Ryanair - obecně
gavelcikova.marie napsal(a):Děkuji...kouknu na dokoupení jednotlivých komponentů...a ještě jestli můžu... Letěl byste raději z Krakowa Ryanairem nebo z Prahy ukrajinskou leteckou společností....cena + čas vychází cca stejně...jsem z Prahy....
Dotaz nechápu, proč by někdo kdo je z Prahy, letěl z Krakova když může za stejné peníze letět z Prahy? Jako že Ryanair má lepší servis než UIA?
Breathe napsal(a):Dotaz nechápu, proč by někdo kdo je z Prahy, letěl z Krakova když může za stejné peníze letět z Prahy? Jako že Ryanair má lepší servis než UIA?
Tak to je přece jasné. Paní se zřejmě obava letu s ukrajinskou společnosti. Zřejmě neví, co je Ryanair zač ;-).
niemandos napsal(a):Tak to je přece jasné. Paní se zřejmě obava letu s ukrajinskou společnosti. Zřejmě neví, co je Ryanair zač ;-).
S Ukrajinci mnohem lepsi nez s mikirovym milackem :-)
Protože je to let s přestupem... myslím z Prahy... ještě jsem takhle neletěla...Z Krakowa je to přímý let do Oděsy...
gavelcikova.marie napsal(a):Ok děkuji....načetla jsem všechno o přestupech zde na fóru....snad to dám....
Proč by jste to nedala. Nic na tom není a pokud neumíte anglicky, tak v Polsku se domluvíte i česky. A nakonec stačí ukázat letenku a oni ukáží kam jit. Cestovat do Krakova by byla hrozná hloupost, obzvlaste pokud jste z Prahy :-)
Tak ja bych to zase jako hloupost nevidel Praha-Ostrava Pendolinem je pohodlna cesta 3 hodiny a dal do Krakowa je moznosti dost a kdyz uz ne takhle, tak pak je let Praha -Krakow , sice lita v jine dny nez pak tak Odesa ,ale Krakow je prijemne mesto. tak se tam da ten cas vyuzit navic prilet je tam vecer a odlet je pak rano ,takze bych volil let v patek vecer do Krakowa a v nedeli dopoledne let do Odesy a sobotu vyuzil v Krakowe
Radeji let s FR a vikend v Krakowe nebo vsedni dny , nez let s UIA a 7 hodin v Kyjeve ,nakomec let do Krakowa s Prahy je v patek k veceru a odlet dp Odesy je v neeli rano
Neznam ceny UIA ,ale FR ma jak Krakow tak pak Odesu za slusnou cenu
mikir, ake skusenosti mas s UIA? Lebo akoze zabit dva dni s presunmi, zaplatit vlaky a ubytka... to uz mozem ist aj vlakom celu cestu a nemusim riesit checkiny a bagaze
inak este ved lieta CSA priamo Odesu z Prahy
V letadlech UIA mají palubní časopis a v něm mapu terminálu D, je v ní popsáno vše důležité pro přestup. Terminál není velký a všude jsou šipky na transfer, schválně jsem na ně včera dával pozor. Než jet vlakem do Krakova a tam přeszupovat na MHD na letiště, tak si mnohem radši přestoupím v Kyjevě, nic na tom není.
@tonic mas pravdu , je to spis takovy nepodlozeny pocit , UIA , Aeroflot atd,,nerozlisuju ,a mam pocit,ze nejvetsi procento nejakych leteckych problemu padaji na Rusko CSA je dneska uz Smartwings a to je taky problem ,asi to moc dramatizuju, je to i tim ze dneska mladi preferuji vychodni krajiny . ktere ja osobne tak nejak prilis nemusim
Jaký smysl má volit přímý let, když to znamená se vláčet x hodin kamsi do Krakova??? Nechápu logiku tohoto uvažování.
Proč trávit 7 hodin na letišti, když muzu místo toho sedět ve vlaku nebo v autobuse, tahat sebou zavazadla a užívat si pohodu cestovani. Na letišti je to tragické, není tam co dělat a vlastne se ani nedá do toho Krakova z letiste na chvilku zajed :-))
Opravdu ne každý je Mikire důchodce či nezaměstnaný, co ma času na rozdávání a místo půl dne muže nekam cestovat cely den a víc;-)
Petr76 ,dotaz nebyl na primy let ,ale na rozdil mezi s UIA a prestupem v Kyjeve a 7 hodinovym cekanim tam a jizdou do Krakowa a naslednym letem do Odesy s FR ,tak jsem jen vyjadril nazor ze bych si to zpestril Krakowem a letel bych kvalitenejsi leteckou spolecnosti ( samozrejme subjektivni nazor )
niemandos , zrejme tam patri u toho letiste Kyjev , ne Krakow , Kyjev neznam , jel jsem pres nej kdysi davno vlakem ,ale 7 hodin cekani neni na zadnem letisti prijemne a ekonomicky tam casto clovek utrati vic, nez by dal za nocleh , bylo psano , ze dp mesta to moc smysl nema ze zbude tak max 3 hodiny
Jak jsem se na to dival , tak kdyz by byl let z Prahy v patek k veceru do Krakowa a pak dal let v nedeli dopoledne. tak jde o vikend a v tom pripade ma cas i pracujici , samozrejme stezejni je taky duvod navstevy Odesy ,ale sluzebni cesta to asi nebude , protoze tam by ta volba byla asi let Praha -Odesa primo bez prestupu
Ale jinak mas pravu divam se na to i jine cesty z pohledu den sem den tam ,,,proste casu dost ,ale ono je to taky trosku o urcitem cestovatelskem pohodli coz je ale pro kazdeho jine..Nekdo voli skakani z letada na letadlo .jiny radeji nocleh a co s tyka zavazadel ,z toho jsem uz vyrostl pred 20 lety a se zavazadlem do 10 kg to prece neni o nejakem tahani zavazadelBlbne mi farefinder. Vždy ukazuje jen jeden měsíc a nedá se přepínat dále. Zkoušel chrome i firefox. Nemáte někdo tip jak s tím vydrbat?
Ahoj, prosím o upřesnění. Stále je v ceně letenky malý kufr co si dám v letadle nad hlavu? nebo se něco změnilo? letěl jsem s Ryanair par let zpět....díky
Roman Dvořák napsal(a):Ahoj, prosím o upřesnění. Stále je v ceně letenky malý kufr co si dám v letadle nad hlavu? nebo se něco změnilo? letěl jsem s Ryanair par let zpět....díky
Ahoj, veškeré info zde: https://www.cestujlevne.com/lete...st/ryanair Podmínky se od té doby měnily už několikrát.
@jakob , co ti na tom nefunguje ? pouzivam sice radeji irskou verzi , v anglictine , ale normalne me to jde tak , ze kliknu napred na reklamu , treba ted 20 % ukazi se me mista ( na Irske verzi Dublin , Cork atd ,,) no a pak kliknu na kteroukoliv konkretni nabidku ,a jak naskoci tak kliknu na vice moznosti a ukaze se ten ramecek do ktereho si zadas misto odkud chces letet a pak uz i ty dalsi udaje podle vyberu ..ted mi to funguje cele normalne a mohu zadat cokoliv,jinak kdyz zadas ruzne modifikace stranek tak pak mas vzdycky s te zeme ty letiste ve fare finderu automaticky
Já chodím přes "naplánovat"->"fare finder" tam zvolím odkud a vybírám si destinace. Když nějakou rozkliknu, tak se mi objeví graf cen na měsíc. Na jiný měsíc ale nejde přepnout i když lety normálně operují.
Zkoušel jsem i tvou cestou i změnit jazykovou mutaci a je to stejné.
Já s tím taky žádný problém nemám, asi zase nějaký obvyklý ryanairovský bug. Kromě toho, že ceny ve fare finder často ani vzdáleně neodpovídají cenám skutečným :D
@jakob , nevim ty grafy mi funguji , napada me ze nekdy se me taky neslo vratit ,ale ne z mesice ale ze vyberu dnu zkus se vratit na zaklad kamkoliv a pak zvol mesic co potrebujes
@Krystof Hajek ,no nekdy neodpovidaji ,ale urcite odpovidaji vic nez u Azairu , proste hledani nejlepsi ceny neni otazka jednoho dvou kliknuti -)jakob napsal(a):Blbne mi farefinder. Vždy ukazuje jen jeden měsíc a nedá se přepínat dále. Zkoušel chrome i firefox. Nemáte někdo tip jak s tím vydrbat?
To by mě taky zajímalo.
Tak vyřešeno. Letím Wizzem, stejně to vyšlo levněji :)
Zkoušel jsem všechno možné ale pořád tam mám jen jeden měsíc a přepínat se nedá.