[citace="valekd"] Ahoj, koukám, že je příspěvek starý 4 měsíce. Jak se tato situace vyřešila ? za měsíc letím s přítelem na Zakynthos, a omylem jsem ho udělala mladším.
"Jak máte jméno napsané v pase" znamená jak je napsané DOLE, v části pro STROJOVÉ ČTENÍ. Tam najdete odpověď i na transliteraci písmen ve jméně jako ä ö ø apod. Zcela logicky se používá základní sada 26 písmen a ne desítky národních modifikací.
Dobrý den, mám problém, mám již několik měsíců koupenou letenku s AIR CANADOU do New Yorku, a teď jsem si všiml, že mám chybně zadané jméno, chybí mi jedno písmenko... ONDEJ namísto ONDREJ, myslíte, že mě s tím pustí? děkuji odpověď, popřípadně zkušenosti...
tak ja som mal tiez ANTONJR - kedze som mnou do NYC letel otec s rovnakym menom a system to vzdy vyhodnocoval ako duplicitnu rezervaciu. tiez som nemal totozne meno ako v pase. Tak ale vzdy sa da kontaktova Air Canada a nechat si to fixnut pre pokoj duse.
tak ja som mal tiez ANTONJR - kedze som mnou do NYC letel otec s rovnakym menom a system to vzdy vyhodnocoval ako duplicitnu rezervaciu. tiez som nemal totozne meno ako v pase.
Já mám taky rodiče bez fantazie a tenhle problém znám velmi důvěrně. Nicméně, ti géniové z TSA co dělají odbavení ve Státech zrovna moc flexibilní v uvažování nejsou.
Zdravím, stala sa mi podobná vec. Letím do USA o 4 dni (3.9.18) a zistil som, že mám v mene o písmenko menej (ADRAN namiesto ADRIAN). Letecká spolocnosť mi tvrdí, že sa to zmeniť nedá a je nutné spraviť novú rezerváciu a tým pádom zaplatiť celú letenku. Myslíte, že má zmysel ísť na letisko a skúsiť to? Ďakujem.
Áno, to sa normálne stáva. koľkokrát ľudia prehodia meno a priezvisko, prip. pouziju diakritiku. To by na každom lete museli vyhodiť urcite aj 10 percent pasažierov