Co je vidět během letu
Ahoj všem, existuje, prosím, nějaká aplikace nebo stránka, kde jsou různé letové trasy a vypsány "záchytné body", abych během koukání z okna věděl, nad čím se zrovna nacházím?
Zatím jsem to řešil přes flightradar24, kde jsem se kouknul kudy se nejčastěji létá a pak si udělal screenshot, toto mi ale přijde takové nemastné, neslané:-)
Pokud někdo ví o něčem co uvedené zjednoduší, budu rád za rady.
Kryštof Hájek napsal(a):Ještě bych doplnil, že je užitečné tu GPSku fixnout ještě na zemi s daty a volným výhledem na oblohu. V letadle za letu dál od okének se jí pak dost často vůbec nechce ;)Stačí si stáhnout libovolné offline mapy a GPS v mobilu už se postará o zbytek :)
Michal napsal(a):Ještě bych doplnil, že je užitečné tu GPSku fixnout ještě na zemi s daty a volným výhledem na oblohu. V letadle za letu dál od okének se jí pak dost často vůbec nechce ;)
Ahoj, když už je o tom řeč, nevíte čím může být, že i když udělám přesně to, co píše Michal a fixnu GPS ještě před rozjezdem na zemi, tak mi vždy záhy po vzletu zmizí signál, i když mám mobil nalepený na okénku a chytne se opět až více méně v letové hladině? Totéž to dělá i při přistání, chvíli po zahájení klesání signál vypadne a chytne se zase až na zemi. Jinak jsem nikdy neměl problém chytnout signál GPS během letu, většinou ale přímo od okýnka.
David napsal(a):Zkusit s jiným modelem mobilu. Tipuji, že neumí zpracovat přijímané informace - rychlost a výšku. Nebo má špatný přijímač, který při té rychlosti neumí zaměřit satelity.Ahoj, když už je o tom řeč, nevíte čím může být, že i když udělám přesně to, co píše Michal a fixnu GPS ještě před rozjezdem na zemi, tak mi vždy záhy po vzletu zmizí signál, i když mám mobil nalepený na okénku a chytne se opět až více méně v letové hladině? Totéž to dělá i při přistání, chvíli po zahájení klesání signál vypadne a chytne se zase až na zemi. Jinak jsem nikdy neměl problém chytnout signál GPS během letu, většinou ale přímo od okýnka.
presne, zalezi od telefonu, teraz vsetky novsie telefony nemaju problem. pamatam si ked som este s PDA lockoval signal niekedy v 2009, to som musel byt na okienku nacapeny pomaly 2-3 minuty a este sa aj letuska podozrievavo pytala co robim :D
teraz uz nie je problem z middle seat na narrowbody locknut po chvili signal, len musia byt samozrejme okienka "odostrete" a treba byt trpezlivy.
Jedna taková aplikace opravdu existuje: https://flyovercountry.io
A co si pamatuju, tak je snad i zdarma.