Od kdy hledat levné letenky
Dobrý den, chtěl by s rodinou vyrazit nejlíp asi tak v říjnu někam za exotikou.(ano vím, že ani říjen není doporučovaný měsíc, ale máme rádi i zimní dovolenou na lyžích a byla by to náhrada za letní, kterou by jsme dali jen nějakou levnou - dovolené a peněz není neomezeně) Máme nacestované prd, takže poměrně jedno kam - moře potápění, poznání atd. Vzhledem k tomu, že je to za poměrně dlouho dobu bych to rád řešil co nejdřív a pokud možno za co nejlepší cenu.
Jenže co se dívám na vyhledávače a stránky s akčníma letenkama, tak akce jsou většinou na letenky za cca 3 měsíce atd.
Má teda cenu řešit letenky teď, v jaké časovém rozmezí od plánovaného letu jsou nejlevnější, kde případně hledat atd.?
Omlouvám se, pokud jsem vložil do špatné sekce.
Standardní pravidlo je asi tak 2–4 měsíce před odletem... Vy jste ale o krok dál a znáte už i „akční“ verze letenek. Tudíž se mrkněte k nám do archivu a uvidíte, na jaké období se kdy vyskytovaly akce a hlavně do které lokality.
O exotice se bavíme o Mauriciu, Asii (jaká oblast), nebo snad pevninská Afrika? Je toho moc a sezónnosti jsou prakticky vždy někde. Říjen bude super třeba na Indonésii.
nemáme to vůbec vyhraněné, samozřejmě jsme uvažovali Thaijsko, Srí Lanka, Mauricius ars, nebo na druhu stranu Karibik, ale tam zase nevím moc kam jet, Dominikánskou a Kubu je na mě mimo letoviska pro mě jako začátečníka dost divočina a do center nechci.
Pevninskou Afriku si netroufám vůbec, arabská část vůbec a níž rovníkovou na safari jsme vůbec neuvažoval a nemám to teda nastudované.
Děkuji jak za tipy jak na vyhledání letenek tak na lokalitu.