Ahoj. Jak je to s code share a FF programy? Platí podmínky operujícího přepravce? A hraje roli, kde let koupím?Konkrétně používám flying blue a letěl jsem s OK. Třída N, takže míle jen u ČSA. Ale let má code share KLM. Což mi asi nepomůže, že? Ani kdybych ten let objednal přímo na klm.com? Objednal jsem zde. .
Ahoj. Jak je to s code share a FF programy? Platí podmínky operujícího přepravce? A hraje roli, kde let koupím?
Konkrétně používám flying blue a letěl jsem s OK. Třída N, takže míle jen u ČSA. Ale let má code share KLM. Což mi asi nepomůže, že? Ani kdybych ten let objednal přímo na klm.com? Objednal jsem zde.
Při načítání mil není důležitý operující přepravce, ale právě to, na jaký kód je letenka koupená. Takže pokud jsi letěl s OK s letenkou vystavenou na OK, pak je to za 0 mil. Pokud by byl let vystaven na kód KL a byl ve třídě N, pak jsou to 4 míle za každé utracené euro.
Není důležité, kde se ten let koupí, ale na jaký kód/aerolinku. Cena u jednoho a toho samého letu ale samozřejmě může být různá.