Ahoj, prosím o radu, co a jak dělat a jak postupovat. Včera večer jsme přistáli v Římě s Alitalií a v emailu jsem našel zprávu, že náš zpáteční let byl posunut od 42 hodin (z úterý 21.května v 15 hod na čtvrtek 9 hod).Můžete mi někdo poradit, co a jak? Máme si koupit jiné letenky a pak kompenzovat nebo musí Alitalia zařídit let na ten samý den? Musím být v úterý zpátky v Praze. Díky Honza .
Ahoj, prosím o radu, co a jak dělat a jak postupovat.
Včera večer jsme přistáli v Římě s Alitalií a v emailu jsem našel zprávu, že náš zpáteční let byl posunut od 42 hodin (z úterý 21.května v 15 hod na čtvrtek 9 hod).
Můžete mi někdo poradit, co a jak? Máme si koupit jiné letenky a pak kompenzovat nebo musí Alitalia zařídit let na ten samý den?
Ak musíš byť v utorok v Prahe, kúp si letenku do Prahy alebo lístok na autobus (flixbus okolo 54€), príp. lístok na vlak do Viedne (od 50€ www.oebb.at) a potom sa dohaduj s Alitaliou na kompenzácii za posunutý let. Možno Vás Alitalia prebookuje na iný, napr aj skorší let.
Oveř si, že je to opravdu stávka aerolinky (případně jiná chyba aerolinky). Pokud ano, tak máš nárok nejen na kompenzaci, ale i na úhradu nákladů (hotel, jídlo, atd.). Jestli nutně nespěcháš domů, tak si udělej příjemnou dovolenou zdarma. Jen si od všeho schovej účtenky.
Nevim proc tu resite variantu kompenzace, kdyz je verejne zname, ze alitalia je v takove financni neschopnosti, ze se z nich ani kompenzace neda realne vymlatit.
Alitalia mi zaplatila 20eur jako kompenzaci za to, ze se rezervace zavazadla nepropsala do systemu a doplacelo se na letisti (onech 20eur). Chyba to byla i moje, jelikoz jsem nezkontroloval ze prislo potvrzeni na zavazadlo.. takze bych to nezatracoval.
No kompenzace se z Alitalie dá reálně vymlátit, pokud je na ní nárok. Trvalo mi to sice 9 měsíců, ale nakonec poslali :) Ale jak koukám, nejedná se o stávku zaměstnanců letecké společnosti (původně jsem myslel, že ano), takže na kompenzaci opravdu nárok není.