Jižní Amerika na 2 měsíce.
Ahoj všichni!
Chtěl bych odletět na 2-3 měsíce do Jižní Ameriky. Na místě koupit auto a projet ji celou dokola. Potřeboval bych letenku na začátek cervence... Nechce se mi dávat 20K... Máte někdo nějaké tipy?
Tipu mame hned nekolik. Vzhledem ke specifikaci nabizim prvni, byt uz ohranej:
PS: jestli chces seriozni tipy a rady, musis otazku trosku specifikovat. Urcite ti tu nekdo rad pomuze.
Tip 2: cervenec jsou prazdniny, leto, takze s nejakymi akcemi spis nepocitat. Lisabon - Rio dJ za +-13500.
Letenku treba nejakou nakonec sezenes,ale premyslel bych nad tim autem ,kdyz chces absolvovat takove vzdalenosti ,v jizni Americe je velka sit autobusove dopravy, ruznych prepravcu a ceny vybiral jsem si ty kvalitnejsi a bylo to super ,trasa byla Buenos Aires - Tores de Paine -Santiago de Chile - La Paz -Cuzco -Lima - Quito , kdyz to zadas do mapy tak to mas asi 12000 km
Nepredpokladam , ze by jsi kupoval neco novejsiho a myslis, ze ti nejaka levna starsi ojetina vydrzi ? Navic casova ztrata po priletu ,nez neco slusnejsiho najdes a pak zase jak to rychle prodat a netratit moc na tom , ja tam byl 4 mesice ,sice je to hodne let zpatky , ale nektere veci se asi moc nezmenily
Samozrejme, pokud vas pojede vic, tak to je neco jineho ,ale nezavrhuju to , jen bych asi spocital naklady na prepravu a porovnal to s tim autem, vcetne pripadnych potizi , bez auta se o nic nestaras ,zase by se asi dalo usetrit nekde za noclehy ,ja spal tehdy v levnych hostlech ,kempech nebo nekde v prirode
Spíš bych se zaměřil na ty povolení a různé oficiality nutné k tomu, abys s tím autem z jednoho státu mohl vstoupit do dalšího a ještě jako cizinec. S tím bývají problémy trabanti nebo Dominika by mohli vyprávět...