Kam se zaletět vykoupat s rodinou?
Ahoj mám dotaz :-)
Rád bych se zaletěl s rodinou někam na pár dní vykoupat k moři. Termín máme bohužel poměrně přesně daný, protože jsou prázdniny - můžeme od 26. do 30. 10. (případně protáhneme do 3.11. ) :-)
Letiště odletu Praha, Brno, Vídeň, Bratislava - nejblíž máme Brno, ale asi nám je jedno kam se dopravíme.
2x dospělý + 3 děti
Budu moc rád za každou radu nebo tip.
Cenově bych se rád dostal někam kolem 20t i s ubytováním.
Díky moc!
Koukam , ze se nikdo na odpoved nechytnul ,tak to zkusim napravit
Za prve bych se zamyslel na tim , zda deti musi skutecne az do konce tydne chodit do skoly , je to vlastne Halloween a tam budou letenky vsude drazsi ,navic hodne lidi to bere jako takovou posledni cestovatelskou prilezitost , protoze v listapadu uz premysleji o vanocich, je promenlive pocasi , mlhy , vetry ,tudiz i rizika letecke dopravy , ne nadarmo jsou v listopadu a pak v lednu nejlevnejsi letenky v roce , podle meho kdyz decka nepujdou treba 2 dny do skoly nebo i 3 a leteli byste ve stredu misto v sobotu tak dost usetrite ,Moje dcery maji obe VS vzdelani a kdyz zavodily na lyzich tak do skoly chodily minimalne a nemyslim ,ze by jim to nejak evidetne chybelo a v praci pokud me necheli dat dovolenou , tak mi museli dat razitko do obcanky, ktere se tehdy davalo ,.. ale to je jen takovy privatni nazor
Druha uvaha je ,kde se da na konci rijna koupat , pokud zustanu u Evropy tak to muze byt Kreta , Kypr , mozna Siciilie , asi Baleary Kanary, ( neuvadim Egypt , Tunis ,Maroko ) , sla by Madeira ,ale na lepsi koupani by bylo treba Porto Santo , Kapverdy zase nemaji moc vhodnych leteckych moznosti low cost .
Mozna a jih Spanelska ( Malaga ) , v Portugalksu je uz chladnejsi i more , Faro by ale snad slo . Turecko taky nema zrovna priznie letecke spojeni asi,, nevim jestli jsem v tom vyctu na neco nezapomnel ( Maltu ) ,ale kdz s toho vypichnu mista kam budou nejlevnejsi letenky, tak mi s toho plyne ta Kreta , nebo Baleary
Dalsi vec je cena, za 2 dospele a 3 deti letecky vcerne ubytovani rekneme na tyden dp 20 K je mozna trosku na hrane ,.. jezdime ve dvou bereme studia ci apartmany a volime cenu mezi 200-400 euro ( Booking,com ) rekneme kdyz by se vam povedlo takove ubytovani vybrat, vcetne deti ( nevim jak stare ) tak vam zbude polovina na letenky a ty za tu cenu budou vlastne na konci sezony
Otevru si na pomoc Azair ( porad se da i pres chyby pouzit , jen to pak chce zkontrolovat u letecke spolecnosti , kde to taky primo kupoavat ) a zadam , Berlin , Bergamo , nebo tu Viden a kamkoliv a datum od kdy do kdy ,, ale ne zpatecni ale jednosmerku , klidne muzete letet zpatky na jine letiste, pokud nepojedete na letiste autem ,ale treba Berlin nebo Viden se da dobre vlakem, deti asi maji vlak levny ( Bergamo by musel byt prelet ale to jsem uvadedel spis kvuli Kanarum ,, ty jsou ale jak vudin levne az pozdeji )
na 26.10.tam vidim treba Kretu za 34 euro ,asi by slo risknout let z Brna do Berlina za 10 euro ve 13 00 pririlet je ve 14.00 a Heraklion leti v 15.40 naskoci vam ale vydaje za zavazadla ( prority 2 x a sedadla 2x ) ale treba kdyz posunete let z Berlina na 23. 10 tak uz tu Kretu mate za 18 euro i kdyz musite vlakem do Berlina, Baleary najdete i za 10 euro
Zpatky jste tedey flexibiilnejsi a pujde najit vic moznosti
Chce to si s tim si jen trosku pohrat ,jeste bych i mrknul na polska letiste Wroclaw , Katowice nebo Krakow neco muzou mit i kdyz tam to bude jete asi horsi i kvuli dusickam -)
Nedaalo me to a mrknul jsem jeste na to Polsko a a Wroclaw - Chania ( lepsi nez Heraklon ) je za 77 zlotych odlet 25/10. v 18. to byste dali ne ?
A i ubytovani na Krete na tyden i s detimi jak vidin je v te cenove relaci i to zacina na te nizsi cene na tyden
Na konci rijna jsem uz na Krete byl koupat se tam da jesteKdyž zůstaneme v Evropě,tak na vykoupání připadá v úvahu jen jižní Kypr (Larnaca,Ayia Napa),ale tady se do dvaceti litrů určitě nevejdete.
Všechno co jmenoval mikir je dobré na turistiku v krátkém rukávu(večer na lehký svetřík),ale na celodenní válení na pláži navrch s dětmi určitě ne!
Tak nemuseji se cely den valet na plazi , v rijnu jsem na Krete byl a koupat se tam da jeste v pohode ,..
Jinak Kypr ano , jen musi trosku sloziteji cestovat a letet z Berlina za 18 euro , uz ve ctvrtek , za tyden se pak za 10 euro presununot na Kretu a s ni pak nektery den poleti zpet ,nekam , protoze z Kypru neni
v tom prelomu rijna a zacatku listopadu zadna dobra cena , alespon ted co se divam ,ale mozna jak tak koukam tak uplne ne ani z Krety ,ja jsem tu cestu zpet uz tak moc nezkoumal
A na Kypru najdou ubytovani o neco drazsi nez na Krete ale taky se vlezou do podobne ceny
Ale porad to asi kolem tech 20 k za letenky a ubytovani muze vyjit
Bohuzel na hledani toho Halloweenskeho terminu je uz trosku pozde na dobre ceny letenek ( mysleno do 20 euro za jeden smer )
Ale kdyz daji i z priority a sedadlama rekneme za cestu tam 150 euro a ubytovani 250 euro , tak jim porad zbyva 400 eoro na cestu zpet a za 80 euro na osobu nejakou letenku uz koupi ale ja jsem psal ze to muze byt za 20 K na hrane nejhorsi je ta zpatecni letenka at uz z Krety nebo Kypru , mohli by to udelat i tak ze poleti treba az zacatken tydne kdyz uz budou prazdniny a pak se vratit treba o 2-3 dny pozdeji Kanary ted za 20 euro letenky nejsou navic tam ubytovani za 250 euro pro 5 nedaji
Jinak ted na Krete more kolem 24 na Kypru o 1-2 stupne teplejsi za tech 14 dni to tak prudce dolu nepujde
Ahoj,
všem moc děkuji za rady! Prostuduji to a uvidíme...
Děti máme 7, 6 a 3,5 takže se bude vše podřizovat nejmenšímu :-)