Praha-New York, Washington-Praha, září/říjen
Ahoj cestovatele,
Plánuji s kamarádem trip do New Yorku a cestu po východním pobřeží, (Philadelphia, Washington, Virginie)... Konec září začátek října, na 3 týdny...
Našel jsem letenky PRG - JFK Singapur Airlines cca 7000 dvě odbavena zavazadla
IAD - PRG Air Portugal cca 7000 jedno odbavene zavazadlo
Podle mě to jsou dobré ceny, ale nejsem žádný velký cestovatel, tak bych chtěl znát váš názor...
Díky
Ahoj.
Kazdej povazuje za “dobrou cenu” neco jinyho, hodne zalezi, kolik nepohodli jsi ochoten na ceste strpet, jestli vubec chces jet na jiny letiste nez v Praze nebo jestli chces za kazdou cenu primej let (coz ani nevim, jestli se vlastne da z PRG do NY. Na to jsou tu jini experti :))
Ja bych 14 000 za vychodni pobrezi de facto mimo hlavni sezonu (prazdniny) nedal a radsi bych predelal plan cesty, kdyz tu jsou akce Viden - New York za 7500 Kc se zavazadlem.
A do rijna je casu dost, beztak se dalsi akce objevi. Amerika je tu kazdej tyden.
Odlet z Prahy není podmínkou, Vídeň by taky šla. Jsem z Brna, takže je to zhruba nastejno.
Přímé lety by byly super, ale jsou dražší... Mnou nalezené lety mají jeden přestup, cesta tam 1h25min ve Frankfurtu a zpátky 3-4h v Lisabonu. Což se dá vydržet...
To je vpodstate moje druhá varianta, pokud by byla zpáteční letenka do NYC se zavazadlem o dost levnější, tak bysme jeli z Virginie vlakem zpátky, cca 7h, ale pokud by to vycházelo o dost levněji, tak bysme do toho šli.
Ale zatím jsem nenašel zpáteční letenku i s odbavenym zavazadlem (23kg) který by byla pod 14000.
Našel jsem zpáteční letenku z Vídně s jedním zavazadlem za cca 8000. Když si připočítám cestu do Vídně + vlak z Virginie do New Yorku tak to vychází cca na 11000...
Ten trip v USA jde urcite naplanovat taky lip, aby ses vyhnul 7hodinove ceste vlakem a zaroven usetril za letenky.
Tady mas inspiraci, treba jeste funguje https://www.cestujlevne.com/akcn...zavazadlem
Autobusy budeme používat na přejezdy mezi městy, ale na tu delší cestu bude vlak pohodlnější. Autobusem je to za 47$, vlakem za 74$
Tahle oblast není extra turisticky zajímavá, osobně bych se tam 3 týdny opravdu nudil (NY je max. na 5 dnů a WA na 2, zbytek není nic extra). Pokud tam chceš být tak dlouho, přidal bych Niagara falls, Chicago, popř. Detroit/Indianapolis (pokud tě zajímají auta).
Letenky Do NY/popř. Newark seženeš v akci pod 6.000 (bez zavazadel ale pořád s příručákem 8-10kg z Vídně, nebo Berlína) - nemá smysl tam tahat velké kufry, vše se tam dá koupit a budou ti jen překážet a na cestu zpět si můžeš zavazadlo dokoupit (podle velikosti nákupů). Letenky kamkoliv jinam budou jen dražší.
Doprava mezi městy busy za pár USD (jízdenky ještě nejsou v prodeji).
Pokud plánuješ venkov, nebo nějakou větší akci, půjč si auto.