu , ja na nikom neparazituju ,jen vyuzivam to .co mi stat nabizi a hlupak bych byl , kdyz bych toho nevyuzil , jako toho vyuzivaji jini
2 ) Jsou profese , kde by zamestanec nemel mit na stavku pravo !
3) A ano souhlasim s tebou ze vztah zamestnavatel a zamestnanec je nerovny vztah , ovsem Ryanair je podnikatel a ten se musi starat ,aby firma prosperovala a pokud chce, aby lital za 10-20 euro v takovem obrovskem meritku jak lita , je jasne ze musi nekde setrit a pokud lezu do takove firmy , tak mi asi bude jasne , ze pracovni podminky nebudou nic moc , bud to akceptuju nebo ne
1) oni mají taky nárok na stávku stejně jako ty na dávky. Hlupák bys byl, kdybys to nevyužil. Oni toho využívají taky, ale v tvých očích je to špatně? Ty můžeš a oni ne?
2) Myslel si například piloti Ryanairu?
3) Ono je dost dobře pravděpodobný, že ty podmínky mění k horšímu průběžně. Aspoň to se stalo kamarádce teď už bývalé letušce u Ryanu
To je zase v alejích nablito :-D No, ale dost srandy, v pátek a v sobotu s nima mám lety do, respektive z Německa :-( To abych se pro jistotu podíval po alternativních trasách
Tak teď jsem blázen. Vrácení peněz za priority na chatu odsouhlašeno, po dotazu zda priority tedy zůstává bez poplatků, prý je jen za poplatek. Když jsem zkopíroval Passengers who booked on/before 31 Aug but bought priority boarding (as a separate service) after 1st Sept have had the €/£8 cost of their priority boarding refunded but Ryanair will still allow them to travel with priority boarding free of charge. Tak je suchý odkaz na contact from, kde žádný formulář není.
Tak formulář nalezen, uvidíme reakci.
Toncek , stavka ma byt v patek 24 hodin a podle mych zkusenosti z poslednich stavek v UK to zdelili, ze je let zrusen az v den odletu , uz jsem to nechtel komentovat , ale kdyz uz tu do me Petr76 i eremi rypou ze nechodim do prace, tak ja makam fyzicky od 18 oproti dnesnim mladochum co nejlepe mama hotel do 30 a plno zbytecnych VS a v Irsku mam odmakano dost let a makal jsem treba 56 hodin tydne na stavbe na Floride 30 dni v mesici v noci v supermarketu a podobne dalsi lahudky i tu jsme jezdil kamionem v noci od 6 vecer a doma byl v 6 rano takze ja uz mam odmakano ,,jak se rika na ostravsku ,,kdo robi ma zrobene synci -))
Jo a jinak jeste kdyby Ryanair zkrachoval , tak co by asi udelali ostani ??? asi by zavedli 5 eurove lenky co ? to je to uvazovani strelby od pasu... karatkrozrake Ryanair je svina smejd, tak do nej .,,, nebyt Jancury zlevnily by CD ? a jak se ted stetil kdyz zacaly jezdit zelene busy .. chova se tak kazdy.. ale pro zakaznika je prece nejlepsi aby byla konkurence a o tom to je ,,,tak cau@Ridder , jeste jeda takova vec , kdyz uz pises ze se mnou nekdy souhlasis , ma sanci zacinajici pilot , nebo i pokrocilejsi nastoupit u Singapure airlines , Quatar airways Emirates atd,,,,, podle me se musi nekde vypracovat., aby takovou sanci dostal a kde se vypracuje jinde nez u takovychto spolecnosti , vsichni tady ze me delaji fanatika a obhajce Ryanairu , ano priznavam jsou mi sympaticti , jsem s nima spokojeny , logicky jinak bych s nima nelital, nebo treba jen obcas a hledal bych jine alternativy . ale taky je klidne zkritizuju , ti kluci a vidim , ze jsou to mladi piloti casto, tu praci maji radi, zdokonaluji se a pak treba odejdou za lepsim , ja sem si taky uz s letuskama od Ryanairu povidal .at uz s Ceskama , Slovenkama, nebo Polkama a neprislo mi , ze by si nejak extra na neco ztezovaly a zena ma znameho co lita u Ryanairu jako bezpecak ..je ho tezke natrefit a navic nemuze rikat vsechno .jen vim ze ma taky hodne hodin a malo volna .,..a kdyz pises o kamaradce byvale letusce Ryanairu , zvazila ze neakceptuje takove podminky. jako mela tak sla pryc , ale odjakziva platilo kdo chce s vlky zit musi s nimi vyt , a dalsi podobna porekadla ,,, podkopavat vlastni firmu zadny dobry sef nepripusti a O Leary je sice prasteny Ir , v zasade ale dobry chlapik a vybodoval firmu ktera prepravovala par Iru a mela par letadel a kde dneska jsou , kolik prepravi cestujich a kolik maji letadel .. osobne si myslim ze si vzali prilis velke sousto a jeste 75 % Laudamotion , nekdy je mene vice ,,,ale abych tu hlasal neco o smejdech a o svinich nad kterymi se vari voda ,to me tak trosku vytaci .. i kdyz jsem flegmos s nazorem ze pokud nejde o zivot jde o hovno ,,,Jo a zhorsuje se to vsude , v posledni me firme kde jsem makal se ty podminky, taky zhorsily oproti tomu co jsem tu mel pred 17 lety a socialka sice nebyla lepsi ale rozhodne nebylo takove slozite papirovani a takove prisne podminky jake jsou ted ...
Tak já našel, že stávka má být zatím ve středu 12.9. Nicméně to neznamená, že nemůže být taky v pátek. Mám s nimi 2 lety. V pátek Krakow - Berlín a v sobotu Berlín - Fuerteventura.
Pokud by zrušili páteční let, mám nárok na proplacení letenek Krakow - Berlín s jiným dopravcem? To, že by mi nabídli jejich let někdy další den, mi je tak nějak k ničemu. Předpokládám, že kdybych si našel rovnou letenku Krakow - Fuerteventura, tak mě s tím pošlou k šípku, že? :-)
Vzhledem k tomu, že na pátek není žádný omezení provozu plánováno, tak Tě aktuálně určitě pošlou do háje v každém případě. Jinak to proplacení letu z nich budeš těžko vymáhat, nemají se k tomu, nárok na to samozřejmě je, měli by se postarat sami, ale nedělají to a nabízí jen své lety. A vzhledem k tomu, že by hypotetická stávka v pátek postihla jen let do Berlína, tak by s Tebou řešili jen let tam, to že letíš další den někam jinam na separátní rezervaci je jedno.
Hoši,vys..... se už na tu stávku.Stejně nic nezměníte.Mě posunuli odlet BRQ-STN 10.11. až na 22:45,čímž nestíhám přestup a nebrečím tady kvůli tomu...
Zdravím,prosím vás, neletěl jste někdo v poslední době s Ryanair, dejme tomu poslední týden? Jedná se mi o poplatky za zavazadla, mám koupenou jen letenku a rezervovaný místa v letadle. Od 1.11. 2018 jsou zpoplatněny i zavazadla uložená v nákladovém prostoru, prý to platí i pro letenky zakoupené před tímto datem, já je kupoval někdy v červenci. Byl tu článek, že to zpětně neplatí(tzn., že zavazadlo mi vemou při odletu a uloží zdarma), pak tu zase někdo psal, že to tak není a platí to zpětně. Víte někdo tedy, jak to tedy je ve skutečnosti? Případně jaká je výše těchto poplatků? Díky moc.
eremi napsal(a):Vzhledem k tomu, že na pátek není žádný omezení provozu plánováno, tak Tě aktuálně určitě pošlou do háje v každém případě. Jinak to proplacení letu z nich budeš těžko vymáhat, nemají se k tomu, nárok na to samozřejmě je, měli by se postarat sami, ale nedělají to a nabízí jen své lety. A vzhledem k tomu, že by hypotetická stávka v pátek postihla jen let do Berlína, tak by s Tebou řešili jen let tam, to že letíš další den někam jinam na separátní rezervaci je jedno.
Dík, něco takového jsem čekal :-) Nechci teď nic řešit, jen mě zajímalo, jaké mám jiné možnosti než jen případně přijmout jejich nabízený let někdy za dva dny, který je mi k ničemu. Takže holt bych byl nucen koupit jiné letenky s tím, že s největší pravděpodobností z nich nic nedostanu. Předpokládám, že nějaké potvrzení, že nejsou ochotni mě do destinace dostat pomocí letu XY ve stejný den, mi taky nedají.
tramin napsal(a):...... a nebrečím tady kvůli tomu...
Já nebrečím, jen mě zajímá co vlastně člověk může požadovat a jak se zachovat. Lepší je být trošku v obraze. Jinak samozřejmě věřím, že odletím normálně podle plánu :-)
Ahoj, chtěl bych se zeptat klasicky ohledně zavazadel u Ryanairu. Mám koupenou letenku na tento pátek, letenka bez odbaveného zavazadla. Pochopil jsem doufám správně, že i tak můžu mít malou taštičku a pak jedno 10kg zavazadlo s sebou na palubu s tím, že to 10kg ale nebudu mít na palubě nad hlavou, ale stejně ho pošlou dolů.
A teď dotaz na někoho, kdo letěl v poslední době - jak to probíhá prakticky ? Vážně odeberou všem cestujícím čekajícím u brány na nástup do letadla ty "10kg" zavazadla ? tj třeba 200 cestujícím anebo je odebírají třeba nejdřív příchozím a druhou půlku lidí už nechají být ?
A probíhá tedy toto odebrání zavazadla až u te nástupní brány nebo musí člověk stejně na odbavení a nechat ho už rovnou tam?
Klasicky je to tak v mlze, že já tomu tedy na sto pro nerozumím. Díky moc. J.
Toncek , neni to uplne tak jednoznacne , jak pise eremi , zatim tedy je jasne , ze stavka je dnes a zitra ma skoncit , ale pokud by tedy v patek byla , tak bych nehazell flintu do zita , posledne jsem mel dve samostane letenky , Brno - Stansted a Standsted -Cork a bez jakychkoliv problemu to vymenili zdarma za primy let Praha - Dublin , tedy jina tasa , jak jine misto odletu ,tak jine misto priletu , cekal jsem ze se bodou cukat, ale problem s tim nebyl zadny, jen jsem musel byt trpelivy pri dovolani se. resil jsem to telefonicky z Irska, protoze ty letenky byly pro zenu ,
A pred casem tu nekdo resil zruseny let z Bologni a sance se dostat jinak ,moc nebyla a dalsi let byl taky nejak za dva dny , nakoenec tu pak dotycny psal , ze koupil jine letenky s jinym prepravcem a Ryanair mu je pak prolatil ,vcetne hotelu
Uz jsem si vsiml ,. ze neni ke kazdemu stejny pristup , a rovnez tak, kazdy problem se resi individualne
Tak at se dari a stavka neni a pokdu jsou dve samostatne letenky , tak se taky nenech odradit pri zmeskani letu , ze by ti odmitli dat jinou , doposud , kdyz se mi neco takoveho stalo , tak vzdycky letenka zdarma pak byla , naposledy letos v kvetnu i kdyz celkem s bojem a nekompromisnimi argumenty hned vecer po priletu na prepazce a ranni dohrou .kdy me dali let az na vecer , pricemz ,letel i ranni let . ktery jsem nakonec vybojoval , netvrdim , ze je na to zcela legalni narok , ale oni pristupuji obcas k cemukoliv jinak, nez jsou pravidlaZpět k Priority Boarding (letenka koupena v srpnu 2018, let po 1.11.2018):
Poprvé čekání na live chatu 65 minut, agent mě poslal do jistých končin
Podruhé čekání na live chatu 87 minut, agent velmi slušný, že dostanu během 24 hodin email s refundací poplatku Priority Boarding, ale Priortiy Boarding zůstane zadarmo. Email přišel. Nyní čekám na platbu (respektive připsání) na moji platební kartu.