Ahoj, hledáme jednosměrné letenky pro tři osoby do Larnaky na Kypru. Chtěli by jsme odletět 30. 6. 2014. Případně o den nebo dva později v případě příznivější ceny. Jako nejvýhodnější varianta nám přišla odletět z Budapešti, kde letenka za osobu vycházela cca na 3 900,- Kč. Jen se chceme ujistit, že neexistuje výrazně levnější varianta, kterou neznáme. Předem díky za odpověď. .

Kypr - Larnaca

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

Tohle ale jak čtu podmínky není jen pojištění spoluúčasti:

Naše pojištění půjčeného auta uhradí jakoukoliv škodu, která je spojena s poškozením exteriéru auta a je našemu klientovi autopůjčovnou naúčtována. Nemusí tedy nutně jít o spoluúčast na škodě, ale o plnou úhradu škody.

Příkladem za všechny je defekt pneumatiky. Naše pojištění ho pokryje i v případě, kdy náš klient neměl žádné základní pojištění od autopůjčovny a nebo ho měl a pneumatiky byly ve výlukách. Naše pojištění se vztahuje na všechny varianty. Tedy samozřejmě i na situaci, kdy pro klienta vyplyne pouze spoluúčast na defektu pneumatiky.

Zároveň Severní Kypr tam ve výjimkách není, takže by to mělo fungovat. Každopádně díky za tip, škoda, že jsem před 2 týdny obnovil na další rok WWI, které bylo dražší 🫤

0 Citovat

Ja jsem si ho dneska koupila, ale jen Evropa na tyden. Kypr tam je jako celek.

0 Citovat

Tady vycet zemi Evropa:

Varianta Evropa se vztahuje také na všechny ostrovy na evropském světadílu , například včetně těchto:
Azorské ostrovy (Azory), Faerské ostrovy, Sicílie, Sardinie, Ibiza, Kefalonie, Korsika, Kréta, Kypr (celý ostrov - jak Jižní Kypr, tak i Severní Kypr), Mallorca (Malorka), Madeira, Malta, Menorca, Rhodos ... a mnoho dalších, které fyzicky patří na evropský kontinent .

0 Citovat

A tady se to resi: (viz. i prispevek od matej15):

img-2772.png

0 Citovat

Já bych nebyl tak optimistický, že toto platí za všech okolností. Pneumatiky a další podobné věci jsou hrazené např. od WWI taky, i když jsou ve výlukách u základního pojištění od půjčovny. Ale pokud se stane pojistka neplatná např.  z důvodu nehody způsobené pod vlivem alkoholu nebo drog a půjčovna bude vymáhat celou škodu tj. třeba i vyšší než spoluúčast, podle mě nebude externí pojišťovna hradit s odkazem, že nebyly splněny podmínky půjčovny pro platnost pojištění. Provoz auta na území, kde neplatí pojištění půjčovny, je podle mě srovnatelný s výlukou na alkohol a drogy a je to něco jiného než třeba ty pneumatiky, což lze brát spíš jako doplněk. Asi by bylo dobré se na Defend dotázat předem.

0 Citovat

Zrejme každá poisťovňa, ktorá poisťuje spoluúčasť má vo výlukách uvedené niečo v zmysle, že poistenie neplatí, ak došlo k porušeniu podmienok požičovne.

(defend: Pojištění se nevztahuje na škodu vzniklou v důsledku provozu Pronajatého vozidla v rozporu s podmínkami Smlouvy o pronájmu)

Tu by som ale rozlišoval dve situácie:

1 - poistka na určitom území neplatí, ale požičovňa nezakazuje vjazd na toto územie (typický príklad severný a južný Cyprus). Prejazdom na sever nedošlo k porušeniu podmienok, výluka z poistenia excessu by sa nemala uplatniť.

2- poistka na určitom území neplatí a požičovňa zakazuje vjazd na toto územie (typický príklad Izrael a palestínske územia). Vstupom napr. do betlehemu došlo k porušeniu podmienok, výluka z poistenia excessu sa uplatní.

1 Citovat

Přesně tak, půjčovny cestu na sever nezakazují, nic se tím neporušuje. Problém je jen v tom, že pojišťovny z jihu z pochopitelných důvodů Severokyperské území nepokrývají. Pokud by pokrývaly, tak jsem si jistý, že by si na tom půjčovny udělaly byznys a prodávaly to pojištění samy za příplatek, tak jak je to běžné, když chcete s autem do jiné země, než kde došlo k výpůjčce.

Tohle je spíš případ, jaký jde udělat třeba v USA, že jde vzít auto úplně bez pojištění, pak ten defend kryje škodu do pojistného limitu, bez ohledu na existující pojistku od půjčovny.

0 Citovat

Přečetl jsem si pojistné podmínky a vypadá to, že při provozu auta v souladu s podmínkami smlouvy nebude u Defendu problém. To je důležité i třeba pro jízdu po nezpevněných silnicích, což je v některých zemích častější. Je třeba si v takovém případě vybrat půjčovnu, která to nezakazuje (nebo zakazuje jen konkrétní silnice, kam jet nechci), jen upozorňuje, že neplatí pojištění. U jiných externích pojišťoven to ale může být ve výlukách, když se nejedná o spoluúčast (kromě pneumatik a jiných vyjmenovaných položek). Defend může ušetřit dost peněz za plné pojištění auta od půjčovny na Islandu, kde na rozdíl od WWI platí (a třeba discovercars je výrazně dražší než jinde).

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Ale melo by tam platit externi pojisteni treba to defend https://www.defend-online.eu/… nebo se pletu? Kdyz platim poskozeni, uhradi to pojistovna (zde do 175k, kdyz je komplet uhrada), jinak na jihu max. napr. do 25k (coz je spolucast cca 1000€).

Koukal jsem na hodnocení. Trustpilot = hrůza, google recenze = 4,7 ...Tak nevím..

Celý svět roční = 2790 Kč, Evropa roční = 1923 Kč...

0