Doba přestupu Jakarta
Ahoj,
máte zkušenost s dobou nutnou na přestup a jak to funguje na letiště v Jakartě?
Přílétám na Jakartu 15.45 a řeším, jestli si můžu koupit letenku v 17.20 na Bali.
Nemám ještě tolik zkušeností.
Vím, že na jiném letišti stačilo přejít a do hodinky jsem byla tam kde jsem měla, ale nevím, jestli i tady budu muset přecházet nějakým odbavením, nebo check inem, atd...
A máte zkušenost zda je dobré koupit letenku už teď? Letím až v listopadu
Díky moc!
Ahoj, no prijde mi to hodne natesno.. Budes mit vizum predem, nebo on-arrival?
Pokud predem + letadlo nebude mit zpozdeni + budes se tlacit dopredu do vsech moznych fast lanes a mavat letenkou s kratkym casem na prestup, tak by to melo klapnout.
Ale je to kazdopadne risk.
Super, díky! Vízum budu mít předem už z ČR.
Myslíš, že když bych letěla 17.55, to už je lepší? S jinou společností a vychází to už dráž...ale lepší než čekat 4 hodiny no
17:55 mi uz prijde o dost lepsi.
Ale doufam, ze Ti to tu potvrdi jeste i nekdo dalsi, at to mas z vice zdroju
Priletim taky v 15.45 (ale jiz v zari) a budu vyrizovat vizum po priletu, tak jsem to casove nechtel moc hrotit - nejlevneji vychazel navic s Air Asia odlet do DPS v 19.35, to jsem taky jiz cca pred 14 dny zakoupil (prilet 22.25)
P.S. Kdyz jsme u tech viz - kde jsou a jak maji popsany prepazky pro vyrizeni viza? Ptam se, protoze v Egypte napr. maji prepazku popsanou jako "Bank"
V Indonesii je maji popsany normalne - Visa on arrival. Jeste zkratka VOA by mohla nekde byt, ale horsi to nebude
17:55 uz by jsi mela stihat, ja mel taky vizum vyrizene predem a stravil jsem tam tak 2 a pul hodiny, ale nijak prehnane jsem nepospichal a nepredbihal, takze by to melo bejt ok. Kazdopadne pocitej s tim, ze dost mozna budes stejne muset cekat frontu s lidma co budou mit VOA, resil jsem imigraci v Indonesii 2x a 2x byla line pro lidi s jinym vizem jenom za uplatek...
Coz mi ted tak doslo, ze je pripadne taky reseni...kdyz nic, tak proste zajdi za nekym s 50-100k rupiahs a najednou z tebe bude velvyslanec... sice jsem byl dost proti uplatkum tam, ale tak nez aby ti to letadlo uletelo...
Ahoj mohla bych se zeptat jakou společností letíte na Jakartu a na kolik vás lstenka vyšla? Chceme s přítelem létě t v listopadu., tak pro info. Děkuji
http://cestujlevne.com/emirates-prahy-i ... -9-240-kc/
nebo jeste i tady
http://cestujlevne.com/meeega-hit-emira ... -6-700-kc/
Podle mě se to stihnout nedá. Emirates lítají strojem v úpravě pro 427(!) lidí, a spousta z nich si s sebou poveze několik krabic, krabiček a kufrů. Minule jsem sice měl taky vízum předem, ale u pásu jsme čekali dobrou hodinu. Pak následuje čekání na letištní autobus (pokud není návazný let od Garudy), check-in a security. Letos jsem pro jistotu taky vzal až zmíněnou letenku od Air Asia v 19.35 a myslím, že se nebudu nudit.
Posledně jsem letěla s víc jak 800 lidmi a stála jsem před vísem asi hodinku.. Zavazadla nejde poslat dál i když jinou společností? Normálně to tak dělaj.... Sakra, tomu jsem doufala ze se vyhnu ))
A zmínka o letištním autobuse, tzn. že prostě to odlítá úplně odjinud a nedá se to.. No já se chtěla dost vyhnout 4hodinám na letišti. I na pařížské mi stačila jen hodinka vč. vyzvednutí letenky. NO, to bude asi dobrej zážitek ještě
Můžeš zkusit odbavit kufry v Praze až na Bali, jestli letišti v Jakartě věříš; já jsem to zatím nezkoušel. Jinak je ještě potřeba ve směnárně nebo bankomatu sehnat peníze na zaplacení odtelový taxy na Bali (kolem 40 tisíc rupek) a odrazit útoky iks taxikářů, který se budou snažit tě odvézt na další terminál, protože "autobus má zrovna dneska výluku" Holt Jakarta je v tomhle dost specifická. Na druhou stranu, na letišti jsou soukromý salonky už od 50 tisíc (vyzkouším), takže čas navíc se dá strávit příjemně jídlem
Ty salonky za 50k IDR me zajimaji, muzes napsat neco blizsiho?
Jinak priletime do Jakarty zrejme na T2, vi nekdo, ze ktereho terminalu odleta do DPS Air Asia a jak jsou od sebe pripadne casove daleko?
Vím o nich jen odsud http://wikitravel.org/en/Jakarta#At_the_airport. Air Asia lítá z T3, což je hned první zastávka autobusu po T2, asi kilometr cesty. Bus jede jednou za 10-15 min
Diky Trochu me zarazilo, ze bus mezi terminaly je sice zdarma, ale nespolehlivy a je pry lepsi si vzit taxi (50000 IDR) - je to opravdu tak?
V tom odkaze jsem se navic docetl, ze: Garuda Indonesia includes the departure tax into the price of the ticket, other airlines may not - tak ted by me zajimalo, jestli nahodou pri zpatecnim odletu s letem Emirates, ktery operuje Garuda uz nemame nahodou tu odletovou taxu 150000 IDR zaplacenou v cene letenky, potesilo by to
Ohledně busu, v Indonésii je nespolehlivý všechno Na druhou stranu bych z toho nedělal kovbojku, když ti časově poteče do bot, tak pojedeš taxíkem. Opravdu letíte zpátky s Garudou? Ta do Dubaje už dávno nelítá. A pro lety Emirates se pokud se pamatuju těch 150k platí až na letišti.
Ahoj , shanim letenku na Bali cca do 10 tisic, jsou ty ceny navrchu ješte aktualní ? mam si asi počkat na nějakou akci?:) D9ky moc
Tak to se tam možná uvidíme (letím stejnou trasu taky v září)
Snowkill: Už to opravili (nebyla to akce,ale chybný tarif)
No můžeš doufat že přijde další "chyba" v systému.....teď jich bylo docela dost a jestli bude nebo ne, to nikdo neví...předtím zase dlouho nebyly.
Jinak na Bali začíná období dešťů až začátkem prosince....přesně v tomto období jsem tam byla, listopad prosinec....a od 4-7. teprve začalo občas pršet... Stejně se tam chystám i letos..
Zdravim, ja letim tiez trasu PRG-DXB-CGK a vzhladom k tomu, ze si treba vyzdvihnut batozinu a menit terminaly som zvolil let AirAsia 19:35. Viza budem vybavovat On Arrival. Letim 4.11. Takze ak leti niekto skor a bude odbavovat batozinu az do DPS, mohol by napisat, ci sa mu to podarilo.