Kanárky na Vánoce
Ahoj výletníci,
chtěla bych vzít rodiče na Vánoce na Kanáry (jedno jaký ostrov). Potřebuji jen přímý let. Zatím jsem našla za 6k z Vídně na Gran Canaria. Myslíte, že je to blbost kupovat teď, nebo že se objeví něco levnějšího?Připadá pro nás v úvahu jen letiště Vídeň a Praha. Vím, že se dá na kanáry jet normálně za 2k, ale máme fixní datum 25.-31.12. Moc díky
Ahoj, z Prahy určitě nic levnějšího neseženete a pokud máte fixní termín, tak se bojím, že ani z Vídně. Občas se nějaká zajímavá vánoční ceny objeví z Berlína, ale z Vídně jsem neviděl.
Já jsem letěl z Krakowa v 2015. Zkus Ryanair jestli něco nemá, i když se bojím že ten termín bude hodně drahý.
Nejak nepochopim , proc za kazdou cenu jen primy let a proc jen Praha ,nebo Viden, jeste mozna poznamka 25. 12 bude vvber omezeny , volil bych 24.12 nebo 26. 12 , pokud nechcete zustat pres Silvestra ,muze byt zajimava cena ,zpet .po 1.1. naopak bydou ceny vysoke
Druha vec k zvazeni , zda Gran Canariu , je pravda , ze tam jezdi nejvic penzistu , je tam nejllepsi sit verejne autobusove prepravy ,ale taky prilis masova turistika a megakomplexy
Na Kanary litame docela casto v tomhle terminu ( vcetne Silvestra ) a volime Lanzarote nebo Fuerteventuru , z hlediska moznosti vyletu je lepsi Lanzarote
Taky by slo Tenerife ,zajimava je i La Palma ,ale tam bude horsi najit let a tam to chce spis pujcit auto
Je to treba hlidat, kdyz mate fixni datum , ale asi bych jeste pockal
mikir napsal(a):Nejak nepochopim , proc za kazdou cenu jen primy let a proc jen Praha ,nebo Viden, jeste mozna poznamka 25. 12 bude vvber omezeny , volil bych 24.12 nebo 26. 12 , pokud nechcete zustat pres Silvestra ,muze byt zajimava cena ,zpet .po 1.1. naopak bydou ceny vysoke
Druha vec k zvazeni , zda Gran Canariu , je pravda , ze tam jezdi nejvic penzistu , je tam nejllepsi sit verejne autobusove prepravy ,ale taky prilis masova turistika a megakomplexy
Na Kanary litame docela casto v tomhle terminu ( vcetne Silvestra ) a volime Lanzarote nebo Fuerteventuru , z hlediska moznosti vyletu je lepsi Lanzarote
Taky by slo Tenerife ,zajimava je i La Palma ,ale tam bude horsi najit let a tam to chce spis pujcit auto
Je to treba hlidat, kdyz mate fixni datum , ale asi bych jeste pockal
No co se tak dívám, ono je zatím úplně jedno jestli jedeš 24.25. nebo 26 co se týká ceny..Jasný vím, že se tam dostanu levněji s přestupem třeba z Berlína apod., ale my nechceme strávit celý den na cestě, když bysme jeli jenom na týden. Navíc jsme z Brna, takže tolik možností nemáme, ještě max. třeba ty Katovice.
Ale jinak díky, asi teda ještě počkáme.
Ano , dival jsem se na ty ceny , proto jsem psal , ze bych jeste pockal , toho 25.12. je Santa a treba Ryanair v ten den nelita naopak,24.12.tam kde je Stedry den ,muze byt mensi zajem letet v tento den ,.26.12 pochopitelne je zajem velky
Prestup mam na mysli . takovy , kde je snadna dostupnost primym letem, nebo pak dojezd pozemni dopravou a pak dalsi primy let , obcas jsme to resili i noclehem v danem miste
Vseobecne se da rict ze levne Kanary mohou byt z letist, kde treba Ryanair ma velke baze nebo pak Madrid ci Barcelona
Vetsinou ,jsme leteli az 27. -28.12. a zustavali tyden po Novem roce , protoze, zatimco cesa tam se rozlozi do ruzych zajmu , cestu zpet resi vetsina co nejdriv po Novem roce
Berlin by mohl byt zajimavy z Brna tim ze tam ted je primy let , jinak i z Prahy tam pribyly vlaky nebo pak Student agency az na letiste , nebo Flix bus , jasne Viden ,je pro Brno vyhodnejsi
Jinak s letnkama se asi skutecne da pockat , ale hlidal bych i ubytovani , vybirame studio , nebo apartman a tenhle termin je samozrejme exponovany
,
Je to ruzne vetsinou mezi 19-21 jednou ale jen 17-18 ,litame hlavne Silvestrovsky termin , nebo pak brezen -duben , naposledy jsme byli v listopadu ,celkem jsme byli 11 x s toho 4 x Lanzarote 3 x Furteventra 1x Tenerife 1x mix Tenrife + La Gomera , 1x La Palma a 1x Gran Canaria ,na Ell HIeru jsme jeste nebyli , ten vanocni tyden jsme meli 6x jen Lanzarote a Fuerteventuru , tyto ostrovy jsou nejblize Africe a vanou casto vetrty ze Sahary , morske proudy jsou ale ruzne a treba letosni divoke pocasi je asi nevyspytatelne jak bude letos o vanocich na Kanarech , ale koupali jsme se pokazde .Furteventura ma nejhezci plaze zejmena mezi Costa Calma a Morro Jable ,neni tam ale takovy vyber vyletu , Lanzarote nabizi skalu vyletu po celem ostrove , pricemz koupani v nejlepsim stredisku Puerto del Carmen je fajn a jeste lepsi pak v oblasti Papagayo u strediska Play Blanca . Nekdo tvrdi, ze v zime je nejteplejsi Gran Canaria ,ale nas ten ostrov pro masovou turistiku zase az tak nenadchnul
Rozhodne bych se vanocniho pocasi ani teploty more nebal , ochlazeni more i vzduchu prichazi vetsinou az v pulce ledna a trva do konce unora , na vanoce naopak byva prijemne slunecne pocasi s teplotami nad 20 -22 stupnu zazili jsme i 24-25
Taky opakovaně trávíme na Kanárech vánoce a osvědčilo se mi, že kupuji první zajímavý let který nám vyhovuje termínově a o jaký ostrov jde vůbec neřešíme. Protože když člověk čeká na nějakou akci, dostane se možná na 4k, když je aspoň mírně flexibilní časově i co do letišť, ale musí si to sakra hlídat. Na druhou stranu se čekáním zase zdraží postupně pronájem aut a to nejzajímavější ubytování se vyprodá nebo zdraží. Ostrovy jsou pěkné všechny a na ten týden se člověk zabaví na každém, i na těch turisticky profláknutých. Konkrétně Gran Canaria má naprosto nádherné a v drtivé většině poloprázdné vnitrozemí a třeba projet si GC210 je neskutečný zážitek. A drobný tip. Pokud kupujete letenky přes low costy, tak si ověřte cenu pro 1 osobu a celou skupinu. Už mnohokrát se mi stalo, že jsme se dohromady dostali do „vyššího cenového pásma“, takže jsme pak letenky kupovali postupně a za různé (rostoucí) ceny.
Tak uplne zase takhle bych to nevidel ,kazdy ostrov je na neco jineho lepsi nebo horsi , .takze podle toho zajmu je dobre vybirat ostrov , lonsky konec a letosni zacatek roku jsme na Kanarech nebyli rok predtim ano , do tech 4K jsme meli letenky prakticky vzdycky ,zadarily se i zpatecni pod 3k na vanocni tetmin, to jaro nebo podzim i za 2k s prestupem ., z Irska mivam ceny treba i 25 euro OW ,samozrejme ne na vanoce .po zahajeni letu Laudamotion byly dobre ceny z Berlina nebo Vidne , posledni let z Vidne ,kdy zpatecka musela byt uz jinam byl dokonce za 15 euro ,,Kanary se letos i loni litaly z mnohych mist i kolem tech 1500 Kc za zpatecku ,urcite se vyplati nelpet jen na letu bez prestupu
Ano, každý ostrov je na něco jiného, ale pokud je člověk aspoň trošku zná a ví co chce a čeká. Z původního dotazu to zřejmé není. A taky, podle stylu pobytu se pak člověk na každém z ostrovů může za 3 dny nudit nebo mu naopak ani 2-3 týdny nestačí na celkové projetí a poznání.Takže 6 dní je na každém úplně v pohodě. A pokud jde o konkrétní a vyhovující termín, z dostupného letiště a navíc přímý let, tak o vánocích to žádná hitparáda nebude. Letos jsem si v dubnu zařizoval La Palmu přes Tenerife, z Vídně, protože jsem náhodou narazil na přesně vyhovující termín i sekvenci letů se špičkovými letovými časy. Už teď , uprostřed léta, bych danou letenku (jakoukoliv, bez těch logisticky super časů) pořídil minimálně o 50% dráž. Auto už teď plus 20% a ubytování s jednoznačně nejlepším poměrem cena/výkon je už 2 měsíce vyprodané, obdobné je skoro za dvojnásobek té jarní ceny. Takže to, co jsem buknul v dubnu za rozumný peníz by už teď bylo za peníze naprosto nerozumné. Takže se vrátím k původní myšlence - ano, je možné, že třeba budou někde někdy levnější letenky, ale mezitím jiné ceny stoupnou tak, že tu úsporu na letenkách sežerou.
To uz je ale takova specifika pro kazdeho jinak videna , nekdo chce letet z bodu A do bodu B nejednoduseji , nekdo ,zase rad pribere do programu bod C nebo i D a nezalezi mu na case ,. nekdo potrebuje 4 nebo 5 hvezdicek ubytovani a all inclusive , nekomu staci ze ma zakladni vybaveni a je mu to jedno a tyhle veci nemusi byt spojeny vzdy s pomerem cena /vykon a nemusi byt spojeny cim driv koupim, tim na tom vydelam
Ano vaocni a novorocni pobyty jsou nejhorsi obdobi roku z hlediska cen ,ale i tam se da neco ulovit i pozdeji nez s tim za kazdou cenu spechat ...
To ale uz zalezi na zkusenostech a praxi a odhadu v tech vecech v tech vecech a pochopitelne , jestli budu striktne travat na tom , co bylo v planu , nebo jsem ochoten udelat kompromis .Vseobecne se da asi i rict ze na 4 hlavno ostrovy a La Palmu je dobre to nezkracovat a zustat ten tyden nebo alespon tech 6 noci na La Gomeru a Ell Hiero by mely ty 3 noci stacitMikire, co je tak těžkého pochopit na tom, že ti kteří pracují a jejich čas je odpočítáván dovolenou obvykle nechtějí trávit dny na cestě, kterou lze zvládnout za 4-5 hodin?
Petr76 a co je tak tezkeho pochopit na tom , ze jsou cestovatele , kteri se nemusi ritit do cile sve cesty s klapkama na ocich , ten den je tak jak tak pro tu chvili ztraceny ,at je to 4-5 hodin , nebo treba 16 hodin
A i kdyz clovek da do toho 1 noc ,tak muze mit prijemnejsi cestovani ,levnejsi a jeste neco vidi navic a pokud vim, bezne se pracuje 5 dnu v tydnu , navic puvodni dotaz byl na vanocni svatky , kde jsou vlastne 4 dny na ktere dovolena neni treba ,pokud tedy samozrejme nepracuje clovek ve sluzbach, nebo nepretrzitem provozu
Na obdobi vanocnich svatku se neda moc pocitat s primym letem za dobrou cenu
Takže jsme zpět na začátku :-) "Na obdobi vanocnich svatku se neda moc pocitat s primym letem za dobrou cenu" Proto jsem psal, že pokud let termínově i časově vyhovuje, letiště je OK dostupností, není potřeba dál nic moc řešit, vánéční přímý let za 6 je dobrý deal. Ano, asi se pak najdou nějaké lety (s přestupem) třeba za 4k, ale je to stále bez záruky a člověk si to musí hlídat. A mezitím je vysoká pravděpodobnost, že mu zdraží vše ostatní (ubytování, pronájem auta).
@ Tesna
to zase neni az tak uplne pravda za 6000 Kc je to trosku moc , jednu cestu s prestupem ,kdy se ten zajem rozdeluje na vice dnu, kdy kdo ktery ,den chce letet, koupim treba do 50 euro , pak se kazdy chce vratit v tom prvnim tydnu po Novem roce ,ve dvou dnech , tam je to horsi ,ale do 100 ,spis do 80 se mi to vesmes podari , takze jestli treba za 3500 -4000 Kc nebo za 6000Kc je uz pri dvou osobach rozdil, za ktery stoji za to nekde prestupovat
A v cem je problem si pres booking bloknout ubytovani co se jde zdarma zrusit a neplati se nic dopredu ? a s pujcenim auta to same , treba Cicar nechce za rezervaci nic ,jasne pak to zdrazuje kdyz uz se ten termin blizi ,nebo nic nema
Ale ja se nepru , kazdy at dela .jak mu vyhovuje ,uznavam ,ze uplne moc zase neusetrim a je to narocnejsi .ale v tom je prave kouzlo cestovani
@ Petr Soltys
Odkaz se vlozit podarilo .ale to je o tom, ze odlet je uz v pulce prosince a navrat uz prvni vanoci svatek vice lidi stoji o ten Silvestr