nejlepsi vyhledavace
já myslel, že je to většinou z důvodu, že je spojených víc letů různých společností, ale nechám si poradit.
Jenže tady mě trošku odrazuje spousta negativních zkušeností lidí, kteří zaplatili cenu podle Pelikána a po x dnech se jim ozvali, že ta cena už není a musí doplatit
Codeshare lety koupíš většinou přímo na webu aerolinky, ale u OTA jde primárně o lepší cenu, výjimečně o to, že nabízejí routing, který nenabízí jinde.
Pokud by letenky za danou cenu už nebyly, nemusíš nic doplácet, vrátí ti peníze. Ale to je otázka nejvýše pár hodin, nikoliv dní.
Výhoda Pelikana je také komunikace v češtině, což umí jen některé aerolinie. Ale samozřejmě se dá koupit naráz letenky od různých aerolinií. Akorát je to o průšvih, jelikož není ten sychr jednoho codeshare nebo aliance. Kiwi má třeba garanci přestupu, ale když se podíváte do podmínek, tak je to neuplatniténé a velký podvod
Barney Flyer napsal(a):Výhoda Pelikana je také komunikace v češtině, což umí jen některé aerolinie. Ale samozřejmě se dá koupit naráz letenky od různých aerolinií. Akorát je to o průšvih, jelikož není ten sychr jednoho codeshare nebo aliance. Kiwi má třeba garanci přestupu, ale když se podíváte do podmínek, tak je to neuplatniténé a velký podvod
Letos jsem s nimi absolvoval neuvěřitelné martýrium. 5x letenka PRG-FRA-MCT-CMB a zpět do BUD na leden 24, koupena ve (zbytečně) velkém předstihu v červnu 23. Relativně krátce po rezervaci aerolinka změnila lety tak, že se na cestě zpět v Maskatu přílet a odlet časově překrývali. Urgováno mailem, odpověď v řádu týdnů (byť nepříliš profesionální, neřešil jsem - bylo půl roku do odletu), beze změny. Urgováno během podzimu opakovaně, bez hmatatelné změny, nebo později takové změny, která vyžadovala dlouhý layover v MCT. Nakonec změněno relativně krátce před odletem tak, že se návrat posunul o dva dny, s čímž jsem nesouhlasil z důvodu objemu dovolené, nutné pro tuto cestu. Žádal jsem o posunutí odletu rovněž o dva dny. Součinnost Pelikanu v tak banální a rutinní operaci nulová, byl jsem odkázán přímo na Oman Air. Odpověď přikládám níže.
Následovalo asi 15 nebo 20 zcela bezúspěšných telefonátů přímo s Oman Air, kde vám personál rezervačního oddělení tvrdí, že oni to změnit nemohou, že to dělá "operační oddělení", kam vás ale nepřepojí a údajně nemají ani email. Slíbí, že zavolají, ale samozřejmě se tak nikdy nestane.
Nakonec jsem letenky stornoval z důvodu změny na straně dopravce se kterou nesouhlasím.
Po storno uběhly 4 měsíce periodických urgencí refundace, odesíláné vždy po 30 dnech, kde jsme si s personálem Pelikanu vyjasňovali i zcela základní zákonitosti jako například s kým jsem ve smluvním vztahu, když peníze byly poukázány na účet pelikanu a fakturu vystavil taktéž pelikan (a tudíž moje pohledávka je vůči nim a ne Oman Air). Storno proběhlo 10.1., skutečná refundace přišla v první půli května 24. Vzhledem k počtu letenek (5) jsem si připlatil "přednostní" servis, který ale byl hluboce substandardní a nedostatečný. Něco co mělo být méně než 10 mailů, bylo nakonec mailů snad čtyritřicet + desítky minut povolených na zákaznický "servis" Oman Air. Na rozdíl od Saudie, kde byl odlišný přístup na různých evropských čislech a kde člověk komunikoval s Evropany, Oman Air má všechny linky svedené na jedno místo, čert ví kde v Arábii, kde personál s angličtinou často dost laboruje.
Za mne Pelikan a Oman Air nikdy více.
https://www.trustpilot.com/review/omanair.com
Já s nimi mám teď jeden koupený let a už je to problém, který mi trvá 3 týdny a hrozný oser. Navíc jsme v tom 4 a mám na to navázané další věci, jako ubytka, autopujčovnu atd. Na lince LH by to bylo za 2min. hotové…
tak asi je rozdíl přes ně kupovat ryanair a Asii...
P76: to bylo o tolik levnější na pelikakán, nebo proč nákup tam?