Matrix ITA Software
Ahoj,
Mohl by někdo prosím popsat, jak ten Matrix funguje ??
Hledal jsem multi letenku PRG, VIE, MUC, BUD, TXL -> MIA, TPA... (druha pulka března 2015).
Na pelikanovi jsem schopny se dostat na nějakých 11 500 +- cca,
Nicméně Matrix začíná na 14tis.
To mi přijde divné.
Díky za info.
K.
Čím více letišť zadáš, tím horší výsledek obdržíš. Respektive dej více letišť, ale omez hledání jen na konkrétní aerolinku/y. Např.
- PRG
- ba+
- MIA,FLL,PBI
- MIA,FLL,PBI
- ba+
- VIE,BUD,WAW
Musíš zapnout rozšířené možnosti.
Matrix není vševědoucí, ale nejlepší. Dost tarifů nevidí, ale pak vidí takové, které nevidí zase pelikán
Díky za postřeh
Nakonec jsem stejnak nejlepsi (podle me) nasel pres pelikana : https://www.pelikan.cz/cz/#/reservation ... rbd=0&ct=0
Otázka zní: Dave, omlouvám se je to mimo topic nicmene jako odborník, myslis ze bude jeste nejaka akce do konce roku kde bude letenka s odletem z Prahy navrat MUC, TXL, VIE, BUD a bude lepší vyčkat nebo co se týká MIAMI a tohoto data cena je dobra a koupit ?
Díky moc.
K.
Tak ten "tarif" tu je už nějaký měsíc, vždy se nějak zaktualizuje cena, tudíž nevidím důvod proč teď kupovat letenky na příští březen
Mohl by někdo prosím popsat, jak ten Matrix funguje ??
Hledal jsem multi letenku PRG, VIE, MUC, BUD, TXL -> MIA, TPA... (druha pulka března 2015).
Já jsem se setkal s opačným problémem - matrix letenku vidí za 13500 a vyhledávače tu samou vidí za 30. Jak mám teda koupit to, co mi vyhledal matrix?
Vyzkoušet několik různých prodejců. Většinou se podaří najít alespoň jednoho, kdo tarif umí prodat.
Ahoj, vyhledavam si letenky do kanady,
1. let: praha(+okoli) - toronto/montreal (nekdy v prubehu dubna)
2. let: toronto/montreal - vancouver (konec cervna)
3. let: vancouver - praha(+okoli) (co nejpozdejsi datum - zatim mi to nabizi cca 8.unora 2016)
chci se vas zeptat, jak docilim co nejnizsi realne ceny? na matrixu mi to nabizi kolem 21.500,-, ovsem u prodejcu se dostavam na cenu cca o 2.000,- vyssi a na uplne jine lety, jak ziskam ty lety a cenu co mi nabizi matrix?
Nemam vnitrostatni let v kanade koupit zvlast?
No a dasli vec, pri tomto rozpolozeni letu, kdy je vyhodne koupit, cekat na nejakou akci ci chybu nema asi vubec cenu, co?
Dekuji za odpoved
Věc se má tak, že dotazuješ do db o milionech kombinacích a samozřejmě je vyhledávač omezen časově.Čím konkrétnější budeš, tím dostaneš detailní vyhledávání. Občas stačí říct matrixu hledej mi jen tu a tu aerolinku, nebo s přestupem v LHR atd. Pak se dostaneš níže, stejná logika je i u prodejců.
hint pro filtr aliancí, vždycky jsem hledal a než jsem to dohledal, tak na to zapomněl..
/ alliance oneworld
/ alliance skyteam
/ alliance star-alliance
Nasel jsem v Matrixu pekny tarif na let do CHC pres TPE s CI v prosinci, ale nemuzu ho nikde najit v OTA. mel by nekdo nejaky tip?
Ahoj,
Nějak jsem se přehraboval v Matrix ITA vyhledávači a když jsem zadal PRG-DXB tak na mě vždycky vyběhl TVS za 4 000 Kč. Na žádných jiných stránách jsem ale stejnou cenu nenašel. Někde jsem četl, že se dá stránka vytisknout, jít s tim do cestovky a podle toho fare construction by to měli najít pod stejnou cenou. Někdo nějaký zkušenosti?
http://postimg.org/image/a5dri0ypj
Už tu někdo dával tip. Při vyhledávání cen v Matrixu na linkách které lítá Travel Service (QS) je dobré rozkliknout Advanced routing codes a tam zadat (do obou) ~QS, což vyfiltruje všechny lety od TS a výsledky jsou pak smysluplnější.
Skutečná cena se dá odhandout když vezmeš cenu od ČSA (OK) a odečteš plus mínus 1000 Kč.
Ahoj, hledam letenku v terminu 27.12 do honkongu a zpet z shanghaje 4.1.2017 + 1-2 dny
zatim jsem na 17000 s emirates z budapesti (cceme letet s emirates)
loni jsem nasel v listopadu na hodne podobny termin z mnichova za 15 000
prvni dotaz hledam pres https://matrix.itasoftware.com
kdyz zadam primo z a do budapesti tak mi najde za tech 17, kdyz zadam z a do prahy a podminku nearbyt kolem prahy 300 mil tak mi za tech 17 K z budapesti neukaze, delam neco spatne ?
druhy dotaz, existuje lepsi vyhledavac, ktery umi mutlicity ?
diky TH
tak nemusis pouzit okruh 300 mil, ale tie letiska tam rucne napises:)
PRG, BTS, BUD, VIE, SZG, FRA, MUC, WRO a pod.
cez google.com/flights ide tiez multicity a daju sa tam pridat dalsie letiska...len datumy musis rucne zmenit, ale vsak to je dokopy par kombinacii
peknu cenu ma Aeroflot - nieco okolo 12 000 CZK s rozumnymi prestupmi v Moskve. Ano, Emirates to nie je, ale zase 5000 Czk nie je zle
https://www.kayak.fr/flights/PRG,nearby ... 2017-01-05
Před pár měsíci jsem hledal multicity letenky PRG-AKL, DPS-PRG (Praha byla asi nejlevnější z Evropy kromě toho, že tam bydlím) a matrix i google flights ukazovaly nesmysly, které mi Austrian Airlines (údajně nejvýhodnější) po přímém oslovení nabídly asi o 10000 Kč dráž. Nejlevnější letenky (s Cathay Pacific) jsem nakonec koupil přes cestujlevne.
Matrix je dobrej spis na nejakou statistickou kontrolu, pripadne umi rychle stavet fare kalendare se zajimavyma podminkama - nicmene spolehat se na nej nema vyznam - cca 30% je do nej nahrano spatne - ze spolecnosti co litaj z Prahy je to treba Travel, FlyDubai nebo United..
Kazdopadne se casto stane, ze na matrixu najdete neco zajimaveho a je pak potreba si pohrat s celou radou OTA, nez se to podari nekde zabookovat - na flyertalku existuje list vsech dostupnych - kdysis jsem takhle zkousel neco bookovat a skoncil jsem nakonec u nejake obskurni OTA, kterou mi doporucil jeden ze seniornich memberu flyertalku - byla to nejaka jihoamericka stranka, musel sem pouzit google.translate, ale nakonec sem to proletel
nevite neldo, jak zobrazit v matrixu kalendar,
dle aktualniho google helpu zde ...
https://www.google.com/help/hc/images/m ... tes_en.png
ja jsem bud slepy nebo blby
nevite, co delam spatne, kdyz hledam v matrixu lety pouze pres emirates
do advanced routing codes zadam KE a nic nenajde, kdyz zadam LH lufthansu najde, kdyz nezadam nic, lety s emirates nabizi
dikec
IATA kód Emirates je EK, doporučuji příště využít tento vyhledávač http://www.iata.org/publications/Pages/code-search.aspx