Ryanair - obecně
Zdar, v úterý se vracím do Prahy a dělal jsem si u Ryanairu check-in. Dostal jsem boarding pass, ale místo místa tam mám jen uvedeno, že bude přiděleno na bráně. To jsem nikdy neviděl. Mám očekávat překvápko? 😂
Pred niekolko dnami ktosi riesil na FB podobnu zalezitost a pravdepodobne overbooked flight, bude sa cakat na to ,ze niekto nedojde, alebo sa potom budu zhanat dobrovolnici za kompenzaciu.
Za 600 € (denied boarding) + ušlou mzdu + ubytování a stravu v 5* + transport jim tu klidně zůstanu. Jordan Pass má v sobě ještě moře památek 😜
Ale tohle asi nebude ten případ - ten let stále ještě prodávají a tři místa zbývají za necelých 50 €
DimikUK napsal(a):Teoreticky to asi možné je - všichni ostatní by museli mít dopředu koupené sedačky. Ale letenky na let se dají stále koupit, tak asi ne nebo let chtějí přebookovat o celé 4 pasažéry.Overbooked pri sekvenci 98? To asi ne.
Každopádně v aplikaci, když kliknu na "nejste spokojení s místem, změňte ho.", tak tam vidím všechny sedačky jako nedostupné - šedé s křížkem.
Že by vedlejší efekt způsobu, jak si zdarma v bookovat svá vyvolená místa? V tom případě to drží už přes půl hodiny.
Michal napsal(a):
Zdar, v úterý se vracím do Prahy a dělal jsem si u Ryanairu check-in. Dostal jsem boarding pass, ale místo místa tam mám jen uvedeno, že bude přiděleno na bráně. To jsem nikdy neviděl. Mám očekávat překvápko? 😂
Taky se mi to stalo, když jsem odlétal z krakowa tohli mi pak dalk u gatu :D
Michal napsal(a):Jak jsi přišel na 600 euro? Když tak 400 euro za denied boarding, pokud se bavíme o Amman - Praha.Za 600 € (denied boarding) + ušlou mzdu + ubytování a stravu v 5* + transport jim tu klidně zůstanu. Jordan Pass má v sobě ještě moře památek 😜
Práve som odskúšal "fuel dump" pre Ryanair :)) Lastminute.de teraz ponúka na MC Debit zľavu cca 6,50€ / leg / osoba. Nič závratné, ale 13 euro ušetrených na spiatočke celkom poteší. Tie zľavy to dáva vcelku random, pri viac osobách na jednej rezervácii to napríklad vyšlo cca 5,50€ / osoba. Pri niektorých lacnejších letoch tam zľava bola menšia, alebo to bolo dokonca drahšie ako na Ryanair.com.
Je to klasické Rumbo, takže "šmelinári" a podvodníci - treba na to pri bookingu myslieť a 17 krát skontrolovať či ste si tam neprihodili nejaké poistenie alebo support - hlavne keďže je to v nemčine, je tam trochu riziko.
Výsledok - zaplatil som 54,37€ za dve letenky Londýn -> Pardubice a v manage my booking vidím, že za mňa oni zaplatili 59.85 libier, čiže cca 68€. Radosť s nimi obchodovať :)
Čakal som nejaký problém s tým, že sa nebudem vedieť dostať do bookingu na Ryanairi, ale obratom prišiel mail s fejkovým vygenerovaným mailom na login do bookingu aj s PNR - mimochodom v tvare Meno.Priezvisko111@coyotebox.com - dôveryhodne pôsobiace jak sviňa :D
Tiež nie je problém s prípadným dokúpením priority - stojí 6 libier či už pri bookingu alebo aj následne cez manage my booking.
V manage my booking si následne tej fejkový e-mail viete zmeniť za vlastný a tak tých "vandrákov" úplne odstrihnúť od toho bookingu a pridať si ho do vlastného accountu na Ryanair.com.
eremi napsal(a):Myslel jsem, že je za něj vždycky 600, ale i tak dobrý 😊 Zatím to bylo tak nepravděpodobné, že jsem věděl akorát, že existuje. Díky za upřesnění.Jak jsi přišel na 600 euro? Když tak 400 euro za denied boarding, pokud se bavíme o Amman - Praha.
Ještě jedna věc - denied boarding a zpoždění v cílové destinaci se sčítají nebo ne? Myslím, že ne. Ale umím si představit, že jela frekventovanějších trasách tě nepustí do letadla, ale zároveň tě pošlou do hodiny dalším.
Michal napsal(a):Nesčítají, proto mají povinnost se o Tebe postarat - stravu, ubytování, dopravu atd.Myslel jsem, že je za něj vždycky 600, ale i tak dobrý 😊 Zatím to bylo tak nepravděpodobné, že jsem věděl akorát, že existuje. Díky za upřesnění.
Ještě jedna věc - denied boarding a zpoždění v cílové destinaci se sčítají nebo ne? Myslím, že ne. Ale umím si představit, že jela frekventovanějších trasách tě nepustí do letadla, ale zároveň tě pošlou do hodiny dalším.
Ad. overbooking - Ryanair se dušuje, že neprodává více míst, než má. https://corporate.ryanair.com/ab...r-charter/
Pravdepodobne ano, sa to riesilo hentam na fb, ze prislo nejake lietadlo s inym seatingom ... ale ved Michal zreferuje snad :)
tonic napsal(a):Jestli jinou mašinu nevím, na check-inu jsem dostal papírovou letenku s logem Ryanair a na ní místo.Neposielajú na tú linku nejakú prenajatú mašinu, ktorá nemá štandardný Ryanair layout?
Ahoj,
Je nějaká možnost zjistit jak je to s linkami z Vídně/Berlína na Kanárské ostrovy?
Na ofiku webu jsem schopen nalézt termíny pouze do konce března.
Díky :)
Ahoj, to jsou všechno linky Laudamotion - každopádně z Berlína-Tegelu by měly být linky na Kanáry zrušené. Ze Schönefeldu pod taktovou klasického Ryanairu pokračují dál.
Z Vídně takové informace nemám, ale pokud se neprodávají, obávám se, že je stihne stejný osud jako ty berlínské.
niemandos napsal(a):Tak došlo ke změně zavazadlové politiky, takže pokud je pro vás problém dát 6 Euro v jednom směru za to zavazadlo, které vám u gatu vezmou, tak přeji hodně stěstí při balení toho pidi zavazadla :)
Ano, to já vím, že došlo, proto se ptám. Letěla jsem s LM, už jsem zpět a opět bylo zavazadlo cestou tam odbaveno zdarma, zpět v kabině opět zdarma, takže bych těch 12e platila úplně zbytečně, kdybych se měla řídit Vaší radou. Letadlo a posádka byla RA.
Nedělá mi to vysloveně problém, ale lítám více jak 10x ročně a kdybych měla platit 12e pokaždé, jsem už na úplně jiné částce. Nevidím důvod k sarkazmu, to je tak typicky české. A pokud vím, toto je stránka a forum věnované LEVNÉMU cestování, tudíž na otázky a rady typu "jak ušetřit" byste měl být přinejmenším zvyklý.
Hezký den
@johana. Johanko, jsem neskutecne rad, ze jsi ušetřila 12 euro a ze cestujes tak casto. Jen bych ti radil, aby jsi si příště nepletla letecké spolecnosti. Jinak asi nema smysl to komentovat
Kryštof Hájek napsal(a):Ahoj, to jsou všechno linky Laudamotion - každopádně z Berlína-Tegelu by měly být linky na Kanáry zrušené. Ze Schönefeldu pod taktovou klasického Ryanairu pokračují dál.
Z Vídně takové informace nemám, ale pokud se neprodávají, obávám se, že je stihne stejný osud jako ty berlínské.
Děkuji moc za odpověď, minulý rok jsme využili fajn ceny v červenci na Gran Canaria z Tegelu. Následně jsme se dozvěděl, že byla přidána i Vídeň, tak jsme tento rok chtěli zkusit jiný ostrov a z bližšího letiště. No nevadí, bude se muset najít něco jiného :)
Johana napsal(a):Nedělá mi to vysloveně problém, ale lítám více jak 10x ročně a kdybych měla platit....
Tak to toho zas tak moc nenalítáte. To bych to neviděl tak černě 😉
Ahoj, prosím - mám čekat nebo hned kupovat na polovinu září letenky do Španělska (Alicante) - nejlíp asi z Norimberka (jsme od Prahy)? Po dlouhé době sháním na vlastní pěst, tak možná naivní dotaz .. díky za rady
Kvaka K napsal(a):Ahoj, prosím - mám čekat nebo hned kupovat na polovinu září letenky do Španělska (Alicante) - nejlíp asi z Norimberka (jsme od Prahy)? Po dlouhé době sháním na vlastní pěst, tak možná naivní dotaz .. díky za rady
Ryan vetsinou zlevnuje 1-3 mesice pred odletem, mozna ulovite i neco z Pardubic nebo Berlina.